01iliev.jpg
O 2oς γύρος του Βουλγάρικου Πρωταθλήματος Ράλλυ πραγματοποιήθηκε στην γειτονική Σερβία, με το ασφάλτινο 2ήμερο Rally Serbia. Ο αγώνας εκτός από το τοπικό πρωτάθλημα προσμετρούσε και στο European East Cup που πρόσθεσε μερικές ακόμα διεθνείς συμμετοχές στον αγώνα. Οι Iliev/Yanakiev με το Skoda Fabia S2000 που συντηρεί η ομάδα της οικογένειας του οδηγού πραγματοποίησαν μια πολύ καλή εμφάνιση και κερδίζοντας τις 12 από τις 15 ε.δ. του αγώνα κατάφεραν να πάρουν μια άνετη νίκη. Δείχνουν ότι πλέον έχουν προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του Fabia S2000 τελευταίας εξέλιξης και αποτελούν το φαβορί για τον τίτλο. 

Eνημέρωση

02gyoshev.jpg

03donchev.jpg

04tempestini.jpg

Η σοβαρότερη μάχη του αγώνα ήταν αυτή για την 2η θέση της γενικής. Αρχικά εκεί βρέθηκαν οι Donchev/Yordanov με το Peugeot 207 S2000 όπου και έμειναν μέχρι το τέλος της 1ης μέρας. Στην συνέχεια όμως, οι Gyoshev/Spasov με το τελευταίας εξέλιξης Peugeot 207 S2000 που βρισκόταν μόλις λίγα δεύτερα πίσω τους ανέβασαν τον ρυθμό τους και τελικά τερμάτισαν αυτοί 2οι, 1'05''6 πίσω από τον Iliev, και 16''9 εμπρός από τον Donchev.

Στην 4η θέση τερμάτισαν οι περσυνοί νικητές του European East Cup, Tempestini/Pulpea με ακόμα ένα Peugeot 207 S2000. O Ιταλός οδηγός, πλέον μόνιμος κάτοικος Ρουμανίας, τον οποίο θυμόμαστε από την συμμετοχή του σε Ράλλυ Χαλκιδικής με Toyota Corolla WRC, δεν κατάφερε να απειλήσει τα 3 Βουλγάρικα πληρώματα για μια θέση στο πόντιουμ, τερματίζοντας 1'26''6 πίσω από τον 3ο Donchev.

5oι γενικής και 1οι Σέρβοι, τερμάτισαν οι V.Petrovic/Kondic με ένα αρκετά παλιό Subaru Impreza WRX N11. Δεν προβληματίστηκαν για την 1η θέση ανάμεσα στα τοπικά πληρώματα καθώς οι κύριοι αντίπαλοί τους, S.Petrovic/Olickov με Μitsubishi Lancer RS Evolution VI εγκατέλειψαν στην 1η ε.δ. από κινητήρα.

Καλή εμφάνιση έκαναν οι Rabrenovic/Radivojevic με το Renault Clio RS Ragnotti που ήταν ο ταχύτερος συνδυασμός 2WD τερματίζοντας παράλληλα 6οι γενικής. Μια θέση και 30'' πιο πίσω βρέθηκαν οι Κροάτες Dobrila/Rastegorac με ένα Citroen C2 R2 Max.

Eπόμενος γύρος του Βουλγάρικου Πρωταθλήματος, στις 8-10 Ιουλίου, με το Rally Bulgaria που αποτελεί και τον 4ο γύρο του ERC, όπου αναμένεται να δώσουν το παρόν οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές των 2 θεσμών.

Rally Serbia 2011 - Final Results

Rally Bulgaria 2011 - Entry list

 

 

Video

BG - Rally Serbia 2011