Υπεραισιόδοξο; Ίσως. Άλλα μόνο με κίνητρο την αισιοδοξία μπορείς να διοργανώσεις το καλύτερο Δ.Ε.Θ. της τελευταίας δεκαετίας. Φαντασμένο; Ίσως. Αλλά την διαφορά την κάνεις μόνο αν εμπνέεσαι από την φαντασία. Ουτοπικό; Ίσως. Αλλά η υπέρβαση στα δύσκολα εγχειρήματα, συνίσταται να γίνεται στις δύσκολες εποχές.
Μια πρώτη γεύση από αυτά που πρόκειται να συμβούν δόθηκε την Τρίτη 22 Ιουνίου στα γραφεία του Α.Ο.Θ., όπου οι καλεσμένοι έγιναν μάρτυρες ενός πρωτόγνωρου γεγονότος τουλάχιστον για τα δεδομένα της Βορείου Ελλάδος. Το νέο και ορεξάτο Δ.Σ. του Α.Ο.Θ. κάλεσε νέους και παλιούς αγωνιζόμενους, μέλη και μη του ομίλου, για να μοιραστεί ένα όραμα που είχε αφότου ανέλαβε την διοίκηση. Ένα όραμα που ακούει στον τίτλο «43ο Ράλι Δ.Ε.Θ. Επιστροφή στο Μέλλον».
 Ο λόγος του προέδρου του Α.Ο.Θ. ενωτικός, απόλυτα εμψυχωτικός και με χιούμορ προκάλεσε επανειλημμένα το χειροκρότημα των Γάκη Καλεμτζάκη, Κώστα Τανούση, Νίκου Γιαννούδη, Μιχάλη Γκαβέζου, Ανδρέα Λακόρτε, Γιώργου Γιαλλούρη, Δήμου Μπαλτουμά, Φώτη Καρατάσσου, Κώστα Χριστόπουλου, Σάββα Μαυροματίδη και όλων των υπολοίπων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τι σημαίνει όμως «επιστροφή στο μέλλον»; Με λίγα λόγια είναι το πάντρεμα της αίγλης που είχαν τα Δ.Ε.Θ. περασμένων δεκαετιών με στοιχεία που βρίσκουμε σήμερα σε αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος, προσαρμοσμένα φυσικά στα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας. Έτσι 90 ημέρες πριν την διεξαγωγή του, ξεκινάει η προσπάθεια να διοργανωθεί ένα Δ.Ε.Θ τόσο ελκυστικό και τεχνολογικά αναβαθμισμένο, που θα προσελκύσει όχι μόνο όσους ασχολούνται άμεσα με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά θα κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο της πολιτείας και των δημοτικών αρχών, όσο και αυτό των εν δυνάμει χορηγών. Ένα Δ.Ε.Θ. το οποίο θα συγκεντρώσει τα βλέμματα των Μ.Μ.Ε. αλλά και των πολιτών ή επισκεπτών της πόλης, που δεν ασχολούνται με τους αγώνες ραλί αλλά δεν θα θέλουν να χάσουν με τίποτα αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε, οι παρευρισκόμενοι δεσμευτήκαν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο και το ραντεβού για την επόμενη συνάντηση δόθηκε. Το στοίχημα είναι μεγάλο αλλά το ρίσκο αξίζει.