01vihavainen.jpg O 5oς και προτελευταίος γύρος του Φιλανδικού πρωταθλήματος, το POP Pankki Ralli, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Lapua και περιλάμβανε 4 ε.δ. (1 επαναλαμβανόμενη) συνολικού μήκους σχεδόν 94 χλμ.. Οι Vihavainen/Piira με το Mitsubishi Lancer RS Evolution X έκαναν έναν καλό αγώνα και μέχρι το τέλος της 3ης ε.δ. βρισκόταν στην 3η θέση γενικής σε απόσταση από τους 2 πρώτους που δεν μπορούσε να καλυφθεί οδηγικά στην τελευταία ε.δ.. Εκεί όμως είδαν τα 2 πληρώματα εμπρός τους να εγκαταλείπουν και ξαφνικά βρέθηκαν 1οι γενικής καταφέρνοντας να πάρουν την 1η τους νίκη στον θεσμό και να ανέβουν στην 3η θέση της βαθμολογίας όπου θα προσπαθήσουν να κρατήσουν και μετά τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.  

Ενημέρωση

02lindroos.jpg

03pinomaki.jpg

Ας δούμε όμως τι έγινε μετά το τέλος της 3ης ε.δ. όπου και ήρθαν τα πάνω κάτω στην γενική. 1οι γενικής μετά την 2η ε.δ. βρισκόταν οι Rantanen/Lukka με το Mitsubishi Lancer RS Evolution IX με προβάδισμα 7''5 από τους Salo/Salminen με το Mitsuibishi Lancer RS Evolution X. Στην 3η ε.δ. ο Rantanen ήταν και πάλι ταχύτερος του Salo και αύξησε την διαφορά κατά 1''2. Ο Salo ενώ ολοκλήρωσε την ε.δ. κανονικά μόλις σταμάτησε στο TC για να πάρει το χρόνο του είδε το αυτοκίνητο να παίρνει φωτιά και μέσα σε λίγα λεπτά να καίγεται ολοσχερώς! Στο service που ακολούθησε μετά την ε.δ. η κατάσταση χειροτέρεψε και για τον Rantanen καθώς οι μηχανικοί του εντόπισαν διαρροή στο ρεζερβουάρ και αποφασισαν να μην επιτρέψουν να συνεχίζει το αυτοκίνητο. Έτσι ο Vihavainen βρέθηκε 1ος και έμεινε εκεί και μετά την τελευταία ε.δ. καταφέρνοντας να κρατήσει πίσω του, τους μαινόμενους Lindroos/Kilpelainen με το Subaru Impreza WRX N16 οι οποίοι στην 1η ε.δ. είχαν μια μικροέξοδο, που οφειλόταν σε λάθος σημειώσεις, που τους κόστισε περίπου 25''. Στην συνέχεια πίεσαν αλλά δεν κατάφεραν να ανέβουν παραπάνω από την 2η θέση της γενικής τερματίζοντας 5''3 πίσω από τους νικητές.

Με τους βαθμούς που πήρε ο Lindroos στον αγώνα, "έκλεισε" πολύ την ψαλίδα της διαφοράς στην βαθμολογία από τον Salo και πλέον πηγαίνουν στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς με μόλις 1 βαθμό διαφορά υπέρ του Salo!

Το τελευταίο σκαλί του πόντιουμ του αγώνα συμπλήρωσαν οι Tahko/Soininen με Mitsubishi Lancer RS Evolution X που ενώ μετά την 3η ε.δ. βρέθηκαν 2οι δεν κατάφεραν να κρατήσουν πίσω τους τελικά τον Lindroos και τερμάτισαν 4''5 πίσω του.

Στην κατηγορία SM2, οι Pinomaki/Kaskinen με το Renault Clio R3, μετά την εγκατάλειψη στην τελευταία ε.δ. των Manty/Makela με το Ηonda Civic Type R ενώ ήταν 1οι, πήραν τη νίκη που την συνδύασαν και με την 9η θέση της γενικής και πλέον βρίσκονται μια ανάσα από το να κατακτήσουν για ακόμα μια χρονιά τον τίτλο στην κατηγορία.

Ο 6ος και τελευταίος γύρος του θεσμού θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Kerava, με το Talotekniikka-10 Oy Ralli στις 17/9.

 

Video

SM - POP Pankki Ralli 2011

SM - POP Pankki Ralli 2011

Aποτελέσματα

SM - POP Pankki Ralli 2011 - Final Results

http://tulossivu.autourheilu.fi/27R11/01/4/