skoda1-thumb.jpg
H αγωνιστική ομάδα της Skoda θα συνεχίσει το πλάνο του Fabia Super 2000 και την επόμενη χρονιά. Η χρονιά που μόλις πέρασε την οδήγησε σε μέγαλα επιτεύγματα στην πολύχρονη εμπλοκή της στους αγώνες αυτοκινήτου. Η συμμετοχή της στο IRC με το Fabia Super 2000 εκεί που η Skoda κέρδισε και τους δύο τίτλους, οδηγών και κατασκευαστών για δεύτερη συνεχόμενη φορά, παραμένει η μεγαλύτερη προτεραιόητα της εταιρείας. Επιπλέον ένα από τα πληρώματα θα εμφανιστεί και σε επιλεγμένους αγώνες του πανευρωπαικού πρωταθλήματος ράλι όπως και στο πρωτάθλημα της χώρας της (Τσεχία). Τα πληρώματα της Skoda θα αναλάβουν δράση για πρώτη φορά για το 2012 στον Janner Rally που λαμβάνει χώρα στην Αυστρία, το πρώτο Σαβ/κο του Ιανουαρίου.
skoda2-thumb.jpg
Σχολιάζοντας την αντζέντα της ομάδας για το 2012 το αφεντικό του αγωνιστικού τμήματος του εργοστασίου Michal Hrabanek δήλωσε: ''H κορυφαία προτεραιότητα μας είναι να υπερασπιστούμε τους τίτλους που έχουμε κερδίσει στο IRC τα τελευταία δύο χρόνια. Τρεις οδηγοί που θα έχουν στην διάθεσή τους Fabia Super 2000 προετοιμασμένα από το εργοστάσιο θα αγωνιστούν για τους βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών , με τους Jan Kopecky και Juho Hanninen από την εργοστασιακή ομάδα και τον Andreas Mikkelsen που θα έχει την υποστήριξη της Skoda UK Motosport.
Oι μελλοντικές μας προοπτικές είναι να κερδίσουμε εμπειρία σε επιλεγμένους αγώνες του πανευρωπαικού πρωταθλήματος ράλι όπου θα μας εκπροσωπήσει ένα εργοστασιακό πλήρωμα με τους Juho Hanninen και Mikko Markulla και επειδή σκοπεύουμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί στην εγχώρια αγορά (Τσεχία) με το δεύτερο πλήρωμα, τους Jan Kopecky και Pavel Dressler θα εμφανιστεί στο πρωτάθλημα της Τσεχίας. Ο Pavel Dressler αντικαταστήσει τον Petr Stary που δυστυχώς ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα υγείας εδώ και αρκετό καιρό με όλη την ομάδα να του ευχόμαστε γρήγορη ανάρωση.''


Ο πρωταθλητής του SWRC Juho Hanninen δήλωσε:'' Έμαθα πολλά από την Skoda Motosport τα τελευταία τρία χρόνια και όλα αυτά ήταν κάτι παραπάνω από καλές στιγμές για όλη την ομάδα. Η επόμενη χρονιά στην οποία θα συμμετάσχουμε σε νέους αγώνες και αυτό είναι που κάνει το sport συναρπαστικό, θα είναι επιτυχημένη και θα κάνουμε ακόμη ένα βήμα εμπρός με το Fabia''.

Ο τρεις φορές δευτεραθλητής στο πρωτάθλημα του IRC, Jan Kopecky, δήλωσε: '' Εκτιμώ την ευκαιρία που μου δίνεται να συνεχίσω να συνεργάζομαι με την Skoda Motosport. H φιλοδοξία μας στο πρωτάθλημα της Τσεχίας είναι να τερματίζουμε στις κορυφαίες θέσεις και ο στόχος στους επιλεγμένους αγώνες του IRC που θα συμμετάσχω είναι να κερδίζω όσο περισσότερους βαθμούς για να μπορώ να βοηθήσω την Skoda να κερδίσει τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Θέλω να ευχαριστήσω τον Petr Stary για τα τρία χρόνια που περάσαμε μαζί και του εύχομαι γρήγορη ανάρωση''.

H Skoda Motosport γιόρτασε τα 110 χρόνια εμπλοκής στους αγώνες αυτοκινήτου με τον καλύτερο τρόπο καθώς εκτός από το πρωτάθλημα κατασκευαστών κατέκτησε και τις τρεις πρώτες θέσεις στους οδηγούς στο Intercontinental Rally Challenge ( Mikkelsen, Kopecky, Hanninen). Επίσης κέρδισε και το νεοσύστατο πρωτάθλημα SWRC με τους Ηanninen-Markulla.Αρκετοί οδηγοί σε χώρες όπως Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία, Βουλγαρία γεύτηκαν την χαρά της νίκης οδηγώντας Fabia S2000.