Το νέο συμβούλιο του ΣΟΑΑΒΕ το είπε και το έκανε! Διοργανώθηκε μια πρωτότυπη γιορτή μηχανοκίνητου Αθλητισμού όπου συμμετείχαν αυτοκίνητα και... μονοθέσια, ακολούθησε μια επίδειξη της οργάνωσης των αγώνων ράλλυ από αθέατη πλευρά του οργανωτή, έγινε επίδειξη απεγκλωβισμού τραυματία από αγωνιστικό αυτοκίνητο με κάθε λεπτομέρεια και μέσα σε όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν και οι απονομές του Μακεδονικού Κυπέλλου του Συνδέσμου! Παρόντες πολλοί θεατές που είχαν την τύχη να συνοδηγήσουν και να κερδίσουν πολλά δώρα.






Το ραντεβού της εκδήλωσης ήταν την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011 στη φιλόξενη πίστα καρτ στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ο καιρός με κρύο και συννεφιά δεν ήταν και ο καλύτερος σύμμαχος, όμως όσο άρχισαν να έρχονται αγωνιστικά και θεατές στο χώρο της πίστας, το κέφι και η προσμονή μεγάλωναν.

Το πρόγραμμα είχε... από όλα! Αγωνιστικά αυτοκίνητα ράλλυ θα είχαν το.. καθήκον να πηγαίνουν γρήγορες βόλτες τυχερούς θεατές, οι οδηγοί drift τα έδωσαν όλα και ξεσήκωσαν αμέτρητες φορές τους θεατές που είχαν πιάσει το μπαλκόνι του καφέ για καλύτερη θέα ενώ είδαμε περάσματα από καρτ αλλά και από formula gloria. Ο κόσμος είδε σε μια ημέρα όλες τις μορφές του μηχανονίκητου στην Ελλάδα σε.. τετράτροχα και πέρα από όλα αυτά είχαμε κληρώσεις δώρων σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης!  Φυσικό ήταν να μη.. φεύγει κανείς περιμένοντας τη σειρά του.

Πέρα από το θέαμα, η εκδήλωση είχε και επιμορφωτικό χαρακτήρα αφού περίπου στα μισά σταμάτησαν τα περάσματα και διοργανώθηκε μια μίνι ειδική διαδρομή με τραπεζάκι εκκίνησης και κριτές! Οι επικοινωνίες του αλυτάρχη με τους κριτές μεταδίδονταν από τα μεγάφωνα, ώστε οι θεατές να καταλάβουν την οργάνωση που απαιτεί ένας αγώνας ράλλυ με κάθε λεπτομέρεια και γιατί όχι να ασχοληθεί και ο ίδιος σαν κριτής σε μελλοντικές οργανώσεις.
Την επάνδρωση της ειδικής ανέλαβαν τα στελέχη του Α.Ο.Θ. ενώ πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια και στο Γιάννη Καφτατζή για την άψογη περιγραφή που έδινε σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και που θα διαπιστώσετε και στο video που ετοιμάσαμε.

Στη συνέχεια είχαμε ένα εικονικό ατύχημα μέσα στην ειδική και όπως θα περιμέναμε, η οργάνωση διέκοψε την "ειδική" για να επέμβει ασθενοφόρο. Οι Σαμαρίτες του Ερυθρού Σταυρού που έχουν επανδρώσει πολλές φορές τις ειδικές σε πραγματικούς αγώνες έκαναν μια πραγματική επίδειξη του τρόπου επέμβασης, ασφάλισης και μεταφοράς ενός τραυματία μέσα από αγωνιστικό αυτοκίνητο μέχρι το ασθενοφόρο. 

Η εκδήλωση συνέχισε με ακόμα πιο πολλά περάσματα και συνοδηγήσεις μέχρι που έφτασε η ώρα για τις απονομές κυπέλλων στους νικητές του Μακεδονικού κυπέλλου του ΣΟΑΑΒΕ για τους αγώνες ράλλυ αλλά και τις δεξιοτεχνίες Βορείου Ελλάδας.
Οι απονομές στο.. φυσικό τους χώρο και με παρουσία θεατών και φίλων των αγώνων ήταν ότι καλύτερο για τους διακριθέντες του 2010. Δείτε τους στο τέλος του βίντεο.

Ακόμα και μετά τις απονομές τα μοτέρ συνέχισαν να δίνουν κέφι σε οδηγούς και θεατές και πολλοί σταμάτησαν τις προσπάθειες όταν έμειναν από λάστιχα! 

Άλλη μια εκδήλωση που θα έχουμε να θυμόμαστε από το ΣΟΑΑΒΕ λοιπόν, που θύμισε τις παλιότερες εκδηλώσεις στο λιμάνι. Το κεφάτο νεό συμβούλιο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τη νέα χρονιά και μένει να δούμε τη συνέχεια στις ειδικές!
Το ράλλυ Θερμαϊκού έρχεται με γνωστή και... δοκιμασμένη σχεδίαση που θυμίζει το Ράλλυ ΕΛΠΑ 2007...