Ένας σχεδόν μήνας έμεινε για την διεξαγωγή του 16ου Ράλλυ Φίλιππος που θα διοργανώσει η Λέσχη Αυτοκινήτου Βέροιας. Ακολουθεί μια συνέντευξη με τον πρόεδρο της Λέσχης Βέροιας Βασίλη Μπιλαδέρη για τις ετοιμασίες του Ράλλυ και τις υπόλοιπες δραστηριότητες της ΛΑΒ.
Ο κος Μπιλαδέρης είπε στο Sportorama.gr «Η Λέσχη Βέροιας βρίσκεται σε εγρήγορση για την διεξαγωγή του Ράλλυ Φίλιππος που φέτος μετράει στο Πανελλήνιο Κύπελλο ασφάλτου καθώς επίσης και στο Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων. Είναι ο πρώτος ασφάλτινος αγώνας για το 2010, μετά την μετάθεση ημερομηνίας του 35ου ΡΑΛΛΥ ΑΧΑΙΟΣ (τελικά θα γίνει 17-18 ΙΟΥΛΙΟΥ) .

Όμως όπως όλοι γνωρίζουμε η κρίση έχει επηρεάσει για τα καλά του Ελληνικούς αγώνες, έτσι φέτος αλλάζει ο σχεδιασμός του Ράλλυ Φίλιππος το οποίο θα έχει δύο (2) ειδικές αντί τρείς (3), με συνολικό μήκος 200 χλμ. και μήκος ειδικών 76 χλμ. Το Σάββατο 24 Απριλίου, πρώτη μέρα του Ράλλυ, τα αυτοκίνητα θα πραγματοποιήσουν τον τεχνικό έλεγχο επί της οδού Ελιάς (όχι επί της Ανοίξεως) η οποία θα κλείσει μετά τις 13:00 ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελιάς η πανηγυρική τελετή έναρξης. Την τελετή έναρξης θα έχετε την ευκαιρία να την παρακολουθήσετε ζωντανά από το Sportorama.gr.

Τα αυτοκίνητα θα παραμείνουν στον οδό ελιάς σε καθεστώς park ferme μέχρι το πρωί της Κυριακής όπου στις 10:00 θα γίνει η εκκίνηση του πρώτου αυτοκινήτου. Ο τερματισμός έχει υπολογιστεί στις 15:30 το μεσημέρι ενώ οι απονομές των κυπέλλων θα γίνουν στην πλατεία της Ελιάς στις 16:00.»

Σε ερώτηση για τον αριθμό συμμετοχών και την βοήθεια από την πολιτεία ο κος Μπιλαδέρης μας είπε « Δεν μπορούμε να ξέρουμε από τώρα τις ακριβείς συμμετοχές, σίγουρα όμως η οικονομική κρίση όπως σας ανέφερα και προηγουμένως, είναι κάτι που θα επηρεάσει όλους τους φετινούς αγώνες αυτοκινήτου και ειδικά τις συμμετοχές σε αυτούς. Κύριο κριτήριο για το πλήθος συμμετοχών στο Ράλλυ Φίλιππος θα αποτελέσει το ράλλυ σπριντ της Πτολεμαΐδας που θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο (27 και 28 μαρτίου) τότε θα μπορούμε να κρίνουμε πόσες συμμετοχές θα έχει και το Φίλιππος.

Όσο αφορά την βοήθεια της πολιτείας τόσο ο Δήμος Βέροιας όσο και η Νομαρχία είναι κοντά μας και μας βοηθούν σε κάθε κίνηση μας. Είχα συνάντηση με τον κο Καραπαναγιωτίδη ο οποίος άφησε το ενδεχόμενο η Νομαρχία να είναι συνδιοργανωτής του Ράλλυ Φίλιππος. Μεγάλη βοήθεια επίσης μας προσφέρουν και οι λέσχες της Νάουσας, της Κοζάνης, Πτολεμαϊδας, Θεσσαλονίκης και τις ευχαριστώ γι αυτό.»

Για τις υπόλοιπες δραστηριότητες ο πρόεδρος της ΛΑΒ μας είπε ότι μετά το Φίλιππος η Λέσχη Βέροιας έχει προγραμματίσει μέσα στον Ιούνιο την διεξαγωγή αγώνα autocross στην πίστα τριποτάμου (προς Σέλι). Συζητήσεις έχουν γίνει με την Δήμαρχο Βέροιας και την Νομαρχία για την διαμόρφωση της πίστας αλλά μένει να γίνει και συνεννόηση με την ΛΕΜΟΒ η οποία έχει και την διαχείριση της πίστας.

Τέλος ο κος Μπιλαδέρης κάλεσε όλους τους επιχειρηματίες της Ημαθίας να συνδράμουν δυναμικά και με κάθε τρόπο ώστε και πάλι η Βέροια να είναι στο προσκήνιο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

(Αναδημοσίευση από sportorama.gr)