Οι εξελίξεις στο ΣΟΑΑ

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου συνεδρίασε εχτές 19/7/06.

Παρόντες ήσαν οι κ.κ. Α.Ζήβας (Πρόεδρος) , Μ.Ξανθάκος (Ταμίας), Ι.Μεσημέρης, Δ.Μιχελακάκης , Γ.Κοσμόπουλος(Μέλη). Ορίσθηκε εκτελών χρέη Γραμματέα ο Δ.Μιχελακάκης.

Συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Συζητήθηκε η παραίτηση του κ.Δήμου Ριζικάρη την οποία το Συμβούλιο κάνει αποδεκτή. Τον ευχαριστεί για την μέχρι σήμερα συνεργασία του με τα υπόλοιπα μέλη και εκφράζει την λύπη του για τον τρόπο που επέλεξε να αποχωρήσει από την σύνθεση του Δ.Σ. , όπως επίσης και για τους ανακριβείς ισχυρισμούς του , τους οποίους χρησιμοποίησε ως βάση των διαφωνιών του και των προσβλητικών και αβάσιμων χαρακτηρισμών του για την λειτουργία του ΣΟΑΑ.
2. Συζητήθηκε η παραίτηση του κ. Α.Ιγγλέση την οποία το Συμβούλιο δεν κάνει δεκτή διότι θεωρεί ότι εξέλειπαν οι λόγοι που την προεκάλεσαν.
3. Το συμβούλιο εκλέγει ομόφωνα στην θέση του Αντιπροέδρου τον κ.Γιώργο Κοσμόπουλο.
4. Το συμβούλιο θα καλέσει το αναπληρωματικό μέλος κ.Λεωνίδα Κύρκο να αναπληρώσει την θέση του παραιτηθέντα.
Ο Πρόεδρος , Τα Μέλη

(Δελτίο Τύπου ΣΟΑΑ)


ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΡΙΖΙΚΑΡΗ ΑΘΗΝΑ 18/7/06

Συνάδελφοι αγωνιζόμενοι, επειδή οι θέσεις και απόψεις μου σε σχέση με την λειτουργία του ΔΣ του ΣΟΑΑ είναι και πάγιες αρχές μου , τις οποίες και σέβομαι, σας δηλώνω τα παρακάτω:

Επειδή διαφωνώ κάθετα με την μυστική πολιτική! του ΔΣ του ΣΟΑΑ
Επειδή διαφωνώ κάθετα με την πολιτική της παντελούς έλλειψης ενημέρωσης και επαφής με τα μέλη του Συνδέσμου.
Επειδή διαφωνώ κάθετα με την κατάργηση του εκπροσώπου ΣΟΑΑ στους αγώνες.
Επειδή διαφωνώ κάθετα με την προχειρότητα λήψης αποφάσεων και μηδενικής καταγραφής τους στα πρακτικά του Συνδέσμου.
Επειδή διαφωνώ κάθετα με την μη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των μελών για να ληφθούν αποφάσεις για τα τελευταία γεγονότα στον χώρο μας.
Επειδή διαφωνώ κάθετα με την μη λήψη δημόσιας θέσης από το Δ.Σ. για τα θέματα που απασχολούν τα μέλη μας.
Επειδή οι παραπάνω θέσεις μου ,διαφωνούν με την πλειοψηφία του Δ.Σ. του συνδέσμου, επί μακρόν χρόνο και στα περισσότερα θέματα .
Επειδή επί 6 μήνες τώρα (μετά την δυναμική συγκέντρωση οδηγών τον Ιανουάριο) δέχομαι αδυσώπητο πόλεμο, με χτυπήματα κάτω από την μέση, σε αγωνιστικό, προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο (ακόμη και από απελπισμένα μέλη του Συμβουλίου, που προσπαθώντας να κατευνάσουν τις προσωπικές τους τύψεις και ενοχές, λασπολογούν ασύδοτα......αλλά τι να περιμένει κανείς.?....)
Επειδή θέλω να διατηρήσω την αξιοπρέπειά μου και τις αρχές μου, σε έναν χώρο που τα τελευταία 30 χρόνια είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου.
Επειδή οι προσπάθειές μου να νικήσω την διαπλοκή, απέβησαν άκαρπες.

Δηλώνω, με μεγάλη μου λύπη, δημόσια ,την παραίτηση μου από το ΔΣ του ΣΟΑΑ .

Δήμος Ριζικάρης.


