Ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης το Ράλλυ του Μεξικό, 3ος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ 2014. Η αυλαία του Rally Guanajuato Corona 2014, που παραδοσιακά συγκεντρώνει τον μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων από κάθε άλλο αγώνα του θεσμού, άνοιξε με την υπερειδική στους δρόμους και τα tunnels του Guanajuato, όπου τον ταχύτερο χρόνο έκανε ο πρωταθλητής Sebastien Ogier, για να συνεχίσει τις επόμενες ημέρες στα βουνά γύρω από το Leon.



Στο πρωινό shakedown τα Polo των Ogier και Latvala έκαναν τα ταχύτερα περάσματα, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις. Το μόνο που έχουν να φοβηθούν οι δύο οδηγοί της Volkswagen στην προσπάθεια για τη νίκη είναι ο κακός τους εαυτός και η μεταξύ τους άμιλλα αφού η γερμανική μηχανή έχει αποδείξει την αξιοπιστία της στους κακοτράχαλους δρόμους και στο μεγάλο υψόμετρο του Μεξικού. Το μειονέκτημα που θα έχουν την πρώτη μέρα μάλιστα ανοίγοντας τον δρόμο για τους υπόλοιπους δεν αναμένεται να τους προβληματίσει αφού είναι ικανοί να καλύψουν τα χαμένα δευτερόλεπτα τις επόμενες δύο ημέρες.

Ο μόνος που προσπάθησε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Volkswagen στο shakedown είναι ο rookie στον συγκεκριμένο αγώνα Kris Meeke με DS3 WRC μπαίνοντας μάλιστα σφήνα ανάμεσα τους στους τελικούς χρόνους (ταχύτερο πέρασμα της ημέρας ο Latvala), αφού η τελευταία προσπάθεια του Ogier δεν ήταν σε ανταγωνιστικό ρυθμό. Το ερώτημα είναι αν θα καταφέρει να είναι ανταγωνιστικός σε έναν αγώνα που κάνει πρώτη φορά (όπως άλλωστε και οι Mikkelsen, Kubica, Evans) και αν θα μείνει πάνω στον δρόμο.

Η συνέχεια, μετά την υπερειδική του Guanajuato, σήμερα με 10 ειδικές διαδρομές μεταξύ των οποίων η SS “El Chocolate” των 44 χιλιομέτρων που επιφυλάσσει εκπλήξεις σε οδηγούς και αυτοκίνητα!