Ο Μαξ Μόσλεϊ στο BP Ultimate Ράλλυ Ακρόπολις!

Max Mosley Ταξίδι αστραπή από το Παρίσι στην Αθήνα πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος και ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Μαξ Μόσλεϊ και Μάρκο Πιτσινίνι. Σκοπός τους ταξιδιού τους οι προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Ντέιβιντ Ρίτσαρτς και άλλα κορυφαία στελέχη της ISC (η εταιρεία που διαχειρίζεται αποκλειστικά τα τηλεοπτικά δικαιώματα του WRC), καθώς και με τους εκπροσώπους των κατασκευαστών. Λίγο πριν τα εξέχοντα στελέχη της FIA είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον Πρόεδρο της ΕΛΠΑ Βασίλη Δεσποτόπολο στο Service Park, στο κέντρο Τύπου και στο αρχηγείο του BP Ultimate Rally Acropolis 2007.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί –Σάββατο 2 Ιουνίου 2007- στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου Αθηνών-ΟΔΙΕ στο Μαρκόπουλο Αττικής, δηλαδή στο Διοικητικό Κέντρο του αγώνα και είχε ως θέμα τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στους κανόνες του παιχνιδιού, ώστε το WRC να αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο στο μέλλον και να προσελκύσει ακόμη περισσότερες εργοστασιακές ομάδες. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Μάξ Μόσλεϊ μας παραχώρησε λίγα λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο του για να απαντήσει στις ερωτήσεις μας:
Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις;
«Απολύτως θετικές. Η διοργάνωση είναι εξαιρετική και όλοι οι άνθρωποι που συνάντησα ήταν πλήρως ευχαριστημένοι.»
Έχετε κάποια σχέδια που αποσκοπούν στη μείωση του κόστους των αγώνων ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των εργοστασιακών ομάδων που θα συμμετάσχουν στο θεσμό;
«Αυτός ακριβώς είναι ο βασικός μας προβληματισμός αυτή την εποχή και αυτό ακριβώς ήταν το θέμα των συναντήσεών μας εδώ στην Αθήνα. Ο σκοπός μας πράγματι είναι ένας: να φτιάξουμε έτσι το περιβάλλον ώστε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα εργοστάσια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Νομίζω πως θα τα καταφέρουμε…»
Τι θα προτιμούσατε ένα WRC με 20 διήμερους αγώνες και Ειδικές Διαδρομές 250 χλμ. ή 15 τριήμερους αγώνες με ΕΔ 350 χλμ.;
«Νομίζω πως θα παραμείνουμε στους αγώνες των 350 χλμ. Όμως ο αριθμός των αγώνων του Πρωταθλήματος είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί διεξοδικά με όλους τους εμπλεκόμενους πριν πάρουμε τις τελικές μας αποφάσεις.»

(Γραφείο Τύπου BP Ultimate Acropolis Rally)