Ίαν Παπανικολάου Όλοι θυμόμαστε την επιτυχημένη, αν μη τι άλλο, παρουσία του Λάμπρου Αθανασούλα σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή θεσμό, το Fiesta Sport Trophy το 2006. Ο 30χρονος τότε, Λάμπρος, κατάφερε μάλιστα να ανεβεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στη Γερμανία, σκορπίζοντας τη χαρά σε χιλιάδες Έλληνες που διψούσαν για μια επιτυχία ενός συμπατριώτη τους στο εξωτερικό. Τη φετινή χρονιά, κι ενώ έχουν περάσει 8 χρόνια, κάτι αντίστοιχο ευελπιστεί να επιτύχει ο ταλαντούχος Ίαν Παπανικολάου, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει μεγάλη εμπειρία από αγώνες Rally Raid.

Ίαν Παπανικολάου

ERC junior

Δεν είναι τυχαίο πως συνολικά αριθμεί πάνω από 80 συμμετοχές είτε ως συνοδηγός έως το 2005, είτε ως οδηγός, τα τελευταία 6 χρόνια. Ο 24χρονος Ίαν σχεδιάζει τη συμμετοχή του στο νεοσύστατο πρωτάθλημα ERC Junior, το οποίο περιλαμβάνει 7 γύρους του αναβαθμισμένου, ύστερα από τη συγχώνευσή του με το IRC, Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Προκειμένου, λοιπόν, η γαλανόλευκη να ξανακυματίσει στο εξωτερικό και να ζήσουμε ανάλογες με το 2006 στιγμές, το όλο εγχείρημα θέλει τη στήριξη όλων μας. Πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια του Έλληνα οδηγού για διάκριση στο εξωτερικό!

Ο Ίαν είναι οδηγός αγώνων από 5 ετών. Ξεκίνησε με κάρτ και έπειτα στα 7 του χρόνια μεταπήδησε στο αυτοκίνητο, σε κλειστούς χωμάτινους δρόμους, για προπόνηση. Στα 12 αγόρασε το πρώτο του αυτοκίνητο, ένα Ford Fiesta, με το οποίο και συνέχισε να δουλεύει στη τεχνική του και να εξελίσσεται ως οδηγός. Στα 15 του, άρχισε να συνοδηγεί για τον πατέρα του στα Rally Raid και οι νίκες δεν άργησαν να έρθουν. Στην ηλικία των 18, οδήγησε για πρώτη φορά σε rally raid το οικογενειακό αγωνιστικό, ένα Ford Maverick 3.0 Raid. Έκτοτε έχει εμφανιστεί σε πάνω από 30 αγώνες εκτός δρόμου, με μεγάλη επιτυχία. Πλέον, έχοντας αποκτήσει την εμπειρία από τα Rally Raid, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να κάνει το επόμενο βήμα. Τη μεταπήδηση στα ράλλυ και συγκεκριμένα στη Junior κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (ERC).

Η νεοσύστατη αυτή κατηγορία απευθύνεται σε οδηγούς κάτω των 25 ετών, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε 7 αγώνες του πρωταθλήματος με αυτοκίνητα R2. Προκειμένου να βαθμολογηθεί, το πλήρωμα πρέπει να εκκινήσει σε 4 αγώνες, ενώ το έπαθλο είναι η δωρεάν συμμετοχή σε επιλεγμένους αγώνες του ERC το 2015 με αυτοκίνητο προδιαγραφών R5. Το ERC, σε θέματα προβολής, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το WRC. Το παγκόσμιας εμβέλειας Eurosport προβάλει 30λεπτη περίληψη της κάθε ημέρας, ενώ μετά το πέρας του ράλλυ, υπάρχει ημίωρη ανασκόπηση του διημέρου. Παράλληλα, σε 3 αγώνες φέτος, την Κύπρο, την Κορσική και την Πορτογαλία θα υπάρχει απευθείας μετάδοση ειδικών διαδρομών, που αυτόματα σημαίνει περαιτέρω προβολή πληρωμάτων και χορηγών, καθώς οι μαγευτικές εικόνες θα κάνουν το γύρο του κόσμου. Οι δύο τελευταίοι, μάλιστα, αποτελούν γύροι του ERC Junior, με το αθλητικό κανάλι να υπόσχεται ξεχωριστή κάλυψη του φυτωρίου του ERC.

