Το Ράλλυ Ακρόπολις 2013 είναι έτοιμο να δείξει για ακόμα μια φορά το μοναδικό του χαρακτήρα στους 50 συμμετέχοντες οι οποίοι για τρεις ημέρες θα δώσουν τη δική τους μάχη στα σκληρά ελληνικά χώματα.
Με τη διαδικασία αιτήσεων συμμετοχής να έχει ολοκληρωθεί, την Παρασκευή 31 Μαΐου πενήντα (50) πληρώματα θα πάρουν εκκίνηση εμπρός από το Ζάππειο Μέγαρο, στην Τελετή που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της 59ης εκδοχής του Ράλλυ Ακρόπολις. 

Ανάμεσά τους, φυσικά, όλες οι εργοστασιακές ομάδες, και βέβαια για πρώτη φορά η VW Motorsport, η οποία μπορεί να μην έχει την εμπειρία της Citroen ή της Ford επί ελληνικού εδάφους, ωστόσο έχει ήδη επιβεβαιώσει τη δυναμική της στους πέντε προηγούμενους γύρους του θεσμού. Οι πρωτοπόροι στη βαθμολογία Ogier-Ingrassia αναμένεται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό με στόχο τη νίκη, τη στιγμή που κανείς δεν πρέπει να υποτιμά την εμπειρία πληρωμάτων όπως οι Hirvonen-Lehtinen, Latvala-Anttila στο Ράλλυ Ακρόπολις, όπως και τον ενθουσιασμό του νεαρού οδηγού της Qatar M-Sport, Mads Ostberg, που με την απαραίτητη προσοχή μπορεί να συνδυαστεί με κορυφαίες επιδόσεις.

Στη νεοσύστατη κατηγορία WRC 2, το παρών θα δώσει ο πρωτοπόρος στη σχετική κατάταξη και νικητής στα Ράλλυ Μεξικό και Αργεντινής, Abdulaziz Al-Kuwari από το Κατάρ, αν και το ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί στις επιδόσεις του πρώην πιλότου της Formula 1, Robert Kubica, o οποίος ήδη από τις πρώτες του επαφές με το Citroen DS3 RRC έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει.

Σε εθνικό επίπεδο, οι ελπίδες στρέφονται στο νικητή της κατηγορίας Production του 2009, Λάμπρο Αθανασούλα, ο οποίος φέτος «επιστρέφει» πίσω από το τιμόνι ενός Mitsubishi Lancer Evo X, ελπίζοντας σε έναν αγώνα χωρίς προβλήματα και, φυσικά, σε ακόμα μια καλή επίδοση.

Παρόντες στο Ράλλυ Ακρόπολις θα είναι και οι νεαροί συμμετέχοντες στην κατηγορία Junior WRC, η οποία με 10 συμμετοχές αναμένεται να έχει επίσης υψηλό ενδιαφέρον. Πρόκειται για το δεύτερο αγώνα –από τους έξι στους οποίους υποχρεούνται να συμμετάσχουν- και σύμφωνα με το πρόγραμμα του αγώνα θα αγωνιστούν σε όλες τις ειδικές διαδρομές της Παρασκευής, στην πρώτη «μπούκλα» του Σαββάτου, καθώς και στο σύνολο των ειδικών διαδρομών της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι το Ράλλυ Ακρόπολις 2013 προσμετρά σαν 1ος και 2ος γύρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, κάτι που σημαίνει ότι πλέον τον επτά πληρωμάτων που θα ακολουθήσουν τον αγώνα στο σύνολό του, αναμένονται (έως τις 15 Μαΐου) και οι συμμετοχές όσων αγωνιστούν μόνο για το ελληνικό Πρωτάθλημα.

pdf  ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