01rossetti.jpg
Oι Rossetti/Chiarcossi κατάφεραν να επικρατήσουν μάλλον εύκολα στον 2ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, το Croatia Rally, και έτσι κάνουν το 2 στα 2 στο ξεκίνημα της σεζόν. Η διαφορά τους σε ταχύτητα από τους υπόλοιπους διεκδικητές ήταν παραπάνω από εμφανής. Κέρδισαν και τις 4 ε.δ. της 1ης μέρας του αγώνα, "ανοίγοντας" σημαντική διαφορά η οποία τους επέτρεψε να μην ρισκάρουν περαιτέρω, ενώ ακόμα και έτσι, κέρδισαν άλλες 6 ε.δ. μέχρι το τέλος του αγώνα. Είχαν την στιγμή τους με ένα τετ-α-κε στην διάρκεια της 6ης ε.δ. αλλά η διαφορά τους ήταν τέτοια ώστε ο χρόνος που έχασαν απλά μείωσε ελαφρώς την διαφορά τους. Κέρδισαν συνολικά τις 10 από τις 15 ε.δ. του αγώνα δείχνοντας ότι και φέτος αυτοί θα έχουν τον πρώτο λόγο για τον τίτλο έχοντας ήδη σημαντική διαφορά στην βαθμολογία.

Ενημέρωση

Βέβαια δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμα το μπάτζετ που χρειάζονται για να συνεχίσουν στον θεσμό, δεν θα συμμετέχουν στον επόμενο αγώνα, ενώ ούτε για το Ypres είναι σίγουροι, και ελπίζουν να συνεχίσουν την καμπάνια τους στο ERC στον αγώνα της Βουλγαρίας.

Στην μάχη για την 2η θέση τελικά επικράτησαν οι Betti/Barone με το Peugeot 207 S2000 της Twister Corse. Bρέθηκαν σε μεγάλη μάχη με τους Longhi/Baggio με το Skoda Fabia S2000 της Target Motorsport την 1η μέρα (τους χώριζαν μόλις 0''2), αλλά από εκεί και έπειτα ήταν σαφώς καλύτεροι των αντιπάλων τους (κέρδισαν και 3 ε.δ.) και έφτασαν σε ένα καλό αποτέλεσμα που τους φέρνει στην 2η θέση της βαθμολογίας. Τερμάτισαν 1'42''1 πίσω από τους νικητές.

Καλό αποτέλεσμα πήραν και οι Oleksowicz/Obrebowski με το Ford Fiesta S2000. Ανέβασαν ρυθμό τις 2 τελευταίες μέρες και κατάφεραν να επικρατήσουν στην μεγάλη μάχη που είχαν και αυτοί με τον Longhi μέχρι και την προτελευταία ε.δ. όπου ο τελευταίος εγκατέλειψε από έξοδο. Οι Πολωνοί τερμάτισαν 2'51''9 πίσω από τους νικητές και βρίσκονται 3οι στην βαθμολογία.

4οι γενικής τερμάτισαν οι Iliev/Yanakiev με το Skoda Fabia S2000 ενάμιση λεπτό πιο πίσω από τον Oleksowicz ενώ άλλα 1'40'' πιο πίσω βρέθηκαν οι Ruta/Rozwadowski με το Peugeot 207 S2000. Μαχη έγινε για την 6η θέση όπου οι Tlustak/Skaloud με το Skoda Fabia S2000 επικράτησαν των τοπικών Pulic/Santic με Fiat Grande Punto S2000 για μόλις 5''1.

Ταχύτεροι στην κατηγορία 2WD ήταν οι Turk/Loznar Kranjc με ένα Peugeot 207 R3T τερματίζοντας 9οι γενικής ενώ τους ακολούθησαν στην 13η θέση της γενικής οι Vergnano/Perino με ένα Fiat Grande Punto R3T JTD.

Στις κυριότερες εγκαταλείψεις θα βρούμε, εκτός από τον Longhi, τους Travaglia/Granai με ακόμα ένα Skoda Fabia S2000 που εγκατέλειψαν στην 1η ε.δ. από πρόβλημα στον κινητήρα, και τους Dallavilla/Fenoli με Mitsubishi Lancer RS Evolution X που εγκατέλειψαν στην 11η ε.δ. για τον ίδιο λόγο ενώ βρισκόταν 9οι γενικής.

Επόμενος αγώνας του θεσμού, το χωμάτινο Rally Bosphorus στην Τουρκία, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Δείτε τις συμμετοχές του αγώνα: http://www.rally-erc.com/pdf/tr_entrylist.pdf  

Video

ERC - Rally Croatia 2011

ERC - Rally Croatia 2011