 

Πρόγραμμα ERC Junior

 

1)      Rally Liepaja (Λετονία)  31 Ιανουαρίου-2 Φεβρουαρίου

2)      Circuit of Ireland (Ηνωμένο Βασίλειο) 17-19 Απριλίου

3)      SATA Rally Acores (Πορτογαλία) 15-17 Μαΐου

4)      Geko Ypres Rally (Βέλγιο) 19-21 Ιουνίου

5)      Barum Czech Rally Zlin (Τσεχία) 29-31 Αυγούστου

6)      Rallye International du Valais (Ελβετία) 23-25 Οκτωβρίου

7)      Tour de Corse (Γαλλία)  6-8 Νοεμβρίου

 

Η στήριξη και η χορηγία στον ταλαντούχο Ιαν θα έχει ανταπόδοση. Οι πληροφορίες που θα δημοσιεύονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κυρίως στην επίσημη ιστοσελίδα του ERC έχουν τεράστια σημασία όχι μόνο για τη δημοσιότητα του οδηγού, αλλά και για το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση του χορηγού. Μέσω τακτικών ενημερώσεων με δελτία τύπου, εκδηλώσεις και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα παρέχονται από την  ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες στο target group. Με τη διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων καθίσταται δυνατό για τους νεοεισερχόμενους να συμμετάσχουν στο άθλημα ή να γίνουν οπαδοί, προωθώντας έτσι τον χορηγό ακόμη περισσότερο προς ένα ευρύτερο κοινό. Ένας από τους πιο σημαντικούς και πρόσφατα δημοφιλείς τρόπους προώθησης είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το facebook, στο οποίο θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση. Για όλα αυτά θα υπάρχει βοήθεια από συνεργάτες μας, ειδικούς στο μάρκετινγκ, καθώς και από τους χορηγούς επικοινωνίας , οι οποίοι θα προωθούν την όλη προσπάθεια.

 

Παρακάτω αναγράφονται τα πακέτα με τα οποία μπορείτε να βοηθήσετε κι εσείς στην προσπάθεια του Ίαν και της ομάδας του και να επωφεληθείτε της διαφήμισης σας σε ένα μεγάλο και δραστήριο κοινό.

Fan Pack - 100 Euros: Περιέχει μπλούζα της ομάδας μας, καπέλο, ενημέρωση μέσω email για τη πρόοδο της ομάδας μαζί με όλα τα δελτία τύπου, αναγραφή του ονόματος σας στην οροφή του αγωνιστικού οχήματος.

Small Business Pack - 500 Euros: Περιέχει όλο το Fan Pack, αυτοκόλλητα 20x20εκ της επιχείρησης σας στο αυτοκίνητο, προώθηση στον τύπο και τα social media.

Corporate Pack - 2000+ Euros: Περιέχει όλα τα παραπάνω συν δελτίο τύπου για το κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ της επιχείρησης και της ομάδας μας. Τα αυτοκόλλητα στο αυτοκίνητο θα είναι μεγαλύτερα, 30x30εκ και σε σημεία με καλή οπτική στις φωτογραφίες και σε βίντεο όπως στα φτερα, καπό μηχανής, πόρτες. 

Full Pack - 20.000 Euros: Το Full Pack πρόκειται για χορηγία που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος ή και όλο το budget της ομάδας μας. Η εταιρία διαφημίζεται στο μέγιστο βαθμό ώς μέγας χορηγός της ομάδας, σε συνεργασία με ειδικούς στο marketing και τα media. Περιλαμβάνει εκτός από τα προνόμια του Corporate Pack και εκδηλώσεις για την εταιρία καθώς και μεγάλο promotion στο Internet και στα Social Media ιδιαίτερα. Το λογότυπο της εταιρίας θα είναι κυρίαρχο σε όλο το αυτοκίνητο, στο ρουχισμό της ομάδας, σε πανό κτλ.

Title Sponsor Pack - 50.000+ Euros: Το Title Sponsor Pack είναι το μεγαλύτερο πακέτο που προσφέρουμε. Περιλαμβάνει όλο το Full Pack και το σημαντικότερο είναι ότι ο τίτλος της ομάδας περιλαμβάνει την ονομασία του χορηγού, (Title Sponsor) PANIAIN Raidworks.

 

Η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές και ευελπιστεί σε καλύτερες μέρες. Είναι επιτακτική η ανάγκη να δείξουμε ότι αντέχουμε και ότι είμαστε ακόμη ζωντανοί. Στηρίζοντας την Ελληνική προσπάθεια, η γαλανόλευκη θα κυματίσει στο εξωτερικό και μέσω της τηλεοπτικής κάλυψης, οι εικόνες θα ταξιδέψουν σε όλη την υφήλιο. Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας! Rally with us!

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email στο paniain@gmail.com, ή μέσω τηλεφώνου στο 6942589278.

 

Απόστολος Παλάτος

PANIAIN Raidworks