sprintlamathumb.jpg
Από την ΕΠΑ/ΕΘ.Ε.Α. αποφασίστηκε όπως το 17ο Rally Sprint Αμφίκλειας πραγματοποιηθεί μετά από σχετικό αίτημα της λέσχης την 4η Δεκεμβρίου 2011. Ο αγώνας προσμετρά στο Πανελλήνιο Κύπελλο ασφαλτινων rally sprint και ήταν ο 3ος γύρος του θεσμού τον Μάιο που δεν πραγματοποιήθηκε.

Το Δ.Σ. της λέσχης συνήλθε έκτακτα, και αποφάσισε ο αγώνας να πραγματοποιηθεί σε ασφαλτινη ειδική διαδρομή κοντά στην Αμφίκλεια για να μην υπάρξουν πιθανά προβλήματα χιονοπτώσεων (λόγω Δεκεμβρίου) σε Παρνασσό και Γκιωνα. Πρόκειται για την ειδική Ακροπολικη διαδρομή «Αμφίκλεια» των Rally Acropolis που τότε ήταν μεν χωμάτινη, αλλά τώρα έχει ασφαλτοστρωθεί με άριστο τάπητα, και ενώνει την πόλη της Αμφίκλειας με το χωριό Ανω Τιθορέα, συνολικού μήκους 8,2 χιλιομέτρων.

Η ειδική έχει χρησιμοποιηθεί και κατά το παρελθόν σαν χωμάτινη από την Λ.Α.Μ.Α. με αφετηρία από Ανω Τιθορέα προς Αμφίκλεια, (για θέματα ασφάλειας) σε χωμάτινα rally sprint. Με το δεδομένο όμως ότι σχεδόν ολόκληρη είναι «μπαριαρισμενη» προς τον κάμπο, θα γίνει ο αγώνας με αφετηρία την Αμφίκλεια και τερματισμό την Ανω Τιθορέα. Η ειδική χρησιμοποιήθηκε πανομοιότυπα και πέρυσι στο 16ο rally sprint Αμφίκλειας 2010.

Όλες οι πληροφορίες, χάρτες, roadbook, συμπληρωματικός κανονισμός, προσβάσεις θεατών, εξυπηρετήσεις ξενοδοχείων και οτιδήποτε άλλα σχετικά με τον αγώνα στο blogspot του σπριντ:

http://karapetsanos.blogspot.com/2011/11/17-rally-sprint-4-2011.html