Την Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Α.Ο.Θ. Μια συνέλευση την οποία αναμέναμε όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς θα έβγαιναν τα απαιτούμενα συμπεράσματα για το αν η νέα διοίκηση κατάφερε να πραγματοποιήσει τους δύο πιο σημαντικούς στόχους που έθεσε για το 2010. 

Το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση με παρόντες υπερδιπλάσια ταμειακά τακτοποιημένα μέλη από την τελευταία συνέλευση αποδεικνύει την επίτευξη του πρώτου στόχου που ήταν η συνέχιση λειτουργίας του ομίλου. Ο δεύτερος στόχος ήταν η διοργάνωση του 43ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ., ο οποίος κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, μπορούμε να πούμε πως μπόρεσε να επιτευχθεί στο ακέραιο.

Το ευχάριστο όμως στην φετινή συνάθροιση ήταν το κλίμα που επικράτησε. Συνενωτικό, σοβαρό εκεί που έπρεπε αλλά και ανάλαφρο κάποιες στιγμές όπως πρέπει να είναι μια γενική συνέλευση. Καινοτομία για τα δεδομένα του Α.Ο.Θ. ήταν ίσως η ανάθεση από τον πρόεδρο κ. Κουμποτή στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. να αναπτύξουν ο καθένας ένα από τα θέματα που ήταν προς συζήτηση. Ιδιαίτερη έμφαση και ένα μεγάλο ευχαριστώ δόθηκε στην βοήθεια που δέχτηκε ο Α.Ο.Θ., καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς. Μέλη και φίλοι, άνθρωποι που είχαν απομακρυνθεί από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό αλλά και από τον Α.Ο.Θ., εργάστηκαν αφιλοκερδώς ή συνέφεραν οικονομικά έτσι ώστε να βγει ο όμιλος από την δυσμενή θέση στην οποία βρισκόταν ένα χρόνο πριν.

Το μήνυμα του Δ.Σ. δια στόματος του προέδρου, ήταν το 2009 και παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ, πως ο Α.Ο.Θ. πρέπει να βγει από την «γυάλινη σφαίρα» και να διαδραματίσει έναν ευρύτερο ρόλο στην κοινωνία πέρα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που αναλαμβάνει κάθε χρόνο. Πως ο Α.Ο.Θ. πρέπει να επιστρέψει στις εποχές όπου ήταν καταξιωμένος στην συνείδηση των πολιτών της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Τέλος πως ο Α.Ο.Θ. αν θέλει να φτάσει ψηλότερα θα πρέπει να γίνει η φωνή όλων αυτών που νοιάζονται για την αυτοκίνηση.