Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου ακυρώνει τη διεξαγωγή του 38ου Ράλλυ Μαύρο Ρόδο λόγω μικρού αριθμού συμμετοχών (19) και απουσίας κύριου χορηγού στον αγώνα. Η λέσχη δημοσίευσε Δελτίο Τύπου που δημοσιεύεται στη συνέχεια.
Οι αδυναμίες διοργάνωσης αγώνων συνεχίζονται σε όλα τα Κύπελλα ράλλυ σε όλη την Ελλάδα και η αξιολόγηση από μεριάς ΕΠΑ/ΕΘΕΑ για τη νέα χρονιά θα είναι κρίσιμη για την επιβίωση των αγώνων τη νέα χρονιά.

 


 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Προς: Σ.Ο.Α.Α. και Σ.Ο.Α.Β.Ε.
Κοιν.: Μ.Μ.Ε.

Αγαπητοί συνεργάτες Με την εμπειρία των 42 ετών και των αμέτρητων διοργανώσεων σε όλα τα είδη του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε πόλεις και νησιά, που για πρώτη φορά γνώριζαν την ύπαρξη αγωνιστικού αυτοκινήτου, θεωρούμε χρέος μας να σας κάνουμε γνωστή την αλήθεια σχετικά με το 22ο ΑΤΤΙΚΟ ΡΑΛΛΥ και το 38ο ΡΑΛΛΥ ΜΑΥΡΟ ΡΟΔΟ.

22ο ΑΤΤΙΚΟ ΡΑΛΛΥ

Δεν έγινε δυνατή η τέλεση του Ράλλυ λόγω κωλύματος Κρατικών Υπηρεσιών στην παροχή απολύτου ασφαλείας κατά την διεξαγωγή του.

Σχετικά έγγραφα με τις ημερομηνίες τους (τα οποία έχουν αποσταλεί στην ΕΘ.Ε.Α. μόλις τα λάβαμε και αφού επικοινωνήσαμε τηλεφωνικώς με τους αρμοδίους) υπάρχουν στην διάθεσή σας στα γραφεία της Α.Λ.Α. , αλλά και στην διάθεση όλων όσων ενδιαφέρονται και εκτιμούν την αλήθεια.

38ο ΜΑΥΡΟ ΡΟΔΟ

Οι δηλώσεις συμμετοχής στον μη πρωταθληματικό αγώνα (για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια), δεν ξεπέρασαν τις 19 παρά την παράταση. Εάν βεβαίως υπήρχε κάποιος χορηγός που θα μπορούσε να καλύψει μέρος του κόστους των αποζημιώσεων κριτών, γιατρών, τεχνικών εφόρων, Αγωνοδικών, πλοηγών, ασθενοφόρων, εργατών μεταφοράς και στησίματος ράμπας, εταιρείας αποτελεσμάτων, εφόρων επικοινωνιών ή έστω του κόστους χωματουργικών εργασιών, αφισών και εντύπου υλικού ασφαλώς θα μπορούσαμε να τελέσουμε το 38ο Μ. Ρόδο, όπως κάναμε και το 2009 που ήταν και ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος και οι συμμετέχοντες ήταν 28.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 36ο Μ. Ρόδο διεκόπη την δεύτερη μέρα καθότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν μπορούσε να στείλει οχήματα στις 2 από τις 3 αφετηρίες των Ειδικών παρά μόνο πλησίον αυτών λόγω πυρκαγιάς σε άλλη περιοχή της Εύβοιας. Κατόπιν αυτού ο Παρατηρητής ΕΘ.Ε.Α. και ο Πρόεδρος Αγωνοδικών διέκοψαν τον αγώνα. Έτσι το σωματείο μας τον επανέλαβε και βεβαίως με το ίδιο παράβολο αλλά με πληρωμή όλων των εξόδων εκ νέου. Αντιλαμβάνεστε ασφαλώς ότι οι 19 συμμετοχές ήταν απαγορευτικός αριθμός για να τελεσθεί το 38ο Μαύρο Ρόδο. Είμαστε όπως και στο παρελθόν στην διάθεσή σας για εποικοδομητικό διάλογο και διευκρινίσεις.

Το Δ.Σ. της Α.Λ.Α.