Στην τελική ευθεία το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις

hisacr07_leg3_01.jpg Με 184 αυτοκίνητα παραγωγής μέχρι το 1981 να εκκινούν πανηγυρικά κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολις το Σάββατο 10 Μαΐου στις 18:00, θα ξεκινήσει το 7ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις. Αναμενόμενα υψηλός ο αριθμός των συμμετοχών και αυτήν τη χρονιά, αφού, με συντελεστή 4, το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του θεσμού. Σημειώνεται ότι 51 πληρώματα θα αγωνιστούν στην κατηγορία Sporting και 133 στην Regularity.
Μεταξύ αυτών, οι περυσινοί νικητές του αγώνα, Bianchini Marco - Baldaccini Emanuele με Lancia Stratos HF, αλλά και οι Πρωταθλητές 2007 στις κατηγορίες 1 και 2 της Sporting, Polli Andrea - Ms Salvi Vilma και Parisi Antonio - D\'Aangelo Giuseppe αντίστοιχα. Από τον Αγώνα, φυσικά, δε θα λείψουν και οι Κυπελλούχοι Ευρώπης στην κατηγορία Regularity για το 2007, οι Έλληνες Ιάσων Φωτόπουλος – Αριστοτέλης Γεωργίου με Alfa Romeo 2000 GT Veloce.
Το καθαρά αγωνιστικό μέρος ξεκινά το πρωί της Κυριακής, 11 Μαΐου, με το 1ο αυτοκίνητο να παίρνει εκκίνηση στις 08:00 από τα Ολυμπιακά Ακίνητα του Φαλήρου. Υπενθυμίζεται ότι η διανυκτέρευση κατά τη διάρκεια του αγώνα θα γίνεται στο Λουτράκι, και συγκεκριμένα στο Hotel Casino Loutraki, όπου θα λειτουργεί το Αρχηγείο του Αγώνα, το Γραφείο Τύπου και το Service Park.
Παρασκευή 9 Μαΐου, Ζάππειο Μέγαρο
15:00-20:00 Διοικητικός/Τεχνικός Έλεγχος Ελλήνων αγωνιζομένων
Σάββατο 10 Μαΐου, Ζάππειο Μέγαρο
11:00-16:00 Διοικητικός/Τεχνικός Έλεγχος αλλοδαπών αγωνιζομένων
Σάββατο 10 Μαΐου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Ακρόπολη)
18:00 Τελετή Εκκίνησης
Κυριακή 11 Μαΐου, Φάληρο (Ολυμπιακά Ακίνητα)
08:00 Εκκίνηση
Κυριακή 11 Μαΐου, Χαλκίδα
12:20 Ανασυγκρότηση
Δευτέρα 12 Μαΐου, Μυκήνες
12:45 Ανασυγκρότηση
Τρίτη 13 Μαΐου, Τρίπολη
13:30 Ανασυγκρότηση
Τετάρτη 14 Μαΐου
12:10 Ανασυγκρότηση, Αντίκυρα
14:50 Τερματισμός-Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Ακρόπολη)

Στην επίσημη ιστοσελίδα του 7ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις http://historic.acropolisrally.gr μπορείτε να βρείτε τις συμμετοχές, το ωράριο του αγώνα, αλλά και τους χάρτες με τις διαδρομές της κατηγορίας Sporting.

Το πρώτο σκέλος του 7ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις για τα αυτοκίνητα της Sporting περιλαμβάνει πέντε ασφάλτινες ειδικές διαδρομές, λιγότερο ή περισσότερο γνωστές από προηγούμενα έτη. Πρόκειται για τις ε.δ. Δεκέλεια, Ριτσώνα, Πλατανάκι, Άγ. Γεώργιο και Σχίνο.

Η συνέχεια θα δοθεί τη Δευτέρα 12 Μαΐου σε χωμάτινο αρχικά οδόστρωμα και στις ε.δ. Λουτράκι, Ντράσσα, Κλένια. Κατόπιν, τα αυτοκίνητα θα στρατοπεδεύσουν στις Μυκήνες, θα φορέσουν την ασφάλτινη περιβολή τους, και θα πραγματοποιήσουν τρεις ειδικές διαδρομές πριν να επιστρέψουν στο κέντρο του αγώνα, στο Λουτράκι. Αυτές είναι οι ε.δ. Γυμνό, Γαλατάς και Κούτσι.

Το τρίτο σκέλος αναμένεται να είναι το πλέον εντυπωσιακό, αλλά και απαιτητικό. Το πρωί της 13ης Μαΐου, άνθρωποι και μηχανές θα φύγουν από το Λουτράκι και θα συναγωνιστούν σε τρεις χωμάτινες ειδικές διαδρομές (Εξαμίλια, Μυκήνες, Αθίκια), για να επιστρέψουν το μεσημέρι στο Λουτράκι για ανασυγκρότηση. Το βράδυ, όμως, τα πληρώματα θα δεθούν και πάλι στα μπάκετ και θα πραγματοποιήσουν τέσσερις ασφάλτινες ειδικές (Γυμνό, Γαλατά, Δούκα Βρύση και πάλι το Γυμνό) υπό από το φως της σελήνης…

Η τέταρτη και τελευταία ημέρα του αγώνα, ουσιαστικά θα φέρει τα πληρώματα πίσω στην Αττική, αφού μετά από τέσσερις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές (Μελετάκι, Στεφάνη, Ριτσώνα και Άγ. Μερκούριο) θα καταλήξουν στην Ακρόπολη, στη ράμπα του τερματισμού και στην ολοκλήρωση του 7ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις!