01lappi.jpg
Μετά από αρκετά χρόνια το Φιλανδικό πρωτάθλημα Ράλλυ δεν ξεκίνησε με το πολύ γνωστό Arctic Rally αλλά με το Riihimaki Rally στην ομώνυμη περιοχή. Οι συμμετοχές και πάλι πολλές με κύριο χαρακτηριστικό ότι φέτος θα δούμε πολλούς από τους νεαρούς περσυνούς πρωταγωνιστές της SM2, της κατηγορίας για αυτοκίνητα με κίνηση στους 2 τροχούς, να ανεβαίνουν στην μεγάλη κατηγορία φέτος, στην SM1, και να κάνουν κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους στον 1ο αγώνα της χρονιάς. Έτσι έγινε λοιπόν και με τους Lappi/Ferm οι οποίοι μετά την περσυνή πολύ καλή χρονιά που είχαν με ένα Citroen C2 R2 Max, φέτος θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα με ένα Ford Fiesta S2000. Εξ αρχής έδειξαν την ταχύτητα τους και κερδίζοντας συνολικά 3 από τις 8 ε.δ. του αγώνα πήραν τη νίκη δείχνοντας ότι η Φιλανδική παραγωγή ταλέντων καλά κρατεί!  

Ενημέρωση

02salo.jpg

03pajunen.jpg

Η νίκη τους αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία όταν αυτή έρχεται μετά από πολύ μεγάλη μάχη με τους πολυπρωταθλητές του θεσμού Salo/Salminen με το νέο τους Mitsubishi Lancer Evolution X R4. Kαι τα 2 πληρώματα πίεσαν πολύ για τη νίκη ανταλλάσοντας την 1η αρκετές φορές μέσα στον αγώνα αλλά στις 2 τελευταίες ε.δ. ο Lappi έκανε την διαφορά. Βρήκε την ταχύτητα που χρειαζόταν για να απομακρυνθεί από τον Salo, κέρδισε και τις 2 ε.δ., και φυσικά επικράτησε για 12''9 επί του περσυνού πρωταθλητή.

Εξαιρετική εμφάνιση έκαναν και οι Pajunen/Lindstrom με ένα Subaru Impreza WRX R4 της oμάδας του Tommi Makinen. Kαι αυτοί έδειξαν ότι μετά την περσυνή χρονιά τους στην SM2 αλλά και στο Βρετανικό πρωτάθλημα Ράλλυ με ένα Renault Twingo R2 είναι πλέον έτοιμοι για να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω. Ο Makinen τους έδωσε την ευκαιρία φέτος και αυτοί οδήγησαν το Impreza στην 3η θέση της γενικής, 28''3 πίσω από τους νικητές κερδίζοντας και 2 ε.δ. του αγώνα. 4οι τερμάτισαν οι Nikko/Ottman με ένα Mitsubishi Lancer Evolution IX ενώ 5οι βρέθηκαν οι Korhonen/Korhonen με ίδιο αυτοκίνητο που και αυτοί πέρσυ αγωνιζόταν στην SM2!

Στην κατηγορία SM2 επικράτησαν οι Vainionpaa/Juntunen με ένα Honda Civic Type R που τερμάτισαν στην 15η θέση της γενικής.

Επόμενος αγώνας του θεσμού, το Arctic Rally, στις 26-28 Ιανουαρίου.   

Video

SM - Riihimaki Rally 2012