Ράλλυ/Σπριντ Αττικής …. Εκτός Αττικής !!!

 Tο Αγωνιστικό τμήμα της ΕΛΠΑ έχει αναλάβει για το 2013 να οργανώσει τον αγώνα Ράλλυ/Σπριντ Αττικής. Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 2012 στην κατηφορική Ριτσώνα δεν είχαμε απολύτως κανένα λόγο να αλλάξουμε τοποθεσία και διαδρομή.
Δυστυχώς, οι κανονισμοί που διέπουν τα Ραλλυ/Σπριντ, άλλαξαν φέτος και ορίζουν ότι οι αγώνες Σπριντ πρέπει να έχουν τουλάχιστον 35 αγωνιστικά χιλιόμετρα και τα Ραλλυ 50. Ο περιορισμός αυτός αμέσως απέκλειε την χρήση της Ριτσώνας, η οποία ήταν 8,3 χλμ Χ 3 = 24,9 χλμ. 

Από την αρχή της χρονιάς αρχίσαμε να στύβουμε τα μυαλά μας για να βρούμε Ε.Δ. μέσα στην Αττική μήκους τουλάχιστον 12 χλμ. Δυστυχώς, πλην του Αϊ Γιάννη (που είναι αδύνατον να χρησιμοποιηθεί δεύτερη φορά μέσα στον χρόνο, λόγω αντιδράσεων των περιοίκων) δεν υπάρχει κανένα άλλο κομμάτι.

Η πολύ γνωστή αγωνιζόμενη Κα Ελένη Μαλακτάρη μας έφερε σε επαφή με τον Δήμαρχο Αμαρύνθου-Ερέτριας ( Εύβοιας), ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία να φιλοξενήσει ο τόπος του έναν αγώνα αυτοκινήτου.

Όντως στις αρχές Φεβρουαρίου, επισκεφτήκαμε την περιοχή και αφού επιβεβαιώσαμε την επιθυμία του Δημάρχου προς αυτήν την κατεύθυνση, ξεναγηθήκαμε στην περιοχή και στις πιθανές διαδρομές. Η περιοχή έχει τα πάντα. Πλατεία για πανηγυρική εκκίνηση το βράδυ του Σαββάτου, καλό Service Park μέσα στην πόλη, πολλά ξενοδοχεία, πολλές ταβέρνες και είναι μόλις 42 χλμ (λιγότερα εν τέλη από το να πάει κανείς στην Ριτσώνα) και μόλις μια ώρα από την είσοδο στην Εθνική Οδό (ύψος Κηφισιάς). Μόνο ψυχολογικά είναι ‘’μακριά’’!

Ο αγώνας «βγαίνει» εκπληκτικός και λόγω της ομορφιάς των κομματιών, αποφασίσαμε να τον κάνουμε Ράλλυ και όχι Σπριντ! Μόλις 7 χλμ μακριά από την Αμάρυνθο ξεκίνα η πρώτη Ε.Δ. των 13,4 χλμ με 3.5 χλμ κλειστό ανηφορικό κομμάτι το οποίο ακολουθείται για άλλα 6 χλμ από γρήγορο επίπεδο. Μετά ακολουθούν άλλα 4 κατηφορικά χλμ μέχρι τον τερματισμό της.

Μόλις 5.7 χλμ μετά τον τερματισμό, ξεκίνα η δεύτερη Ε.Δ. μήκους 9 χλμ. Αρκετά γρήγορη, με όλων των ειδών τις καμπές και κατά 92% κατηφορική!!! Μετά από απλή διαδρομή 16,5 χλμ επιστρέφουμε στην Αμάρυνθο για επίσκεψη στο Service Park. Μετά το τέλος του δεύτερου σκέλους, θα γίνει άλλη μια φορά η πρώτη Ε.Δ. έτσι ώστε να συμπληρωθούν τα 50 minimum χιλιόμετρα που ορίζει ο κανονισμός, φτάνοντας σε ένα σύνολο 58.2 χλμ Ε.Δ.

Έχουμε την διαβεβαίωση του Δημάρχου Ερέτριας-Αμαρύνθου, ότι οι ξενοδόχοι της περιοχής θα δώσουν αρκετές παροχές, διότι θέλουν έναν αγώνα στην περιοχή τους. Αντίστοιχη διαβεβαίωση έχουμε και από τα Ferry Boats Ωρωπού-Ερέτριας, για την διευκόλυνση των συμμετεχόντων.

Πολύ σύντομα θα δημοσιεύσουμε και in-car των Ε.Δ, για να έχετε μια πρώτη γεύση του καινούργιου μας αγώνα.