01.jpg Ολοκληρώθηκε ακόμη ένας αγώνας του κυπέλλου Βορείου Ελλάδος με το rally sprint Ξάνθης, σε μία ιδιαίτερη ειδική διαδρομή μήκους 10χλμ λίγο έξω από την ομώνυμη πόλη. Η αυτοκινητιστική λέσχη της Ξάνθης είχε αποφασίσει η διαδρομή να επαναληφθεί τρεις φορές αλλά μετά από απόφαση του αλυτάρχη του αγώνα, για λόγους ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε 2 φορές. Η νέα ομάδα που αποτελεί το νέο διοικητικό συμβούλιο της λέσχης προσπάθησε αρκετά και μας διαβεβαίωσε ότι την επόμενη χρονιά ο αγώνας θα είναι καλύτερος. Νικητές του αγώνα ήταν τα αδέρφια Κωνσταντινίδη με το Citroen ΖΧ σε μια διαδρομή που δεν ευνοούσε ιδιαίτερα το αυτοκίνητο. Σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο και στα δύο περάσματα.

Ενημέρωση

Την δεύτερη θέση κατέκτησε ο Δημήτρης Μανωλόπουλος με το Renault 5 Turbo, έχοντας τον Γιώργο Κάκαρη αυτή την φορά στο πλευρό του. Ήταν γρήγορος για ακόμη μια φορά αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει το πλήρωμα από τα Γιαννιτσά. Το μόνο πλήρωμα που μπορούσε να διεκδικήσει την νίκη ήταν οι Ανδρεάδης/Μαυρίδης με το δυνατό Golf 2 αλλά είχαν την στιγμή τους στο πρώτο πέρασμα καθώς είχαν μια μικρή έξοδο στα τελευταία χλμ και χάθηκε αρκετός χρόνος. Στο δεύτερο πέρασμα οδήγησαν αρκετά χλμ με κλαταρισμένο εμπρός δεξί ελαστικό. Το πρόβλημα προέκυψε από την έξοδο που είχαν στο πρώτο πέρασμα.

Στην κατηγορία Α6 είχαμε την επανεμφάνιση των Γιάννου/Ράλλη με το Honda Civic που πήραν μια άνετη νίκη. Κινήθηκαν ακόμη μια φορά αρκετά γρήγορα και ελπίζουμε να τους δούμε και στους επόμενους αγώνες. Την δεύτερη θέση κέρδισαν οι Αναγνωστάκης/Χάψας με το κίτρινο Swift Sport. Η μάχη που περιμέναμε στην Α6 δεν έγινε καθώς ο Ξανθιώτης Ξενοκώστας στάθηκε άτυχος και εγκατέλειψε λίγα μέτρα μετά από την εκκίνηση του πρώτου σκέλους από μετάδοση.

Νικητές στην κατηγορία Α5, μετά από ένα ΄΄καθαρό΄΄ αγώνα αναδείχθηκαν οι Βελέζης/Μαύρος με Toyota Yaris. Εξασφάλισαν διαφορά 40 δευτερολέπτων από το πρώτο κιόλας πέρασμα και το τέλος του αγώνα τους βρήκε με συνολική διαφορά 52 δευτερολέπτων από την δεύτερη θέση. Μετά το πρώτο πέρασμα όλα έδειχναν ότι θα γινόταν μάχη ανάμεσα στα 2 Peugeot rallye 1.3 για την δεύτερη θέση καθώς οι Βαιτσίδης/Καπάρας ήταν 3 δεύτερα εμπρός από τον θείο και ανιψιό, Μάστορα Αλέξη και Βασίλειο. Το πλήρωμα από την Κοζάνη όμως στο δεύτερο πέρασμα (όπως συνηθίζουν) κατέβασε 16 δεύτερα και κατέλαβε τελικά την δεύτερη θέση.

Δεν έλειψαν και οι εγκαταλείψεις. Οι Μπατσάρας Δημήτρης/Μπατσάρα Αικατερίνη δεν ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με τα φρένα του EVO VIII. Oι Τριχίδης/Γεωργούσης με το Xsara εγκατέλειψαν από συμπλέκτη και οι Χαλκιδικιώτες, Παπακυριακού/Νικολαίδης από ημιαξόνιο. Οι Τσικογιάννης/Ταμπακόπουλος με Clio Williams δεν κατάφεραν να τερματίσουν καθώς πρόβλημα υγείας ταλαιπωρούσε τον οδηγό από το πρωί του Σαββάτου.

Επόμενος αγώνας για το κύπελλο Βορείου Ελλάδος είναι ο αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος, το rally ΔΕΘ στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου.