Η πρώτη ανακοίνωση για το BP Ultimate Ράλλυ Ακρόπολις

BP Ultimate Ράλλυ Ακρόπολις Η διοργάνωση του εθνικού μας αγώνα για το 2008 θα γίνει με κέντρο το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου όπως ανακοινώθηκε σήμερα στο επίσημο website. Και φέτος η επιλογή των ειδικών διαδρομών θα είναι γύρω από την Αθήνα.
Δείτε την πρώτη ανακοίνωση της οργάνωσης από το website του αγώνα.
"Η ΕΛΠΑ και ειδικότερα όσοι ασχολούμαστε με τη διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας καλωσορίσουμε σε ακόμα μια «έκδοση» του εθνικού μας αγώνα που, για 55η φορά, παραδοσιακά θα διεξαχθεί στις αρχές του καλοκαιριού.

Το BP Ultimate Acropolis Rally, 7ος γύρος του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, θα υποδεχτεί το θίασο του WRC, αλλά και τους φίλους του σπορ για πρώτη φορά στην ιστορία του στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου. Το Τατόϊ που στους παλιότερους φίλους του αγώνα φέρνει στο νου το σιρκουί που γινόταν εκεί τη δεκαετία του ´70, αλλά και την κατατακτήρια διαδρομή του Ράλλυ Ακρόπολις του 1975.

Η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής ʼμυνας και το Αρχηγείο Αεροπορίας κατανοώντας την τεράστια σημασία του αγώνα για τη χώρα μας, προσφέρουν τις μοναδικές αυτές εγκαταστάσεις και είμαστε σίγουροι ότι οι ομάδες, όλοι οι αγωνιζόμενοι, οι προσκεκλημένοι και οι χιλιάδες φίλοι του ΒP Ultimate Acropolis Rally, θα απολαύσουν έναν ακόμα ενδιαφέροντα αγώνα, απαιτητικό και απρόβλεπτο για τους αγωνιζόμενους και θεαματικό για τους θεατές.

Στις εγκαταστάσεις του στρατιωτικού αεροδρομίου του Τατοΐου, εκτός από το Κέντρο του Αγώνα, το κέντρο Τύπου και το Service Park θα κατασκευαστεί και η χωμάτινη Υπερειδική διαδρομή μήκους περίπου 4 χλμ. και που αντίθετα από ότι έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια οι φίλοι του Ράλλυ Ακρόπολις, η διαδρομή που θα χαραχτεί, δεν θα έχει γέφυρα που θα εναλλάσσει τα αγωνιστικά στις δύο διαδρομές, αλλά εκκινώντας με την ίδια φορά, θα «κυνηγάει» ο ένας τον άλλο και έτσι το ενδιαφέρον για το ποιος θα τερματίσει πρώτος θα είναι ακόμα πιο εύκολο να γίνει αντιληπτό και θα προσφέρει ακόμα μεγαλύτερο θέαμα.

Σε ό,τι αφορά τη διαδρομή του αγώνα, επιλέγουμε και πάλι να κινηθούμε σε γνωστές και ήδη δοκιμασμένες διαδρομές γύρω από την Αθήνα. Οι ειδικές διαδρομές των τελευταίων ετών, εύκολα προσβάσιμες από τους θεατές, αποδεικνύονται απαιτητικές για ανθρώπους και μηχανές, αλλά ταυτόχρονα θεαματικές, χάρη στην καλή προετοιμασία των δρόμων.

Όλοι εμείς που εργαζόμαστε για τον αγώνα, προσπαθούμε συνέχεια ώστε να δημιουργήσουμε όλες τις προϋποθέσεις εκείνες που θα βοηθήσουν όλους τους εμπλεκόμενους από κάθε πλευρά, να θεωρούν ότι είμαστε πάντα στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε βοήθεια ή επιπλέον πληροφορία, με απώτερο σκοπό να διοργανώσουμε ένα ακόμα συναρπαστικό, αντάξιο της ιστορίας του και ασφαλές ΒP Ultimate Acropolis Rally.

Σας περιμένουμε όλους να σας καλωσορίσουμε!
Η Οργανωτική Επιτροπή "