01snobeck.jpg
164 πληρώματα πήραν μέρος στο 63o Rallye Lyon Charbonnières Rhone και την καρό σημαία αντίκρυσαν τα 93. Ο αγώνας περιελάμβανε 14 ειδικές διαδρομές (εννιά διαφορετικές) μήκους 230.61 km. Ο 65χρονος Dany Snobeck και ο συνοδηγός του Gilles Mondesir κυριάρχησαν στο δεύτερο γύρο του γαλλικού πρωταθλήματος ράλι σημειώνοντας μάλιστα την τρίτη τους νίκη τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο συγκεκριμένο αγώνα.

Ενημέρωση

02brunson.jpg

03dumas.jpg

04nantet.jpg

05robert.jpg

06varnakiotis.jpg

Ο πρωταθλητής Γαλλίας του 2008 πήρε την πρωτοπορία από την πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή αλλά κινδύνεψε να την χάσει όταν στην 10η αντιμετώπισε πρόβλημα με το turbo της C4. Στην 12η ειδική η διαφορά του με τον Brunson μειώθηκε από ένα λεπτό σε μόλις 15 δευτερόλεπτα. Οι μηχανικοί επιδιόρθωσαν το πρόβλημα και κατάφερε να φέρει την C4 στον τερματισμό, 25 δευτερόλεπτα εμπρός από το Subaru Impreza WRC του Eric Brunson, κερδίζοντας τις 9 από τις 14 ειδικές διαδρομές του αγώνα.

O Eric Brunson ταλαιπωρήθηκε με το set up του Subaru Impreza WRC S12B αλλά αντιμετώπισε και μηχανικά προβλήματα.Στο τέλος του αγώνα είχαν τις κατάληλες ρυθμίσεις αλλά δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν την C4 WRC του Snobeck. Kέρδισαν 3 ειδικές διαδρομές. Με αυτό το αποτέλεσμα είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά μαζί με τον Snobeck καθώς ισοβαθμούν.

Ο νικητής του περσυνού 24 Hours of Le Mans με την ομάδα της Audi, Romain Dumas, μετά από καταπληκτικό αγώνα κέρδισε την 3η θέση οδηγώντας μία Porsche 997 GT κερδίζοντας και 2 ειδικές διαδρομές.Αξίζει να σημειωθεί ότι στην διάρκεια του αγώνα βρέθηκε και στην 2η θέση.

Στην κατηγορία R3 που συγκεντρώνει πoλύ μεγάλο ενδιαφέρον τα Citroen DS3 R3 ήταν ανώτερα και κέρδισαν τις 4 πρώτες θέσεις. Νικητής για δεύτερη συνεχόμενη φορά αναδείχθηκε ο Cedric Robert και τον ακολούθησε ο team mate του στην Saintéloc Racing Team, Matthew Arzeno, 15 δευτερόλεπτα πίσω του. Την τριάδα των νικητών έκλεισε ο Marc Amourette. Oι δυο πρώτοι της κατηγορίας R3 κατέκτησαν και την 7η και 8η θέση στην γενική κατάταξη.

Οι σημαντικότερες εγκαταλείψεις ήταν αυτές του Roche με Peugeot 307 WRC, του Emmanuel Guigou με το Renault Megane RS την στιγμή που ήταν 8ος γενικής, και του Vigion με Peugeot 207 S2000.

Ο αγώνας είχε και Ελληνικό ενδιαφέρον καθώς συμμετείχε ο Κων/νος Βαρνακιώτης με τον Ευθύμιο Μπόκαρη με ένα Renault Clio R3 και μετά από ένα καλό αγώνα τερμάτισε στην 19η θέση της κατηγορίας R3 ανάμεσα σε 28 πληρώματα και 50ος γενικής. Το ελληνικό πλήρωμα βρήκε τον ρυθμό του στις τελευταίες ειδικές του αγώνα και κατάφερε να αναριχηθει αρκετές θέσεις στην γενική κατάταξη.

Aποτελέσματα:

 

Επόμενος αγώνας για το γαλλικό πρωτάθλημα ειναι το Rally Limousin στις 4 και 5 Ιουνίου.

 

 

Video

CDF - Rallye Lyon Charbonierres 2011

CDF - Rallye Lyon Charbonierres 2011

CDF - Rallye Lyon Charbonierres 2011