01iliev.jpg
O 4oς γύρος του Βουλγάρικου Πρωταθλήματος Ράλλυ ήταν το Rally Hebros. Mονοήμερος αγώνας, με 8 ε.δ. συνολικού μήκους 84,74 χλμ.. Και πάλι οι συμμετοχές ήταν ελάχιστες με μόλις 18 αυτοκίνητα να εκκινούν τον αγώνα. Οι Iliev/Yanakiev με το Skoda Fabia S2000 που συντηρεί η ομάδα της οικογενείας του οδηγού, κατάφεραν να πάρουν την 3η φετινή του νίκη σε 4 αγώνες και συνεχίζουν να είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Ήταν ταχύτατοι εξαρχής και κατάφεραν να κερδίσουν τις 4 από τις 8 ε.δ.. Πολύ νωρίς έκαναν μια διαφορά μεγαλύτερη των 10'' την οποία κατάφεραν να διατηρήσουν μέχρι το τέλος. 

Ενημέρωση

02gyoshev.jpg

03donchev.jpg

04popov.jpg

05kamenov.jpg

Δείχνουν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση φέτος (το απέδειξαν και με τους χρόνους τους στο Rally Bulgaria απέναντι σε ισχυρό ανταγωνισμό) και οι 2 κύριοι αντίπαλοί τους θα πρέπει να ανεβάσουν αρκετά τις επιδόσεις τους ώστε να καταφέρουν να τους προβληματίσουν.

13'' πίσω τους τερμάτισαν οι Gyoshev/Spasov με το Peugeot 207 S2000 του Prestige Rally Team. Bέβαια παρά την όχι μεγάλη διαφορά από τους νικητές, η μάχη έγινε περισσότερο για την 2η θέση καθώς μέχρι και την 5η ε.δ. ο Gyoshev βρισκόταν 3ος, πίσω από τον Donchev και μετά την 6η κατάφερε να περάσει μπροστά και να μείνει εκεί μέχρι το τέλος. Το "μουδιασμένο" ξεκίνημα που τους κόστισε στην ουσία την διεκδίκηση της νίκης οφείλεται σε λάθος επιλογή ελαστικών όπως δήλωσε το πλήρωμα.

Οι πρωταθλητές των 2 τελευταίων ετών, Donchev/Yordanov, με το Peugeot 207 S2000 και πάλι δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν τη νίκη και αρκέστηκαν στην μάχη για την 2η θέση μέχρι τα μέσα του αγώνα όπου και εκεί δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν στο τέλος τον Gyoshev, όταν αυτός ανέβασε ρυθμό. Τερμάτισαν τελικά 11''6 πίσω του.

Στην 4η θέση της γενικής, κάτι περισσότερο από 1 λεπτό πίσω από τους νικητές, βρέθηκαν οι Popov/Popov με το νέο τους αυτοκίνητο, ένα Mitsubishi Lancer RS Evolution IX R4, στην 2η εμφάνισή τους με αυτό για φέτος. Kαι αυτοί δεν απέφυγαν την λάθος επιλογή ελαστικών και μάλιστα προς το τέλος της 4ης ε.δ. είχαν και ένα τετ-α-κε, όπως και στην 5η.

5οι γενικής και 1οι στην κατηγορία Χ τερμάτισαν οι Kamenov/Hainova με ένα Opel Astra GSI οι οποίοι συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν την φετινή χρονιά με τις επιδόσεις τους. Τους ακολούθησαν στην 6η θέση οι Denev/Nenov με το Renault Clio RS.

Επόμενος αγώνας του θεσμού, το 2ήμερο Rally Sliven στις 2-4 Σεμπτεμβρίου, που προσμετρά και στο European East Cup, με την οργάνωση του αγώνα να προσπαθεί να εντυπωσιάσει διοργανώνοντας και μια σούπερ ειδική το απόγεμα της Παρασκευής του αγώνα στο κέντρο του Sliven!

 

Video

BG - Rally Hebros 2011


BG - Rally Hebros 2011