1η μέρα – Προηγείται ο Loeb

Loeb-Elena H 1η μέρα του Ράλλυ Ακρόπολις, απλά τα είχε όλα. Μάχη για την κορυφή μεταξύ 3 πληρωμάτων, ατυχίες για άλλα, και μεταξύ όλων αυτών στην κορυφη βρέθηκαν τελικά οι Loeb-Elena με την εργοστασιακή Citroen C4 WRC. Κινήθηκαν πολύ γρήγορα, ρισκάρωντας όπως είπε ο ίδιος σε πολλά σημεία, και κατάφεραν να μην καταπονήσουν την C4 στις πολύ σκληρές ε.δ. της ημέρας. Έτσι τερμάτισαν την 1η ημέρα με 15"7 διαφορά από τους ομόσταυλους τους, Sordo-Marti, με την 2η εργοστασιακή C4 WRC.
Sordo-Marti
P.Solberg-Mills
H.Solberg-Menkerud
Αava-Sikk
Latvala-Anttila
Atkinson-Prevot
Bωβός-«ΕΛ ΕΜ»
Και αυτοί βρέθηκαν εξ’αρχής στο κυνήγι της κορυφής, σημειώνοντας πολύ καλούς χρόνους, που πιστοποιούν την πολύ καλή φόρμα που βρίσκονται στους τελευταίους χωμάτινους αγώνες. 3οι , σχεδόν 1 λεπτό πίσω από τους πρώτους, βρίσκονται οι P.Solberg-Mills με το νέο Subaru Impreza WRC S14. Δεν ρίσκαραν κατά την διάρκεια της ημέρας καθώς θέλουν όπωσδήποτε να κάνουν όσα περισσότερα χλμ είναι δυνατόν στον αγώνα μας ώστε να αποκτήσουν πολύτιμα για την συνέχεια δεδομένα για το νέο μοντέλο.

Σχεδόν 7" πίσω τους, οι H.Solberg-Menkerud με το Ford Focus WRC της Stobart Motorsport οι οποίοι είναι σίγουρο ότι αύριο θα εμπλακούν και αυτοί στην μάχη της 3ης θέσης, μαζί με τους Αava-Sikk με την ιδιωτική Citroen C4 WRC που και αυτοί κινήθηκαν εντυπωσιακά, κερδίζωντας παράλληλα και την τελευταία ε.δ. της ημέρας την σούπερ ειδική στο Τατόι.

Από αυτή τη μάχη δεν θα λείψουν και οι Latvala-Anttila με το εργοστασιακο Ford Focus WRC που βρίσκονται πίσω από τους Εσθονούς για μόλις 3". Ήταν πολύ άτυχοι όπως και οι ομόσταβλοί τους Ηirvonen-Lehtinen. O Latvala μετά την 1η ε.δ. τεθηκε επικεφαλής ενώ ο Hirvonen ηταν 4ος καθως έχανε χρόνο επειδή καθάριζε τον δρόμο αφού ήταν η πρώτη διέλευση κάθε ειδικής. Η τυχη τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην 6η ε.δ, καθώς και οι 2 οδηγοι χτύπησαν τον ιδιο βράχο στα τελειώματα της ε.δ με αποτελεσμα να καταστρέψουν την ανάρτηση τους και να κάνουν «πέρασμα ανάγκης» από την SSS που τους κόστισε αρκετά σε χρόνο και θέσεις στη γενική. Αύριο όμως αναμένεται επίθεση ολκής από την ομάδα της Ford με στόχο την 3η θέση της γενικής.

Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι, Atkinson-Prevot με το 2ο εργοστασιακό Subaru Impreza WRC S14, Andersson-Andersson με Suzuki SX4 WRC, και Villagra-Perez Companc με Ford Focus WRC.

Στην 13η θέση της γενικής (και 1οι Έλληνες) βρίσκονται οι Bωβός-«ΕΛ ΕΜ» με το 2ο Focus WRC της Munchi’s. Το Ελληνικό πλήρωμα προσπαθεί για το καλύτερο και αύριο αναμένενται να αυξήσουν τον ρυθμό τους στο κυνήγι μιας θέσης στην πρώτη 10άδα.

Όσον αφορά το PWRC, 1οι βρίσκονται οι Al Attiyah-Patterson με Subaru Impreza WRX N14, τους ακολουθούν οι Ηanninen-Markkula με Mitsubishi Lancer Evo9 και 3οι οι Baldacci-Agnese με ίδιο αυτοκίνητο.

Στους άτυχους της ημέρας, οι Galli-Bernacchini με το Ford Focus WRC που εγκατέλειψαν από σπασμένη ανάρτηση, και Ostberg-Unnerud με Subaru Impreza WRC από πίσω διαφορικό. Άτυχοι και οι Αθαναςούλας-Ζακχαίος με το Subaru Impreza WRX N12 που εγκατέλειψαν από σπασμένο ψαλίδι αλλά και οι Χατζητσοπάνης-Ανδρικόπουλος με ίδιο αυτοκίνητο που αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα με το αυτοκίνητο και παρ’ ότι τελίωσαν την ήμερα δεν θα επανεκκινήσουν αύριο.

Η συνέχεια του αγώνα αύριο με άλλες 3 επαναλαμβανόμεμες ε.δ. που αναμένεται να κρίνουν πολλά. Μείνετε συντονισμένοι...