Με υψηλές θερμοκρασίες και αρκετή σκόνη πραγματοποιήθηκε το shakedown του 56ου Ράλλυ Ακρόπολις σε μια διαδρομή 3,1 χλμ. Τον ταχύτερο χρόνο κατάφερε να σημειώσει ο 19χρονος Evgeny Novikov με τη Citroen C4 WRC της Citroen Junior Team, ενώ τον ακολούθησαν οι Sebastien Loeb και Federico Villagra με Citroen C4 WRC και Ford Focus RS WRC, αντίστοιχα.
shake7.jpg

shake8.jpg



shake4.jpg



shake6.jpg

1    LOEB Sébastien – ELENA Daniel
«Είμαστε ικανοποιημένοι τόσο από το αυτοκίνητο όσο και από την ε.δ. Δοκιμάσαμε κάποιες αλλαγές στην ανάρτηση».

3    HIRVONEN Mikko - LEHTINEN Jarmo
«Η ε.δ. ήταν καλή, ενώ ικανοποιημένοι είμαστε και από το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε κάποιες αλλαγές».

2    SORDO Dani - MARTI Marc
«Η ε.δ. ήταν καλή, και δεν είχαμε προβλήματα. Το αυτοκίνητο μου αρέσει, και δοκιμάσαμε κάποιες ρυθμίσεις στην ανάρτηση».

6    SOLBERG Henning - MENKERUD Cato
«Στο πρώτο πέρασμα αναγκαστήκαμε να γράψουμε τη διαδρομή, διότι εχθές είχαμε ένα πρόβλημα με το αυτοκίνητο αναγνωρίσεων. Πάντως, είμαστε ικανοποιημένοι από το αυτοκίνητο, και δοκιμάσαμε κάποιες πιο μαλακές ρυθμίσεις στην ανάρτηση».

11    SOLBERG Petter - MILLS Phil
«Στο πρώτο πέρασμα είχε αρκετή σκόνη. Εμείς δοκιμάσαμε νέα πίσω αμορτισέρ, ενώ πραγματοποιήσαμε κάποιες αλλαγές και στο σύστημα ψύξης. Το αυτοκίνητο γενικά δείχνει καλύτερο, και είμαι ικανοποιημένος. Πιο σίγουροι θα είμαστε αύριο».

4    LATVALA Jari-Matti – ANTTILA Miikka
«Στο πρώτο πέρασμα η ε.δ. ήταν μαλακή σε κάποια σημεία, ενώ σε κάποια άλλα είχε αρκετές πέτρες. Δοκιμάσαμε πιο σκληρά ελατήρια για την ανάρτηση, και αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε γενικότερο το setup του αυτοκινήτου. Ωστόσο, προτιμώ το πρώτο, αφού από το δεύτερο δεν ήμουν ικανοποιημένος».

5    WILSON Matthew - MARTIN Scott
«Είμαι ικανοποιημένος τόσο από το αυτοκίνητο όσο και από την ειδική, η οποία μου άρεσε».

9    VILLAGRA Federico - DIAZ Jose
«Είμαι ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο, και δοκίμασα κάποιες αλλαγές στα διαφορικά».

15    OSTBERG Mads - UNNERUD Ole Kristian
«Το αυτοκίνητο ήταν υποστροφικό, και κάναμε κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις, για να γίνει πιο υπερστροφικό. Κατά τα άλλα, όλα καλά».

12    OGIER Sebastien – INGRASSIA Julien
«Η ειδική γλιστρούσε αρκετά. Δοκίμασα κάποιες διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση, και γενικά είμαι ικανοποιημένος».

7    NOVIKOV Evgeny – MOSCATT Dale
«Η ειδική είναι καλή, αν και ύστερα από κάποια περάσματα έγινε αρκετά σκληρή. Εμείς δοκιμάσαμε κάποιες διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση».

8    RAUTENBACH Conrad – BARRITT Daniel
«Η ε.δ. ήταν καλή για shakedown. Έχει μικρά άλματα και είναι αντιπροσωπευτική των ειδικών του αγώνα. Στο πρώτο πέρασμα κάναμε ένα μικρό λάθος, ενώ σε ένα από τα επόμενα κάναμε και ένα τετ-α-κε. Προς το τέλος της διαδικασίας ο δρόμος χάλασε, ενώ υπήρχε και αρκετή σκόνη».

14     AL QASSIMI Khalid - ORR Michael
«Η ε.δ. ήταν στενή και είχε αρκετή σκόνη. Το αυτοκίνητο είναι καλό, αν και θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποιες μικρές αλλαγές. Όμως, ο αγώνας είναι μεγάλος, και δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι αυτήν τη στιγμή».

50    AL-ATTIYAH Nasser - BERNACCHINI Giovanni
«Η ρύθμιση της ανάρτησης ήταν μαλακή, με αποτέλεσμα στα άλματα να βγαίνουμε από το δρόμο, ευτυχώς χωρίς συνέπειες. Προσπαθούμε να βρούμε ένα καλό setup για τις σκληρές ειδικές διαδρομές και τις κακές συνθήκες των δρόμων».

47    ARAUJO Armindo - RAMALHO Miguel
«Η ειδική γλιστρούσε και ήταν σκληρή, χωρίς όμως να είναι κακή. Είμαι ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο και αλλάξαμε μόλις ένα “κλικ” τις πίσω αναρτήσεις».

59    ATHANASSOULAS Lambros - ZAKHEOS Nikolaos
«Η οδήγηση ενός αυτοκινήτου προδιαγραφών S2000, όπως είναι το Skoda, είναι μια πραγματική μάχη, αφού παλεύουμε με τα φρένα και το κιβώτιο. Χρειάζεται άλλος τρόπος οδήγησης, πιο επιθετικός. Γενικά, προσπαθούμε να μάθουμε το αυτοκίνητο. Αύριο θα κινηθούμε αργά στην αρχή και προς το τέλος της ημέρας θέλουμε να βρεθούμε σε ρυθμούς 5άδας».