01kresta.jpg
Ολοκληρώθηκε ο έκτος και τελευταίος αγώνας του Τσέχικου Πρωταθλήματος Ράλλυ, το 33 Rally Pribram, και νικητές σε αυτό αναδείχτηκαν οι Kresta/Gross  με το Skoda Fabia S2000 της Adell MOGUL Racing Team. Από τον αγώνα απουσίαζε ο μοναδικός του αντίπαλος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, Jan Kopecky αφού την ίδια στιγμή ξεκινούσε την προσπάθειά του στο Rally Sanremo. Oι Kresta/Gross με την απουσία του Kopecky αλλά και του Pavel Valousek που βρίσκεται σε στάδιο ανάρρωσης  μετά το ατύχημα που είχε στο Barum με το Peugeot 207 S2000 δεν είχε λόγο να πιέσει και έτσι βρέθηκε στο τέλος της ημέρας να βρίσκεται 14.6 δευτερόλεπτα πίσω από τον πολύ καλό συνδυασμό των Pech/Uhel με Mitsubishi Lancer Evo IX R4 της EuroOil που κέρδισαν τις τέσερις πρώτες ειδικές διαδρομές του αγώνα. 

Ενημέρωση

02pech.jpg

03dohnal.jpg

04odlozilik.jpg

05orsak.jpg

10cerny.jpg

 

Η δεύτερη ημέρα του αγώνα ήταν παρόμοια με την πρώτη,  με τον Pech να διατηρεί διαφορά 15 δευτερολέπτων από τον Kresta καθ' όλη την διάρκεια του δεύτερου σκέλους. Oι Pech/Uhel με Mitsubishi Lancer Evo IX R4 της EuroOil, είχαν το προβάδισμα από την 1η μέχρι και την προτελευταία ειδική του αγώνα μέχρι που ο πρώην εργοστασιακός οδηγός της Skoda και Ford επί σειρά ετών στο WRC Roman Kresta, αποφάσισε να επιτεθεί και να βάλει τα πράγματα στην θέση τους όταν κέρδισε την τελευταία ειδική διαδρομή με 17.9 δεύτερα και κατάφερε να καλύψει την διαφορά των 13.6 δευτερολέπτων που είχε πριν από αυτήν, από τους Pech/Uhel που έχασαν τον αγώνα για 4 δεύτερα.

Με την δεύτερη θέση που κατέκτησαν πήραν την 3η θέση στο φετινό πρωτάθλημα της χώρας τους,  πίσω από τους Kopecky/Stary με το Skoda Fabia της Skoda Motosport. Την επόμενη χρονιά θα αποχωριστούν το μπλε EVO IX R4 και θα συμμετάσχουν με Mini Cooper S2000 1.6t με την πρώτη γνωριμία με το αυτοκίνητο να γίνεται στο rallysprint Jeseniky στις 7-9 Οκτωβρίου.

Την τρίτη θέση στην γενική κατάταξη του αγώνα κέρδισαν οι Dohnal/Viktora jr με Peugeot 207 S2000. Κινήθηκαν ταχύτατα και βρισκόταν στην τρίτη θέση σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

 

Την κατηγορία των δικίνητων κέρδισαν οι γνωστοί μας από την συμμετοχή τους στο WRC Academy, Jan Cerny και Pavel Kohout με Citroen DS3 R3T. O 21χρονος Τσέχος έκανε ένα πολύ καλό αγώνα σημειώνοντας καλύτερους χρόνους και από πιο δυνατούς συνδυασμούς.  

Εντυπωσιακός για ακόμη μια φορά ο 50χρονος Emil Triner που συμμετείχε στον αγώνα με Skoda Fabia της κατηγορίας Α5 και κατέκτησε την 16η θέση γενικής και την 4η θέση στα δικίνητα.

 

Rally Pribram 2011 - Final Results

http://www.ewrc-results.com/final.php?event=2566

Video

MMCR - Rally Pribram 2011

MMCR - Rally Pribram 2011

MMCR - Rally Pribram 2011