Νίκη Χαλιβελάκη στο Ολυμπιακό Ράλλυ Σπριντ

Κ. Χαλιβελάκης Με μεγάλη επιτυχία πέρασε στην ιστορία το Ολυμπιακό Rally Sprint του 2013. Ο καιρός αποδείχθηκε τελικά σύμμαχος των 24 πληρωμάτων που συμμετείχαν στον αγώνα, αφού δεν έβρεξε και οι συνθήκες θερμοκρασίας ήταν ιδανικές.
Νικητές αναδείχτηκαν για άλλη μια φορά οι Κ. Χαλιβελάκης – Μ. Τσαούσογλου με το λευκό Mitsubishi Lancer evo 9 που φέτος πρωταγωνιστούν στους αγώνες σπριντ.

Το Σάββατο στην πανηγυρική εκκίνηση που έγινε στην Αρχ. Ολυμπία η θερμή παρουσία του κόσμου θύμισε τα Ολυμπιακά Ράλλυ των προηγουμένων ετών. Την ημέρα του αγώνα, παρά την έντονη συννεφιά, οι θεατές κυριολεκτικά κατέκλεισαν την ειδική διαδρομή στο πανέμορφο δρυοδάσος της Φολόης, και όχι άδικα αφού απήλαυσαν πλούσιο θέαμα.

Τα αποτελέσματα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα με μάχες να δίνονται κυρίως στη κορυφαία κλάση Ν4 τα πληρώματα της οποίας διεκδίκησαν για ακόμη μια φορά τη νίκη. Οδηγώντας σταθερά και έξυπνα οι Κ. Χαλιβελάκης – Μ. Τσαούσογλου (Mitsubishi Lancer evo 9) ολοκλήρωσας τον αγώνα στην κορυφή και ταυτόχρονα συμπλήρωσαν 4 νίκες σε 5 εμφανίσεις στο Πανελλήνιο Κύπελλο Χώματος, χωρίς παρά ταύτα να έχουν εξασφαλίσει ακόμη τον τίτλο, αφού οι 3οι της κατάταξης Β. Βαλούρδος – Π. Κωστούρος (Subaru Impreza) είναι ακόμη στο παιχνίδι.

Ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου τερμάτισαν οι τοπικοί Γ. Μπαντούνας – Κ. Σούκουλης (Mitsubishi Lancer evo 6), μετά από πολύ καλή προσπάθεια.

Εξαιρετικούς χρόνους έγραψαν οι Γ. Φιλιππίδης – Δ. Σαϊνης (Mitsubishi Lancer evo 9) οι οποίοι ήταν ταχύτεροι σε 2 από τα 3 σκέλη, είχαν όμως την άτυχη στιγμή τους στο 2ο πέρασμα όπου έπαθαν λάστιχο, ολοκληρώνοντας τον αγώνα στη άδικη για την προσπάθεια 17η θέση. Θυμίζουμε πως ο Γιάννης Φιλιππίδης ζει μόνιμα στο εξωτερικό, έχει πλούσια εμπειρία από διεθνείς αγώνες (Νορβηγικό Πρωτάθλημα, αγώνες WRC) και αγωνίζεται ευκαιριακά στη χώρα μας.

Στις μικρότερες κατηγορίες πρώτοι στα 1600 με αξιοσημείωτους χρόνους οι Χ. Χατζόπουλος – Π. Τριαντόπουλος (Toyota Corolla) και στα 1400 οι Α. Αγγελόπουλος – Χ. Δίπλας (Toyota Yaris), καταλαμβάνοντας την 7η και 8η θέση της γενικής κατάταξης, αντιστοίχως.

Στο Ολυμπιακό Rally Sprint του 2013, πήραν σημαία τερματισμού 18 πληρώματα, ενώ 6 εγκατέλειψαν από μηχανικές βλάβες.

Όλοι οι αγωνιζόμενοι πάντως ευχαριστήθηκαν την όμορφη ειδική διαδρομή σε έναν αγώνα που εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα, γεγονός που οφείλεται, στη συμβολή της Νομαρχίας Ηλείας, στο Δήμο Α.Ολυμπίας και στις Δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής που συνέδραμαν στο έργο της οργάνωσης.


pdf Τελικά αποτελέσματα