Αλλάζει η ΕΔ Αυλώνας

acro_07_logo.jpg Η ΕΛΠΑ και ειδικότερα η Οργανωτική Επιτροπή του BP Ultimate Ράλλυ Ακρόπολις, προχωρούν στην αλλαγή του μήκους της ειδικής διαδρομής Αυλώνα (SS 14 και 17) και συγκεκριμένα στη μείωσή της από την αφετηρία, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Βούτημα ή Βούντημα. Το ακριβές μήκος της ειδικής διαδρομής θα ανακοινωθεί με δελτίο Πληροφοριών, ενώ τα χιλιόμετρα που δε θα πραγματοποιηθούν, θα διανυθούν σαν απλή διαδρομή.
Η απόφαση ελήφθη λόγω των πιέσεων που ασκήθηκαν από το Δασαρχείο Καπανδριτίου και το παγκόσμιο ταμείο για τη φύση, WWF, με θέμα τη μη διεξαγωγή της ειδικής διαδρομής Αυλώνα, καθώς όπως οι εν λόγω φορείς υποστηρίζουν, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με την εύρυθμη λειτουργία του οικοσυστήματος της Πάρνηθας.
Η ΕΛΠΑ, σεβόμενη το σχετικό αίτημα και επιθυμώντας την αποφυγή προστριβών που κακό μόνον κάνουν στην προβολή της χώρας μας σε Παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που εξασφαλίζεται από τη διεξαγωγή του BP Ultimate Ράλλυ Ακρόπολις, προχώρησε στην τροποποίηση του μήκους της παραπάνω ειδικής διαδρομής.

Σημειώνεται ότι οι φήμες που θέλουν τροποποιήσεις στη διεξαγωγή της Υπερειδικής διαδρομής Τατοΐου (που θα γίνει μέσα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο, παράπλευρα με τον αεροδιάδρομο), επίσης για λόγους που έχουν να κάνουν με το οικοσύστημα, χαρακτηρίζονται ως ανυπόστατες.

(Δελτίο Τύπου)