neuville_-_thumb.jpg
H Citroen θα δώσει την ευκαιρία στον Thierry Neuville να αγωνιστεί με ένα αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC.O 23χρόνος Βέλγος θα οδηγήσει ένα DS3 WRC, την προετοιμασία έχει αναλάβει η Citroen Racing Technologies, σε τουλάχιστον 9 αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι την επόμενη σεζόν έχοντας δίπλα του τον Nicolas Gilsoul.

Θα πάρει μέρος σε, Σουηδία, Μεξικό, Πορτογαλία, Ελλάδα, Αργεντινή, Φινλανδία, Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία. Δεν θα λάβει μέρος στους αγώνες σε Ιταλία και Νέα Ζηλανδία, ενώ για τους αγώνες σε Γαλλία και Ισπανία θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που θα έχει σημειώσει μέχρι εκείνη την περίοδο.

O νεαρός Βέλγος έχει συνεργαστεί με την Citroen και την Peugeot για αρκετά χρόνια. Το 2009 κέρδισε το Citroen Racing Trophy της χώρας του και την επόμενη χρονιά οδήγησε ένα C2 Super 1600 στην τελευταία χρονιά του JWRC ενώ φέτος πήρε μέρος σε αρκετούς αγώνες  του Intercontinental Challenge. Έχει πάρει μέρος και σε δοκιμές εξέλιξης του DS3 R3T και πρόσφατα και για το DS3 WRC.

O Neuville την φετινή χρονιά πήρε μέρος στο IRC και διεκδίκησε το πρωτάθλημα μέχρι και τον τελευταίο αγώνα, σημειώνοντας δύο νίκες σε San Remo και Κορσική.

Ο συμπαθής Βέλγος δήλωσε: ''Από την στιγμή που οδήγησα το DS3 WRC ονειρεύομαι να πάρω μέρος στον πρώτο μου αγώνα. Θα έχω την ευκαιρία να στο Monte Carlo και πρέπει να παραδεχτώ πως ακόμη δυσκολεύομαι να πιστέψω τι έχει συμβεί. Η προηγούμενη χρόνια ήταν πολύ θετική για εμάς καθώς κερδίσαμε σε δύο θρυλικούς αγώνες όπως είναι αυτοί στο San Remo και στο Γύρο της Κορσικής. Έπρεπε να ανέβουμε ένα σκαλί ακόμη και είμαι πολύ περήφανος που η Citroen θα με εμπιστευτεί και θα κάνω ότι μπορώ για να τους το ανταποδώσω. Τις επόμενες εβδομάδες θα ακούσω τις συμβουλές που θα μου δώσουν και θα μάθω πως δουλεύει η ομάδα και το αυτοκίνητο.''

Το αφεντικό της Citroen  Olivier Quesnel ανέφερε πως παρακολουθούσαν την εξέλιξη του Βέλγου για αρκετά χρόνια και πιστεύουν πως είναι η κατάληλη στιγμή για να βρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο. ''Όπως με τους Loeb και πιο πρόσφατα ο Ogier, o Τhierry θα είναι σε μια ομάδα που θα τον βοηθήσει να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του και να την μετουσιώσει σε αποτελέσματα. Εξαρτάται από τους ίδιους αν θα αρπάξουν την ευκαιρία που τους δίνεται.''

 

Neuville flat out in Golden Stage