01kopecky.jpg
Το Agrotec Mogul Rally Hustopece αποτέλεσε τον 4ο γύρο του Τσέχικου πρωταθλήματος ράλλυ. Oι Κopecky/Stary με το εργοστασιακό Skoda Fabia S2000 συμμετείχαν για 2η φορά φέτος σε αγώνα του θεσμού, και κατάφεραν να φτάσουν στην 2η νίκη τους για φέτος. Ξεκίνησαν ως το απόλυτο φαβορί, και παρά το "μουδιασμένο" ξεκίνημα τους στην 1η ε.δ., στην συνέχεια έβαλαν το πόδι στο πάτωμα και δικαίωσαν τον τίτλο που τους δώθηκε πριν τον αγώνα. Kέρδισαν συνολικά τις 7 από τις 12 ε.δ. του, και έφτασαν στη νίκη που τους φέρνει στην 2η θέση της βαθμολογίας του θεσμού.

Ενημέρωση

Τα πράματα δεν ήταν τόσο εύκολα όμως για τον Kopecky που χρειάστηκε να πιέσει πολύ, κυριώς την 2η μέρα, για να δημιουργήσει τα 37''4 της τελικής διαφοράς από τους 2ους. Ο λόγος ήταν 2 πληρώματα. Τόσο οι Kresta/Gross με το Skoda Fabia S2000 όσο και οι Pech/Uhel με το νέο Mitsubishi Lancer RS Evolution ΙΧ R4 κυνήγησαν πολύ τη νίκη και μάλιστα η μάχη μεταξύ τους κρίθηκε για μόλις 3''7 από ένα λάθος του Pech που σε μια "τεχνητή" αλλαγή πορείας άργησε στα φρένα χάνοντας περίπου 10''. Και τα 2 πληρώματα έδειξαν πολύ καλά δείγματα ταχύτητας απέναντι στον εργοστασιακό Kopecky και δεδομένου ότι ο Kopecky δεν θα συμμετέχει σε όλους τους αγώνες του θεσμού (λόγω Tων υποχρεώσεων του στο ΙRC) δείχνουν να έχουν πλεονέκτημα στην μάχη του τίτλου. Καλά δείγματα ταχύτητας και από το νέο Lancer της κατηγορίας R4 χωρίς όμως να ξεχνάμε ότι οι ε.δ. του αγώνα το ευνοούσαν! Ο Kresta με την 2η θέση που πήρε στον αγώνα περνά 1ος στην βαθμολογία του θεσμού ενώ ο Pech με την 3η θέση στον αγώνα ανεβαίνει και αυτός 3ος στην βαθμολογία.

Στην 4η θέση αρκετά λεπτά πιο πίσω τερμάτισαν οι Orsak/Vajik με ένα Mitsubishi Lancer RS Evolution IX R4 ενώ 13''8 πίσω τους βρέθηκαν οι Arazim/Gal με ίδιο αυτοκίνητο της κατηγορίας Ν. Μάχη έγινε και για την 6η θέση με τους Behalek/Cernohorsky με Subaru Impreza WRX N12B να επικρατούν των Slehofer/Singer με Subaru Impreza WRX N16 (μόλις στον 2ο αγώνα τους με το αυτοκίνητο) για 15''7.

Στην μάχη για την νίκη στα 2WD επικράτησαν εύκολα οι Dunovsky/Machu με το Suzuki Ignis S1600 τεμρατίζοντας παράλληλα και 14οι γενικής.

Στους άτυχους του αγώνα συγκαταλέγονται οι Valousek/Hruza με το εργοστασιακό Peugeot 207 S2000 οι οποίοι τιμωρήθηκαν με 5 λεπτά ποινή γιατί οδηγούσαν στην απλή με 3 τροχούς μετά από έξοδο που είχαν στην τελευταία ε.δ. της 1ης μέρας και η ομάδα τους αποφάσισε να τους αποσύρει καθώς δεν υπήρχαν ελπίδες πλέον για βαθμούς.

Επόμενος αγώνας του θεσμού, στην έδρα της εργοστασιακής ομάδας της Skoda, με το Rally Bohemia στις 1-3 Ιουλίου όπου οι συμμετοχές είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικές με τους Loix (Fabia S2000), Brynildsen (Fabia S2000), Burkart (Fiesta S2000), Kuzaj (Evo X) και Crugnola (DS3 R3T) να δίνουν το παρόν δίπλα σε όλους τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος. 

Video

MMCR - Agrotec Mogul Rally Hustopece 2011

MMCR - Agrotec Mogul Rally Hustopece 2011

MMCR - Agrotec Mogul Rally Hustopece 2011

Aποτελέσματα

MMCR - Agrotec Mogul Rally Hustopece 2011 - Final Results

http://www.ewrc-results.com/final.php?event=2484