iain_olimpiako_1.jpg Με νέο αυτοκίνητο και νέο συνοδηγό εμφανίζεται φέτος ο Ίαν Παπανικολάου. Ο νεαρός οδηγός άφησε το Nissan Micra Kit Car με το οποίο αγωνίστηκε πέρυσι, αποκτώντας ένα Toyota Yaris. Η αρχή με το νέο όπλο θα γίνει στο 36ο Ολυμπιακό Ράλλυ που θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Μαρτίου. Ο αγώνας ανοίγει την αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και θα λάβει χώρα σε χωμάτινες επιφάνειες. Στο δεξί μπάκετ του Παπανικολάου θα βρεθεί ο Δημήτρης Αντωναίος, ο οποίος κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο.
iain_olimpiako_2.jpg

Έχοντας αγωνιστεί σε αρκετούς εκτός δρόμου αγώνες ως συνοδηγός, ο Ίαν Παπανικολάου το 2014 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στα ράλλυ, στο τιμόνι ενός Nissan Micra Kit Car. Οι επιδόσεις του δεν ήταν άσχημες, λαμβάνοντας υπόψη τη μηδαμινή του εμπειρία από αγώνες ράλλυ. Πριν λίγο καιρό απέκτησε ένα Toyota Yaris, το οποίο θα δοκιμάσει για πρώτη φορά στο Ολυμπιακό Ράλλυ. Λίγες ημέρες πριν τον αγώνα βρέθηκε σε διαδρομή της Αττικής, προκειμένου να γνωρίσει το νέο του όπλο: «Οι εντυπώσεις ήταν θετικότατες από το αυτοκίνητο. Σίγουρα, πρέπει να κάνουμε κι άλλα χιλιόμετρα για να εξοικειωθούμε πλήρως, ωστόσο η αίσθηση ήταν πολύ καλή. Ανυπομονώ να βρεθώ στον Πύργο!» δήλωσε ο 25χρονος οδηγός.


Παρά το γεγονός πως ο Δημήτρης Αντωναίος δεν είχε προηγούμενη εμπειρία ως συνοδηγός, προσαρμόστηκε εύκολα στα νέα του καθήκοντα, όπως τόνισε ο οδηγός: «Με τον Δημήτρη δέσαμε αμέσως. Τόσο στις αναγνωρίσεις, όσο και στις δοκιμές ένιωσα άνετα μαζί του. Πιστεύω πως στον αγώνα δε θα έχουμε κάποιο πρόβλημα, του έχω εμπιστοσύνη».


Το 36ο Ολυμπιακό Ράλλυ περιλαμβάνει 80 χωμάτινα αγωνιστικά χιλιόμετρα με τις ειδικές διαδρομές Λάλας και Φολόη να διεξάγονται 3 και 2 φορές αντίστοιχα. Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Παπανικολάου στον αγώνα, κάτι που δεν τον φοβίζει ιδιαίτερα: «Μου αρέσουν οι προκλήσεις. Στοχεύουμε να γνωρίσουμε ακόμη περισσότερο το αυτοκίνητο στο πρώτο πέρασμα. Εάν όλα κυλήσουν ομαλά, θα πιέσουμε στο δεύτερο και ό ,τι καλό προκύψει είναι ευπρόσδεκτο. Μην ξεχνάτε πως η κατηγορία μας είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική στον Πύργο» δήλωσε.


Η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου, ενώ το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι θα εκκινήσει το πρωί της Κυριακής στις 09.00 το πρωί! Ενημερωθείτε live για τα αποτελέσματα στο www.omae-epa-live.gr!