Mikko Hirvonen Μια σημαντική μετακίνηση με τη λήξη της φετινής περιόδου στο WRC είναι αυτή του Mikko Hirvonen που μαζί με το συνοδηγό του Jarmo Lehtinen θα αγωνίζονται στην εργοστασιακή ομάδα της Citroen, μαζί με τους Loeb - Elena!
Αυτό συνεπάγεται και την έξοδο του Ogier από την ομάδα που τον ανέδειξε, ενώ ο ίδιος δεν έχει ανακοινώσει τα σχέδια του για τη σαιζόν του 2012.
Δείτε τις σχετικές δηλώσεις.

"Βλέποντας τον Sebastien Ogier και τον Julien Ingrassia να φεύγουν είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για όλη την ομάδα", δήλωσε ο επικεφαλής της Citroen Racing Olivier Quesnel. "Η Citroen Racing τους εκπαίδευσε, πρώτα απ 'όλα στο JWRC και στη συνέχεια στη Citroen Junior Team και τη Citroen Total World Rally Team. Είχαν μια πολύ καλή σεζόν με πέντε νίκες και την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών και πρόσφεραν στην κατάκτηση του τίτλου των κατασκευαστών, μαζί με τους Sebastien Loeb και Daniel Elena, που κατέκτησαν το όγδοο συνεχές Πρωτάθλημα στον κόσμο, μια μοναδική επιτυχία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που καλωσορίζουμε το Mikko Hirvonen και το Jarmo Lehtinen. Ήταν οι πιο δυνατοί αντίπαλοι κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων χρόνων και είμαστε πραγματικά ανυπόμονοι για τη μελλοντική συνεργασία μας. Ο Mikko είναι ταλαντούχος οδηγός και η σταθερότητα του θα είναι μια μεγάλη βοήθεια στην προσπάθεια για τη διατήρηση του τίτλου κατασκευαστών."

Ο γενικός διευθυντής της Citroen Automobiles, Frederic Banzet, πρόσθεσε: «Θα ήθελα να επαναλάβω τα συγχαρητήριά μου για όλη την ομάδα της Citroen Racing για τους τίτλους του 2011, καθώς τους Sebastien Loeb και Daniel Elena για το όγδοο συνεχές στέμμα. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους Sebastien Ogier και Julien Ingrassia για την ανάμειξή τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια και τις έξι νίκες που προσέθεσαν. Σήμερα, θα ήθελα να καλωσορίσω τους Mikko Hirvonen και Jarmo Lehtinen, που ενώνονται μαζί μας για να συνεχίσουμε την πορεία της Citroen Racing με αποφασιστικότητά για περισσότερες νίκες αρχής γενομένης από το Monte Carlo Rally 2012."