Μάχη στα δέκατα στο 32ο Ράλλυ Αχαιός

Χαμόγελα από το Νίκο Ζακχαίο το Σάββατο πριν τον αγώνα Στο 32ο Ράλλυ Αχαιός έγινε μια ακόμα μεγάλη μάχη για την πρώτη θέση ανάμεσα στους Σωτήρχο - Ζακχαίο με Citroen Saxo KC και τους Πρωταθλητές Κύρκο - Πολυζώη με το Mitsubishi Lancer Evo IX. Η νίκη κρίθηκε στην τελευταία ειδική υπέρ του Σωτήρχου για μόλις 19 δέκατα του δευτερολέπτου! σε συνθήκες υγρασίας στο πρώτο πέρασμα της ημέρας από τις δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές του αγώνα. Στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Παπαχριστόπουλος - Αργυρόπουλος σε μια επανεμφάνιση μετά από καιρό ενώ πολύ καλή ήταν η παρουσία των πληρωμάτων από τη Βόρεια Ελλάδα που έχουν στόχο το Κύπελλο Ασφάλτου.
Μίχος - Χειράκης
Καμπουγιάννης - Ντούφας
Πάζης - Παπαρήγας
Μπίστας - Μπακλώρης
Κουμποτής - Μαυροματίδης
Άτυχοι οι Βάτσος - Κωνσταντινίδης
Συνεχίζοντας στη γενική κατάταξη θα δούμε τους νικητές της Α/7 Μίχο - Χειράκη στην 5η θέση έχοντας κάνει ένα πολύ καλό αγώνα με το Seat Ibiza ενώ στη δεύτερη θέση της κλάσης αλλά αρκετά πιο πίσω τερμάτισαν οι Κουτσμανής - Μαύρος με το Ford Fiesta ST που κρατήθηκαν εμπρός από τους Καψιώτη - Τομάζο με Peugeot 306. Ο Κουτσμανής αυτή τη στιγμή προηγείται στη βαθμολογια της κλάσης με 5 βαθμούς από τον Β. Τάσσο!

Στην Α/6 νικητές ήταν οι Πλατανισιώτης - Σπυρόπουλος με Peugeot 106 με δεύτερους τους Μπίστα - Μπακλώρη με το Citroen C2 που επανήλθε σε ενεργό υπηρεσία με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Στην τρίτη θέση και μόλις 8" πιο πίσω, οι Σ. Οικονόμου - Ανδριανόπουλος με Citroen C2 που έχουν και μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για το Κύπελλο Ασφάλτου έναντι στους Κουμποτή - Μαυροματίδη που τερμάτισαν στην 5η θέση της κλάσης και συνεχίζουν να προηγούνται στη βαθμολογία με διαφορά 8 βαθμών.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Ξουργιάς με το Citroen C2 οδήγησε πολύ καλά και τερμάτισε 1ος στην Α/6 και στην 6η θέση της γενικής, όμως στον τεχνικό έλεγχο στο τέλος του αγώνα αποκλείσθηκε λόγω πάχους των πίσω δισκόπλακων.

Στην Α/5 νικητής και πάλι ήταν ο Πάζης με συνοδηγό τον Παπαρήγα οι οποίοι είναι ήδη νικητές στην κλάση και προηγούνται στην κατάταξη F3 στο Κύπελλο Ασφάλτου φέτος! ενώ τερμάτισαν τον αγώνα στην 11η θέση γενικής. Δεύτερη η Μαλακτάρη με Ceicento και τρίτος ο Κορδαλής με Peugeot 106.

Στην κατηγορία Ν μεγάλος άτυχος του αγώνα ήταν ο Σάκης Ξένος με Citroen Saxo που μια έξοδος στην τελευταία ειδική του στέρησε τη νίκη στα Ν/2 και μια καταπληκτική επίδοση αφού ακολουθούσε στην 7η θέση γενικής! Άτυχος από μηχανικό πρόβλημα στάθηκε και ο Μαλακτάρης με Peugeot 106 που ακολουθούσε στη δεύτερη θέση και έτσι νικητές αναδείχθηκαν οι Τουλιάτος - Δενδρινός, δεύτεροι οι Βαρσός - Καλπίδης και τρίτοι οι Αρεθάς - Παπαπέτρος, όλοι με Peugeot 106.

Στην κατηγορία Ε νικητής ήταν ο Νομικός με το Seat Ibiza KC EvoI όμως η μάχη της ημέρας δόθηκε με Citroen AX στην Ε/10 μεταξύ των νικητών Σουβαλιώτη - Θεοδοσίου που τερμάτισαν στην 9η θέση της γενικής και Καμπουγιάννη - Ντούφα που έκαναν ένα ακόμα καλό αγώνα και τερμάτισαν στη δεύτερη θέση και 10οι στη γενική.

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα σε μορφή Acrobat Reader
pdf Τελικά αποτελέσματα