Έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις 12.00 στην αίθουσα Corona της Γενικής Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στο πάνελ έτοιμοι να απαντήσουν στα ερωτήματά τους ο Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Θ. Α.Ε. κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Θ. κ. Γιάννης Κωνσταντίνου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo κ. Πάρις Μαυρίδης και ο Πρόεδρος του Α.Ο.Θ. κ. Δημήτρης Κουμποτής. Από την πλευρά της Δ.Ε.Θ. Α.Ε. και της Helexpo επισημάνθηκε η σπουδαιότητα του Ράλλυ Δ.Ε.Θ. και η άριστη συνεργασία στα 40 χρόνια κοινής πορείας από την γέννηση του μέχρι και το σήμερα. 
  

Συμπληρώνοντας να πούμε πως ο αγώνας είναι ενταγμένος στο επίσημο ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Δ.Ε.Θ. Έτσι δίνει το παρών στην 75η Γενική Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, πέρα από την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στις 16:30 με την διαδικασία του τερματισμού και με ένα τεράστιο διαφημιστικό banner στη Νότια Πύλη της έκθεσης αλλά και με περίπτερο μέσα σε αυτήν όπου θα στεγάζεται τις ημέρες του αγώνα το Γραφείο Τύπου του 43ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

Στη συνέχεια της συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Α.Ο.Θ. ανέλυσε στην ομιλία του τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του 43ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ. και τόνισε τις φετινές καινοτομίες που πρόκειται να κάνουν την διαφορά. Καινοτομίες όπως για παράδειγμα η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα στις 21:30 το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου από την Πλατεία Αριστοτέλους, η ελεύθερη είσοδος των θεατών στον χώρο εκκίνησης από τις 20:00 και η διεξαγωγή Shakedown από τις 14:00 – 18:00 επίσης το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου.

Δύο ήταν τα καίρια ερωτήματα που τέθηκαν από την πλευρά των δημοσιογράφων, η προοπτική να ενταχθεί το Ράλλυ Δ.Ε.Θ. στο Πανευρωπαϊκό αγωνιστικό καλεντάρι και η πιθανότητα να διοργανώσει ο όμιλος κάποια αγωνιστική δραστηριότητα μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του Α.Ο.Θ. απήντησε πως είναι στις προθέσεις του ομίλου να προσεγγίσει με σοβαρότητα και τα δύο θέματα, χωρίς όμως να είναι σε θέση να δεσμευτεί για κανένα από αυτά καθώς εμπλέκονται και άλλοι φορείς της πόλης οι οποίοι θα πρέπει να συμφωνήσουν και να βοηθήσουν στην πραγματοποίηση τους.

Τέλος τον λόγο πήρε και ο πρόεδρος του Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε. (Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος) κ. Σάββας Μαυροματίδης ο οποίος χειροκρότησε την προσπάθεια του Α.Ο.Θ. να διοργανώσει ένα Ράλλυ Δ.Ε.Θ. ιδιαίτερα φιλικό προς τους αγωνιζόμενους και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να προβάλλονται οι αγώνες αυτοκινήτου ως άθλημα και οι αγωνιζόμενοι ως αθλητές, όχι ως παρείσακτοι.

43ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. – «Μια μεγάλη Γιορτή!!!» Σας προσκαλούμε να την απολαύσετε…