polo01.jpg
Σε εκδήλωση που έγινε στην Οlbia της Ιταλίας την παραμονή του αγώνα του WRC στην Σαρδηνία, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι το 2013 με το Polo R WRC. Η γερμανική εταιρεία έχει μακρά σχέση με τους αγώνες ράλι που χρονολογείται από την δεκαετία του 1980 ενώ έχουν σημειώσει και μία νίκη με οδηγό τον Kenneth Eriksson με Golf GTI MKII, το 1987 στον αγώνα της Ακτής Ελεφαντοστού. Πιο πρόσφατα είχε επικεντρωθεί στους αγώνες Rally Raid, με αρκετές επιτυχίες στον πιο γνωστό αγώνα του θεσμού, το Rally Dakar. H αρχική δέσμευση της εταιρείας είναι για πέντε χρόνια και οι πρώτες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 2011.

polo02.jpg

polo03.jpg

polo04.jpg

polo05.jpg

polo06.jpg

polo07.jpg

polo08.jpg

 

 

Ο Carlos Sainz, νικητής με VW Touareg στο Dakar, θα συνεχίσει την συνεργασία του με την VW και θα αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της προσπάθειας.

Ο Γάλλος μηχανικός Francois-Xavier Demaison,  με εμπειρία στην Citroen, Peugeot και Subaru , λέγεται ότι έχει αναλάβει την εξέλιξη του αυτοκινήτου.

Για να συλλέξει τα δεδομένα που χρειάζονται, η ομάδα θα πάρει μέρος σε κάποιους αγώνες με Skoda Fabia Super 2000 το 2012, πριν το ντεπούτο του Polo R WRC TO 2013. Η εταιρεία έχει δεσμευθεί ότι θα βρίσκεται στο θεσμό μέχρι και το 2015 αν και αυτό μπορεί να επεκταθεί.

 

Ο Kris Nissen, διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της Volkswagen,και πρωην αγωνιζόμενος σε αγώνες με αυτοκίνητα τουρισμού, δήλωσε:

 

“Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε αυτήν την νέα πρόκληση και εργαζόμαστε σε αυτό το πλάνο με το ίδιο πάθος με το οποίο κερδίσαμε το Rally Dakar τα προηγούμενα 3 χρόνια. Έχουμε μία έμπειρη και δοκιμασμένη ομάδα που έχει κάνει εξαιρετική δουλειά σε κορυφαίους αγώνες τα τελευταία χρόνια. Ακόμα κι αν το WRC είναι κάτι νέο για εμάς και περιλαμβάνει εκμάθηση σε πολλούς τομείς η ομάδα ήδη πληροί ορισμένες σημαντικές προϋποθέσεις ως τώρα και έχει την αμέριστη επαγγελματική στάση και αποφασιστικότητα για να παραδώσει την απόλυτη τελειότητα σε αυτή τη δέσμευση".

Ο Dr Ulrich Hackenberg, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen και διευθυντής ανάπτυξης, δήλωσε:

"Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί του WRC, που θεσπίστηκαν για το 2011, αποδείχθηκαν καθοριστικοί για την απόφασή μας. Oι νέοι κανονισμοί του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι ταιριάζουν ιδανικά στην φιλοσοφία της εταιρείας όσον αφορά την ανάπτυξη των μοντέλων παραγωγής. H μείωση του κόστους, η υψηλή απόδοση και η αξιοπιστία είναι οι πρώτες προτεραιότητες για τους πελάτες μας. Η χρονική στιγμή για το  ντεμπούτο μας στο WRC είναι η καλύτερη για την Volkswagen. Το μεγάλο εγχείρημα να κατασκεύασουμε ένα αυτοκίνητο που να είναι ανταγωνιστικό και ικανό να κερδίσει ένα μεγάλο αριθμό προκλήσεων, είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς".

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο νικητής του φετινού Dakar, Nasser Al Attiyah. Δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι οδηγοί αν και φήμες λένε ότι η ομάδα "παρακολουθεί στενά" έναν νεαρό Γερμανό οδηγό για να καλύψει το ένα bucket.

Η Volkswagen θα γίνει η τέταρτη εργοστασιακή ομάδα μετά τις Citroen, Ford και MINI.

 

 

VW back in the WRC!!!