Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Το Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου άνοιξε και πάλι το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών μετά από σύντομη διακοπή λειτουργίας για τις εργασίες αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα. Θυμίζουμε ότι αυτή είναι η δεύτερη παρέμβαση φέτος αφού η προηγούμενη εργασία αποκατάστασης δεν άντεξε και ξεκίνησε να αποσαθρώνεται και να αφήνει χαλίκι μέσα στην πίστα που μάλιστα έχει κοστίσει μέχρι και σπασμένα παρπριζ αυτοκινήτων που ακολουθούσαν προπορευόμενο...
Το R40 βρέθηκε στην πίστα την Κυριακή και οδηγήσαμε για να δούμε τη νέα κατάσταση.

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών
Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών
Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών
Το.. αυτοκίνητο δοκιμών

Στην πίστα μπήκε ο Νίκος Γκάλφας με το Peugeot 106 που συμμετείχε σε αγώνες ράλλυ και λάστιχα σλικ ώστε να δούμε το κράτημα στις καλύτερες δυνατές συνθήκες για το αυτοκίνητο.

Ήδη το μεσημέρι είχαν εμφανιστεί και πάλι χαλίκια από τη νέα στρώση που όμως για τις πρώτες μέρες είναι αναμενόμενο σύμφωνα με τον εργολάβο του έργου, μέχρι να φύγουν τα πιο αδύναμα σημεία της ασφάλτου.

Το θετικό είναι ότι η άσφαλτος έχει και πάλι καλό κράτημα όμως σε κάποια σημεία οι... ραφές είναι εμφανείς και αντιληπτές στην οδήγηση. Δυστυχώς οι επισκευές έχουν γίνει σε στυλ... λωρίδας και όχι σε όλο το φάρδος μιας στροφής. Έτσι πχ στην K1-K2 αναλόγως της γραμμής εισόδου που θα διαλέξεις, μπορεί να περάσεις και δύο φορές εναλλάξ από την προηγούμενη στη νέα στρώση...

Τα πράγματα θα είναι ίσως ακόμα πιο δύσκολα στις μηχανές που η ισορροπία στο όριο με αγωνιστικά λάστιχα είναι κάτι που μπορεί να φέρει και την πτώση με πολλά χλμ στο ταχύμετρο.

Για την ώρα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ελπίσουμε να αντέξει όσο το δυνατό περισσότερο η νέα επισκευή και να μην αρχίσει να διαλύεται όπως η προηγούμενη. Οι πρώτες εντυπώσεις σαφώς και δεν είναι οι καλύτερες και απέχουμε πολύ από το να πούμε ότι έγινε μια σωστή δουλειά που θα αντέξει άλλα 15 χρόνια.

Ο Δήμαρχος Σερρών δείχνει κάθε προθυμία να βρεθεί οριστική λύση στο θέμα όμως τα διαδικαστικά θέματα μεταξύ Δήμου και εργολάβου (προηγούμενου και τωρινού) περιπλέκουν το θέμα της ανάληψης των ευθυνών για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Οι λάτρεις της πίστας που βλέπουν το σπίτι τους να διαλύεται παρακολουθούν τις εξελίξεις εδώ και καιρό και η ανησυχία τους για το μέλλον είναι εμφανής.

Επισημαίνεται, ότι ήδη στο πρόγραμμα του Αυτοκινητοδρομίου για το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο συμπεριλαμβάνονται:

Διοργανώσεις-events
• California Superbike School (μαθήματα μηχανοδήγησης) το Σαββατοκύριακο 28-29 Σεπτεμβρίου.
• Ferrari Club Πέμπτη και Παρασκευή 3-4 Οκτωβρίου.
• ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ VIII από το περιοδικό ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ το τριήμερο 11-12-13 Οκτωβρίου (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή).
• Romanian Superbike από το Ρουμανικό FireMotorSport Club στις 18-19-20 Οκτωβρίου (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή).
• North Track Festival (τετρακοσάρι στην ευθεία με τράκτορες) την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο 25-26 και 27 Οκτωβρίου.

Ελεύθερη Προπόνηση
Η πίστα του Αυτοκινητοδρομίου είναι ανοιχτή για ελεύθερες προπονήσεις αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών όλες τις υπόλοιπες καθημερινές ημέρες, καθώς και το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου.