ATHANASSOULAS Στην κατηγορία Παραγωγής, οι Λάμπρος Αθανασούλας και Νίκος Ζακχαίος με το Skoda Fabia S2000 επιβεβαίωσαν ότι δεν βρίσκονταν τυχαία στην 1η θέση. Σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο και στις τρεις ε.δ. του πρώτου loop και διεύρυναν σημαντικά τη διαφορά τους από τον ανταγωνισμό. Όμως, ένα πρόβλημα στον κινητήρα στις δύο τελευταίες ε.δ. της ημέρας, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμο χρόνο και να πέσουν στη 2η θέση, 8 δλ. πίσω από τον Nasser Al Attiyah. Ο οδηγός από το Κατάρ οδηγεί πλέον την κούρσα, την ώρα που ο Armindo Araujo ακολουθεί 3ος, μόλις 1 δλ. πίσω από τον Έλληνα οδηγό. 
50 AL-ATTIYAH Nasser - BERNACCHINI Giovanni
«Πολύ σκληρή μέρα. Το πρωί είχαμε πρόβλημα με την κρεμαγιέρα. Στην πρώτη ειδική άνοιξε το πορτ μπαγκάζ και δεν μπορούσα να δω τίποτα από τη σκόνη. Αύριο θα είναι πάλι δύσκολα, θα προσπαθήσω να κρατήσω τον Araujo πίσω μου. Ο Λάμπρος είναι πολύ γρήγορος, δεν πειράζει να με περάσει».

47 ARAUJO Armindo - RAMALHO Miguel
«Πίεσα πολύ. Στη μέση της τελευταίας ειδικής έσπασε ένας βραχίονας πίσω, αλλά δε μας κόστισε. Το καλό είναι ότι είμαστε ακόμα μάχιμοι. 10 δλ. δεν είναι μεγάλη απόσταση».

31 PROKOP Martin - TOMANEK Jan
«Περίμενα τους δρόμους να είναι καλύτεροι. Αποφάσισα να φυλάξω το αυτοκίνητο. Οι άλλοι έκαναν φανταστικούς χρόνους, αλλά ρισκάρισαν πάρα πολύ. Αύριο θα προσπαθήσω να πιάσω τον Arai».

33 ARAI Toshi – MACNEALL Glenn
«Στο δεύτερο loop οι ειδικές ήταν πολύ σκληρές. Το αυτοκίνητο έχει καταστραφεί».

40 NEIKSANS Andis - DZIRKALS Peteris
«Πολύ καλά, δεν είχαμε προβλήματα υπερθέρμανσης και οι χρόνοι μας ήταν καλοί. Θα μελετήσουμε τα αποτελέσματα και θα δούμε τι θα κάνουμε για αύριο».

45 FLODIN Patrik - BERGSTEN Goran
«Τρομερή ημέρα. Οι δύο πρώτες ειδικές ήταν ΟΚ. Στην 3η είχαμε πρόβλημα με το κιβώτιο και μείναμε μόνο με πίσω κίνηση. Μετά το σέρβις ήταν ΟΚ, αλλά στη δεύτερη ειδική του δεύτερου loop σταματήσαμε για να αλλάξουμε λάστιχο. Στην τελευταία ειδική είχαμε πάλι πρόβλημα με το κιβώτιο και μόνο πίσω κίνηση. Θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε, δεν ξέρω τι συμβαίνει».

44 PAVLIDES Spyros – GIRAUDET Denis
«Πολύ δύσκολο πρωινό, λόγω του ότι δεν είχαμε υποβοήθηση στο τιμόνι και χάσαμε χρόνο. Το απόγευμα δεν επιδιορθώθηκε 100%. Λόγω των πολλών εγκαταλείψεων, ο στόχος μας είναι να κατακτήσουμε βαθμούς για το Πρωτάθλημα».

34 LINARI Gianluca – CECCHI Andrea
«Πολλές πέτρες! Αλλά κανένα πρόβλημα τελικά, εκτός από τα ελαστικά. Θα αλλάξουμε την ανάρτηση για αύριο».

38 MAYER Gabor -TAGAI Robert
Εγκατέλειψε από έξοδο.

32 SOUSA Bernardo - CARVALHO Jorge
«Κακή μέρα για μας. Στην 1η ειδική χάσαμε την εμπρός ανάρτηση, όταν χτυπήσαμε ένα βράχο και στην τελευταία χάσαμε την αντλία του τιμονιού. Περιμένω να δω τα αποτελέσματα και θα δω τι θα κάνω αύριο».

36 VALDES LOPEZ Egoi Eder - LUCAS COLL Daniel
Εγκατέλειψε με πρόβλημα στο πίσω διαφορικό.

59 ATHANASSOULAS Lambros - ZAKHEOS Nikolaos
«Ήρθαν τα πάνω κάτω, αφού φτάσαμε εδώ στο σέρβις και η διαφορά είναι μικρή, πάλι καλά. Ο κινητήρας δεν ανεβάζει στροφές και έκανα όλη τη 12η ειδική μόνο με 1η και 2η σχέση, ενώ στα κατηφορικά κομμάτια με το ζόρι βάλαμε και 3η». Το πρόβλημα ήταν στον πολλαπλασιαστή. Προληπτικά αλλάχθηκαν όλα τα ηλεκτρικά μέρη του κινητήρα, που δουλεύει κανονικά.

61 THOMAS Nicos – PREVOT Stephane
Εγκατέλειψε με βλάβη στον κινητήρα.

62 WILLIAMS Jon - GWYNN George
«Ήταν μια σκληρή μέρα. Είχαμε προβλήματα υπερθέρμανσης στον κινητήρα και στις πρώτες ειδικές μείναμε χωρίς 3η και 4η σχέση στο κιβώτιο. Στις τρεις τελευταίες ειδικές μείναμε χωρίς 4η και 5η. Ήταν πολύ δύσκολο, πιο σκληρό από τους αγώνες στην Αφρική. Αύριο θα κρατήσουμε τον ίδιο ρυθμό, αλλά μας μένει πολλή δουλειά με το αυτοκίνητο. Ελπίζω να τερματίσουμε».

64 SEMERAD Martin – CEPLECHA Bohuslav
«Ήταν μια πολύ καλή μέρα, παρ’ ότι είχαμε προβλήματα με το ημιαξόνιο και χάσαμε χρόνο. Είμαι ικανοποιημένος με τους χρόνους μας γενικά. Χθες είχαμε μια κακή μέρα, αλλά σήμερα ήταν καλύτερα. Ξέρω ότι δεν θα πάρουμε βαθμούς, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλούς χρόνους».

65 TAPPER Mark - JUDD Jeff
Εγκατέλειψε από σπασμένο ημιαξόνιο.

(acropolisrally.gr)