18/7/2006

Image

Ένα πολύ σοβαρό δελτίο τύπου εξέδωσε ο Άρης Ιγγλέσης, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου, με το οποίο δηλώνει την παραίτηση από την εκλεγμένη αυτή θέση αλλά και την αποχώρηση από τα αγωνιστικά δρώμενα!

Στη συνέχεια δημοσιεύεται αυτούσια η επιστολή.

Επί εικοσιπέντε χρόνια υπηρέτησα τον μηχανοκίνητο αθλητισμό πιστεύω με συνέπεια και αγάπη συμβάλοντας για την ανάπτυξη του , με την φιλοσοφία πάντα του να δώσω και όχι για να πάρω.
Αυτό ήταν που με ώθησε να υποβάλω υποψηφιότητα και στο συλλογικό όργανο μας ΣΟΑΑ και με την εμπιστοσύνη των μελών του να εκλεγώ στην θέση του Γ.Γραμματέα.

Προσπάθησα πάντα για το καλύτερο , πολλές φορές εις βάρος της οικογενείας μου , του ελεύθερου χρόνου μου , συμβάλοντας ακόμα και οικονομικά για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερους , ασφαλέστερους αγώνες.

Συνεργάστηκα με ανθρώπους που είχαμε κοινά οράματα και την ίδια αγάπη γιαυτό που κάναμε όπως ο Α.Ζήβας , ο Δημήτρης Μιχελακάκης , ο Γιάννης Μεσημέρης , και τα πιό νέα παιδιά , το μέλλον στα κοινά του χώρου μας όπως ο Γιώργος Κοσμόπουλος , ο Μάριος Ξανθάκος. Δεν ξεχνώ επίσης τους Δ.Αμαξόπουλο ,Φ.Μανώλη , Μ.Παπαγεωργίου , Α.Βαρουξή , Θάνο Ζιώζια και άλλους που πλαισιώνανε συχνά το Συμβούλιο συμβάλλοντας ενεργά.

Από την άλλη πολεμήθηκα , κατηγορήθηκα , ιδιαίτερα ύπουλα , από ανθρώπους που έχουν ευεργετηθεί από το σπόρ. Από ανθρώπους που αποδείχθηκε ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι για την ασφάλεια μας δεδομένου ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι το προσωπικό όφελος.

Στο ατύχημα του Χ.Δούρου , βρέθηκα από την πρώτη στιγμή στο Νοσοκομείο Κορίνθου , μαζί με τον Λ.Μανιαδάκη για να βοηθήσουμε όσο ήταν ανθρωπίνως δυνατό. Στο Μ.Ρόδο από το πρώτο πέρασμα των αναγνωρίσεων ειδοποίησα τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Δ.Ριζικάρη για τις πεσμένες μπαριέρες στο Δροσοχώρι. Τον παρεκάλεσα τηλεφωνικά να επικοινωνήσει με την λέσχη και να τους τονίσει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Δεν το έκανε! Σε εκείνο το σημείο σκοτώθηκε ο Γ.Μακρής.

Την επομένη , στο Δ.Σ. υπέβαλλα την παραίτησή μου για λόγους ευθιξίας που δεν έγινε δεκτή. Συμφώνησα γιατί είχαμε σαν συμβούλιο να αντιμετωπίσουμε ένα μείζον θέμα και η συνοχή και η συμβολή όλων ήταν απαραίτητη.

Όμως ο Αντιπρόεδρος , όπως μαθαίνω , δεν επιθυμεί την συνοχή καταφεύγοντας σε διασπαστικές για τον ΣΟΑΑ κινήσεις . Δεν γνωρίζω τους λόγους αν και υποψιάζομαι πολλά .Γι αυτό επαναφέρω την οριστική και αμετάκλητη παραίτησή μου από Γ.Γραμματέας και μέλος του Δ.Σ. του ΣΟΑΑ . Αποχωρώ από τους αγώνες πικραμένος , αφήνοντας για παρακαταθήκη μία ευχή και μία υπόσχεση. Η ευχή μου είναι να μπορέσουν κάποια στιγμή όλοι οι αγωνιζόμενοι να βάλουν στην άκρη το όποια μικρά ή μεγάλα συμφέροντα τους και να ενωθούν για να δώσουν οριστική λύση στα μεγάλα προβλήματα του χώρου και η υπόσχεση , αφού πουλήσω το αγωνιστικό μου αυτοκίνητο ,σαν τελευταίο χρέος μου , θα μεριμνήσω να ανεγερθεί μνημείο για να θυμόμαστε πάντα τους αδικοχαμένους συναθλητές μας .

Castor
Α.Γ.Ιγγλέσης