Όπως το RSS, ένα Podcast είναι μια σελίδα που σας αφήνει να εγγραφείτε και να παρακολουθείτε αυτόματα, στα ηχητικά ή video αρχεία που παράγονται από κάποιον ιστιοχώρο. Αυτά θα μπορούσαν να είναι κάποιες ραδιοφωνικές εκπομπές, κάποιες τηλεοπτικές σειρές, κάποια tutorials. Το Podcasts διαβάζεται από μια εφαρμογή Podcast (δείτε κατωτέρω), η οποία μεταφορτώνει τα αρχεία στον υπολογιστή σας, iPod, ή στην MP3 συσκευή αυτόματα.
Πώς μπορώ να ακούσω ένα Podcast;
Θα πρέπει να μεταφορτώσετε μιας από αυτές τις εφαρμογές Podcast και να ακολουθήσετε τις οδηγίες εγκαταστάσεων. Κατόπιν θα πρέπει να εγγραφείτε στο Podcast που θέλετε να παρακολουθήσετε.
Χτυπήστε στη σύνδεση Podcast στον ιστοχώρο μας και αντιγράψτε το URL από τη σελίδα που εμφανίζεται (η σελίδα με πολύ κώδικα) στο πεδίο συνδρομής της αίτησής σας (σε iTunes,παραδείγματος χάριν, χτυπήστε "Advanced" και "Subscribe to podcast" και έπειτα αντιγράψτε και επικολήστε το URL στο πεδίο διεύθυνσης).

Μόλις εγγραφείτε σε ένα Podcast, είστε έτοιμοι: Το iPod σας, MP3 φορέας, ή ο υπολογιστής θα μεταφορτώσει αυτόματα οποιαδήποτε νέα επεισόδια για σας. Ευτυχές άκουσμα!

Εφαρμογές Poadcast

Windows
iTunes
iPodder
Doppler
Mac
iTunes
iPodder (OSX 10.3 or higher)
NetNewsWire (OSX 10.2.8 or higher, 30 day demo)
ipodderX
GNU/Linux
iPodder