07papadimitriou.jpg
Ένα από τα πιο δημοφιλή χωμάτινα ronde της Ιταλίας αποτελεί και το Liburna Ronde Terra στην περιοχή του Livorno. 90 σχεδόν πληρώματα συμμετείχαν στον αγώνα ο οποίος περιλαμβάνει μια ε.δ. των 10,72 χλμ η οποία πραγματοποιήθηκε 4 φορές με το σύνολο των 3 καλύτερων χρόνων να προσμετρούν στο τελικό αποτέλεσμα. Νικητές του αγώνα αναδείχτηκαν οι Taddei/Gaspari με ένα Peugeot 206 WRC αλλά ο αγώνας είχε και Ελληνικό ενδιαφέρον καθώς σε αυτόν συμμετείχαν και οι Παπαδημητρίου/Harryman με το Mitsubishi Lancer RS Evolution IX οι οποίοι πραγματοποίησαν μια καλή εμφάνιση παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.

Ενημέρωση

01taddei.jpg

02grossi.jpg

03dettori.jpg

04ceccoli.jpg

05l.baldacci.jpg

06tempestini.jpg

Οι νικητές του αγώνα Τaddei/Gaspari δεν ήταν μόνοι στην κορυφή καθώς μετά από αρκετό καιρό οι Grossi/Pavesi έκαναν μια καλή εμφάνιση με ακόμα ένα Peugeot 206 WRC που υποστήριζε η Grifone (όπως και το 206 των νικητών). Παρά την πολύμηνη απουσία τους από τους αγώνες κατάφεραν να κινηθούν γρήγορα και να τερματίσουν 18''5 πίσω από τους νικητές.

Μεγάλη μάχη έγινε για την 3η θέση της γενικής όπου τελικά οι νικητές της κατηγορίας S2000, Dettori/Corda με Ford Fiesta S2000, επικράτησαν για μόλις 1''7 των νικητών της κατηγορίας Ν4, Ceccoli/Mirabella με Subaru Impreza WRX N14 με την διαφορά μεταξύ τους καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα να μην ξεπερνά τα 5''.

Πολύ κοντά τους, άλλα 4''9 πίσω από τον Ceccoli, και 2οι στην Ν4 τερμάτισαν οι L.Baldacci/Biordi με ένα Mitsubishi Lancer RS Evolution IX.

Η 2η μεγάλη μάχη του αγώνα ήταν αυτή μεταξύ των Tempestini/Baggio οι οποίοι συμμετείχαν με ένα Mini John Cooper Works S2000 και των Παπαδημημτρίου/Ηarryman! Τελικά το Ιταλικό πλήρωμα εκμεταλλεύτηκε την ανωτερότητα του αυτοκινήτου τους στο έπακρο και κατάφεραν μετά και το 4ο πέρασμα να βρεθούν εμπρός από τον Έλληνα οδηγό για μόλις 1 δέκατο του δευτερολέπτου!

Ας δούμε τι μας είπε ο συνοδηγός του Γιάννη Παπαδημητρίου, Allan Harryman:

"To Liburna Ronde Terra ήταν ένας καλός αγώνας για μας. Μπαίνοντας και πάλι στο αυτοκίνητο με τον Γιάννη είναι σαν να φοράς και πάλι τα αγαπημένα σου παλιά παπούτσια, άμεση άνεση! Πάει περίπου ένας χρόνος που κάναμε κάποιο ράλλυ μαζί αλλά μετά από 10 χρόνια συνεργασίας ίσως τελικά ένας χρόνος να μην είναι και τόσο πολύ!

Το αυτοκίνητο το προετοίμασε η Colin Race and Rally και όλα πήγαν καλά στο τεστ που κάναμε την Παρασκευή. Η ε.δ. ήταν περίπου 11 χλμ και εύκολη για αναγνωρίσεις.

Την Κυριακή, την ημέρα του αγώνα, είχε πολύ ήλιο και ζέστη αλλά και σκόνη! Ξεκινούσαμε 15οι στην σειρά εκκίνησης και το εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο κάνοντας στο 1ο πέρασμα 2ο χρόνο γενικής παρόλο που "πιάσαμε" και προσπεράσαμε μέσα στην ε.δ. το πλήρωμα εμπρός μας. Το 2ο πέρασμα δεν ήταν τόσο καλό, ενώ χάσαμε και πάλι χρόνο από την σκόνη, αλλά και πάλι γράψαμε 5ο χρόνο γενικής. Στο 3ο πέρασμα ρισκάραμε με μια πιο σκληρή γόμα η οποία όμως "δεν μας βγήκε" κοστίζοντας μας μερικά ακόμα δεύτερα. Ένα καλό πέρασμα στο 4ο, έκλεισε την μέρα μας βρίσκοντας μας 3ους στην Ν και 7ους γενικής" 

 

Liburna Ronde Terra 2011 - Results

Video

Liburna Ronde Terra 2011

Liburna Ronde Terra 2011

Liburna Ronde Terra 2011