Το R40 στο BP Ultimate Acropolis Rally of Greece

Peter Solberg Ολοκληρώθηκε η 1η αναγνωριστική μέρα του Rally Acropolis. Κατά τη διάρκεια αυτής κάναμε αρκετά και πολύ ενδιαφέροντα. Ξεκινήσαμε με μια σύντομη περιήγηση στην τεράστια έκταση όπου στεγάζεται το κέντρο του αγώνα, πήραμε μια σύντομη συνέντευξη και στη συνέχεια παρακολουθήσαμε τη παρουσίαση του νέου Subaru Ιmpreza WRC S14 αλλά και το media κοκτέιλ της Citroen.
Άρης Βωβός
Focus WRC 07
η παρουσίαση του νέου Subaru Ιmpreza WRC S14
Sebastian Loeb
Citroen C4 WRC
H πρώτη μας δραστηριότητα ήταν να πάμε στο χώρο της Ford όπου είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους Aρη Βωβό και “ΕΛ ΕΜ” οι οποίοι φέτος θα οδηγήσουν το 2ο εργοστασιακό Focus WRC 07 της ομάδας της Μunchi’s.

Aς δούμε τι μας είπε ο οδηγός:

“Oδήγησα το αυτοκίνητο για πρώτη φορά στη Σαρδηνία, όπου πραγματοποιήσαμε περίπου 150 χλμ στο τεστ. Στην αρχή δεν με ικανοποίησε, αλλά χλμ με το χλμ το συνηθίσαμε και φτάσαμε σε ένα ικανοποιητικό ρυθμό. Μου φάνηκε δύσκολο καθώς δεν ταίριαζε στο οδηγικό μου στυλ, αλλά αλλάξαμε ρυθμίσεις στο set up και το φέραμε στα μέτρα μας.”

“Ο αγώνας είναι πολύ σκληρός και δεν μου αρέσουν οι ε.δ. Φέτος η οργάνωση δεν έκανε καλή δουλειά με τις ε.δ. Εμείς στην αρχή, την 1η μέρα θα κινηθούμε πιο ήρεμα καθώς θέλουμε να δούμε που βρισκόμαστε, ενώ στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται”

“Tα καινούρια ελαστικά είναι αρκετά καλά. Φαίνονται πολύ ανθεκτικά και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον συγκεκριμένο αγώνα. Θα κριθούν πολλά από τα ελαστικά και τα κλαταρίσματα στον αγώνα.”

“Eλπίζουμε να έχουμε την τύχη με το μέρος μας και να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται”

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε την πολυαναμενόμενη παρουσίαση του νέου Subaru Impreza WRC 2008. Εκεί μετά από μια πολύ όμορφη τηλεοπτική παρουσίαση της ιστορίας της ομάδας, το λόγο πήραν αρκετά από τα υψηλόβαθμα στελέχη της ομάδας, όπου μίλησαν για τις καινοτομίες του νέου μοντέλου, τις προσδοκίες τους και φυσικά το πόσο πολύ θέλουν να ξαναπρωταγωνιστήσουν στη σκηνή του WRC. Σε ίδιες γραμμές κινήθηκαν και οι δηλώσεις των οδηγών, Petter Solberg και Chris Atkinson, όπου είπαν ότι πάντα είναι ωραίο να οδηγείς ένα καινούριο μοντέλο και ελπίζουν να αρχίσουν να κερδίζουν αγώνες όσο πιο σύντομα γίνεται.
Ιδιαίτερης σημασίας η γνώμη του επίσημου δοκιμαστή της ομάδας, Markko Martin, που είπε ότι το νέο μοντέλο είναι ένα πολύ καλό WRC και ότι υπάρχει χώρος για ακόμα καλύτερη απόδοση του μοντέλου.

Έπειτα βρεθήκαμε και στο σύντομο cocktail που διοργάνωσε η ομάδα της Citroen, όπου μίλησαν τα πληρώματα της Citroen, με όλους τους να επισημαίνουν πόσο πολύ σημαντικό θα είναι για αυτούς η νίκη στο Ακρόπολις.

Αύριο στις 8.00 το πρωί έχουμε το επίσημο shakedown του αγώνα ενώ το απόγευμα θα έχουμε την πανηγυρική εκκίνηση κάτω από την Ακρόπολη.

Μείνετε συντονισμένοι...