Εκκίνηση
Εκκίνηση στην πλατεία Εληάς της Βέροιας πήραν τα πληρώματα που ξεκινούν το 17ο Ράλλυ Φίλιππος. Η εκκίνηση και ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων έγιναν και φέτος στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του κόσμου ενώ έγινε και ζωντανή μετάδοση μέσω Internet της εκκίνησης του αγώνα που μετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ!
Στον έλεγχο παρουσιάστηκαν 38 πληρώματα από τα 43 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή.
Τεχνικός έλεγχος

Τεχνικός έλεγχος

Τεχνικός έλεγχος
Δεν εμφανίστηκαν οπότε και δεν θα εκκινήσουν οι Τρατσέλας – Μικρούλης (Peugeot 106), Ανδρεάδης – Μαυρίδης (VW Golf), Βελέζης – Μαύρος (Toytota Yaris), Terrasino – Ποτουρίδης (Subaru Impreza) και Βαϊτσίδης – Ανδρονικίδης (Peugeot 106).  

Την Κυριακή η δράση ξεκινά στο Πολυδένδρι που ξεκινά στις 10:53. Όσοι δε βρεθείτε στην Ημαθία για τον αγώνα μπορείτε να τον παρακολουθήσετε ζωντανά από το Ράδιο ΣΟΑΑΒΕ και τη διεύθυνση http://www.soaave.gr. Η ομάδα του R40 για άλλη μια φορά θα βοηθήσει στη μετάδοση αφού ο Τάσος Τσιότρας θα είναι στο τέλος της ειδικής Πολυδένδρι ενώ ο Κώστας Μηλιάδης θα έχει το ρεπορτάζ μέσα από το χώρο του Service Park. Από την γραμματεία τον συντονισμό θα έχει ο Σάββας Μαυροματίδης με καλεσμένους έκπληξη ενώ ο Βασίλης Μίχογλου θα βρίσκεται στον τερματισμό της ειδικής Κουστοχώρι.

Ήδη ο καιρός έκανε την έκπληξη και για ένα ακόμα αγώνα ράλλυ τα... σενάρια για το νικητή δίνουν και παίρνουν. Τυχεροί όσοι θα βρεθούν στις ειδικές αφού η σχεδίαση και τα ωράρια βοηθούν να δείτε όχι μόνο δύο αλλά ίσως και τρεις ειδικές όπου ο συναγωνισμός θα είναι μεγάλος και υπάρχει καλή γνώση του δρόμου από τα πληρώματα τουλάχιστο της Βορείου Ελλάδας. Μόνο ερωτηματικό ο καιρός.

Δείτε τις φωτογραφίες της πρώτης ημέρας στη R40 Gallery

Ζωντανά αποτελέσματα θα δίνει το http://www.ethea-live.gr/