ΣΟΑΑ Με αφορμή την πρόσφατη ακύρωση την τελευταία στιγμή του Ράλι Αχαιός, ο Σ.Ο.Α.Α. θεωρεί υποχρέωση του να επισημάνει τα εξής:
1)Πρέπει να λαμβάνονται μέτρα κατά των οργανωτών που δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αφήνοντας εκτεθειμένους πάνω από όλα τους αγωνιζόμενους - αθλητές. 
2)Θεωρούμε εκτός πνεύματος της εποχής να αντικαθίστανται – επίσης την τελευταία στιγμή - αγώνες ,προκειμένου να προσμετρήσουν τα πρωταθλήματα, κύπελλα και έπαθλα ,κάτι που τινάζει στον αέρα τον προγραμματισμό ,όσο και τον προϋπολογισμό των αγωνιζομένων – αθλητών.

3)Τελικά εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι ο προγραμματισμός της Ο.Μ.Α.Ε. για τους αγώνες του 2013 ήταν υπεραισιόδοξος ,εκτός της οικονομικής πραγματικότητας που όλοι βιώνουμε και τελικά καταστροφικός τόσο για τους ελάχιστους αγωνιζόμενους – αθλητές ,όσο και για τους οργανωτές που εκτίθενται κατ’επανάληψη. Πλέον αυτού αποδεικνύεται για τους ίδιους λόγους λανθασμένη η ελευθερία επιλογής των οργανωτών μεταξύ Ράλι και Ράλι-Σπριντ.

Με βάση όλα τα παραπάνω ο Σ.Ο.Α.Α. και εν όψει των προκηρύξεων για το 2014 προτείνει την συνύπαρξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε ανοιχτή συζήτηση, προκειμένου να τεθούν σωστές βάσεις για το σχεδιασμό της νέας χρονιάς, προς αποφυγή παρόμοιων με φέτος καταστάσεων.

Το Δ.Σ.