Πραγματικά Crash Test θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη για μια ακόμη φορά, στα πλαίσια του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Οδικής ασφάλειας, το Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Η μεγάλη κοινωνική εκδήλωση διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από το Auto Τρίτη, τη DEKRA, το Mediterranean Cosmos και το ράδιο Θεσσαλονίκη.

Από την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του Mediterranean Cosmos θα πραγματοποιηθούν απεγκλωβισμοί τραυματιών από όχημα, ασφαλείς τρόποι κατάσβεσης φωτιάς σε αυτοκίνητο και Mega eco test drive 80 νέων μοντέλων για οικονομική οδήγηση. Οι επισκέπτες θα ζήσουν τον προσομοιωτή ανασφάλειας των πίσω καθισμάτων, τον προσομοιωτή των ζωνών ασφαλείας και θα γνωρίσουν τις νέες τεχνολογίες προστασίας των πεζών από το ειδικό πρόγραμμα Volvo safety days.

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Οδικής ασφάλειας φιλοδοξεί και φέτος να προσφέρει διαφορετική ενημέρωση σε οδηγούς και παιδιά. Βγαίνει πέρα από τις διαλέξεις των αιθουσών κι ενημερώνει χιλιάδες οδηγούς από τι πραγματικά κινδυνεύουμε καθημερινά όταν οδηγούμε. Θα διανέμονται δωρεάν αντανακλαστικά καπέλα & αντανακλαστικά ποδηλάτων, έντυπα οδικής ασφάλειας, αλκοολόμετρα, ενώ καθημερινά θα γίνεται ενημέρωση από διασωστικές ομάδες σχετικά με τις πρώτες βοήθειες, τον τραυματισμό μοτοσικλετιστή, το φαρμακείο του αυτοκινήτου κ.α.

Ραντεβού, λοιπόν, από την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, στο Mediterranean Cosmos κάθε απόγευμα και να μην ξεχάστε το ραντεβού της απόλυτης ασφάλειας το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα και την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, όπου θα ζήσετε από κοντά 6 συνολικά, πραγματικά crash test με την τεχνογνωσία της DEKRA και του Auto Τρίτη.