Στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι δόθηκε σήμερα η συνέντευξη Τύπου του 8ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις. Μια μέρα πριν ο ίδιος χώρος ανοίξει τις πύλες του, για τη διεξαγωγή του διοικητικού και του τεχνικού ελέγχου, στα 133 αυτοκίνητα που συμμετέχουν στον αγώνα, η Οργανωτική Επιτροπή παρουσίασε στους εκπροσώπους του Τύπου τις λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης.
 Προηγουμένως, το κοινό καλωσόρισε ο πρόεδρος της «Τεχνόπολις», κ. Φώτης Ιγνατίου, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, κ. Γιώργος Δρακάκης, καθώς και ο Δήμαρχος Γραβιάς, κ. Θανάσης Μανανάς.

Ο Αλυτάρχης του αγώνα, κ. Γιώργος Παυλόπουλος, ανέλυσε τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν τα 55 αυτοκίνητα της κατηγορίας Sporting και τα 78 της Regularity. Ειδικότερα, από την Παρασκευή το πρωί, αρχής γενομένης από το Ολυμπιακό Στάδιο και μέχρι το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής, 22 ειδικές διαδρομές και 1243 χλμ. συνολικής διαδρομής θα κρίνουν τους ταχύτερους στην κατηγορία Sporting, ενώ 1080 χλμ. με 37 δοκιμασίες ακριβείας θα αναδείξουν τους νικητές στην Regularity. Νωρίτερα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 7 Μαΐου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή εκκίνησης, παραδοσιακά κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπου θα πέσει και η καρό σημαία, την ίδια ώρα, το απόγευμα της Κυριακής. Σημειώνεται ότι η «στρατηγική» θέση της περιοχής των Καμένων Βούρλων όπου θα λειτουργεί το Κέντρο του Αγώνα (στο ξενοδοχείο Γαλήνη), έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη χάραξη της φετινής διαδρομής που αν μη τι άλλο ξυπνά μνήμες από το θρυλικό παρελθόν του Ράλλυ Ακρόπολις, με ειδικές διαδρομές σαν τη Μενδενίτσα, τη Μακρυράχη, το Ρεγγίνι κ.ά.

Δίπλα στην Οργάνωση, σε ρόλο Θεσμικού Χορηγού βρίσκονται τα Υπουργεία Μεταφορών & Επικοινωνιών, καθώς και Τουρισμού, ενώ το 8ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις υποστηρίζουν οι δήμοι Καμένων Βούρλων και Γραβιάς.