01kresta.jpg
To Rallye Cesky Krumlov αποτέλεσε τον 3ο γύρο του Τσέχικου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Εκεί, σε έναν αγώνα με εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι Kresta/Gross με το Skoda Fabia S2000 κατάφεραν να συνεχίσουν το εξαιρετικό σερί που διατηρούν τα τελευταία χρόνια φτάνοντας στην 5η συνεχόμενη νίκη τους στον αγώνα. Πήραν κεφάλι αμέσως μετά την 2η ε.δ. και γράφοντας πολύ καλούς χρόνους και μη αντιμετωπίζοντας προβλήματα έφτασαν σε μια άνετη νίκη ενώ ήταν σαφώς το ταχύτερο πλήρωμα του αγώνα κερδίζοντας 6 από τις 12 ε.δ. του αγώνα. Έτσι εκτός από τη νίκη μπαίνουν μπροστά και στην βαθμολογία του πρωταθλήματος και αποτελούν σαφώς έναν από τους κύριους διεκδικητές.

Ενημέρωση

Σχεδόν 44'' πίσω από τους νικητές τερμάτισαν οι Valousek/Hruza με το ολοκαίνουριο Peugeot 207 S2000 που παρέλαβε η Τσέχικη αντιπροσωπεία. Ήταν και αυτοί πολύ γρήγοροι αλλά 2 οδηγικά λάθη τους κόστισαν αρκετά σε χρόνο μη επιτρέπωντας τους να διεκδικήσουν τη νίκη. Αρχικά στην 2η ε.δ. "έχασαν" ένα τεχνητό σικέιν με αποτέλεσμα να δεχτούν ποινή 30'' ενώ στην αμέσως επόμενη είχαν μια μικροέξοδο χτυπώντας ελαφρά το εμπρός αριστερά μέρος του αυτοκινήτου. Παρά την ποινή όμως που προσωρινά τους έριξε στην 4η θέση κατάφεραν να ανέβουν μέχρι την 2η θέση κερδίζοντας συνολικά 6 ε.δ..

Οι Pech/Uhel με το Mitsubishi Lancer RS Evolution IX που χρησιμοποιούσε αρκετά μέρη από την έκδοση R4 δεν κατάφεραν ποτέ να συναγωνιστούν σε χρόνους τα 2 πρώτα πληρώματα. Δυσκολεύτηκαν πολύ από τις καιρικές συνθήκες και τελικά τερμάτισαν σχεδόν 2'27'' πίσω από τους νικητές. Για αυτό το πλήρωμα βέβαια υπήρξε μια σημαντική είδηση τις μέρες μετά τον αγώνα, καθώς δοκίμασαν το νέο Mini John Cooper Works S2000 με το οποίο όπως φαίνεται θα αγωνιστούν την επόμενη χρονιά!

Οι καιρικές συνθήκες δημιούργησαν αρκετά μεγάλες διαφορές μεταξύ των πληρωμάτων. Την πρώτη 3άδα ακολούθησαν οι Behalek/Cernohorsky με το Subaru Impreza WRX N12B ενώ πίσω τους τερμάτισαν οι Odlozilik/Turecek με το Skoda Fabia S2000.

Μεγάλη μάχη πραγματοποιήθηκε για την 1η θέση μεταξύ των 2WD όπου εκεί οι Cerny/Kohout με το Skoda Fabia R2 κατάφεραν τελικά να επικρατήσουν για μόλις 8''6 των "απίστευτων" Triner/Achsova που απογείωσαν κυριολεκτικά ένα αρκετά υποδυέστερο Skoda Fabia 1.4.

Επόμενος αγώνας του θεσμού, στις 10-11 Ιουνίου με το Agrotec Rally Hustopece.

Video

MMCR - Rallye Cesky Krumlov 2011

MMCR - Rallye Cesky Krumlov 2011

 

Aποτελέσματα

MMCR - Rallye Cesky Krumlov 2011 - Final Results

http://www.ewrc-results.com/final.php?event=2483