Με τον καιρό να μην κάνει το χατίρι στον Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε. αλλά με τον κόσμο να επιμένει, διοργανώθηκε την Κυριακή 09 Μαρτίου η 3ης Γιορτή του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στην πίστα Kart House στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
Η τοπική κοινωνία «αγκάλιασε» για άλλη μια φορά αυτήν την εκδήλωση του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου Βόρειας Ελλάδας, μια εκδήλωση η οποία ανταποκρινόμενη στα δεδομένα της εποχής τα είχε όλα. 





motorshow_1981.jpg

Εκατοντάδες ήταν οι θεατές που απόλαυσαν θέαμα, κέρδισαν δώρα, παρακολούθησαν το πιο γρήγορο σέρβις σε αγωνιστικό αυτοκίνητο, συν-οδήγησαν με τους κορυφαίους του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος και τους χειροκρότησαν όταν η ΟΜΑΕ πραγματοποίησε την απονομή των κυπέλλων στους διακριθέντες του 2013.

Το εναρκτήριο «λάκτισμα» έδωσαν οι κυριολεκτικά εντυπωσιακοί πλαγιολισθένοντες Μάκης Παπαδόπουλος με το ζεβρέ Opel Kadett και Λάζαρος Ζήκος με την ασπρόμαυρη BWM.

Ακολούθησαν οι πολύ γρήγοροι και ιδιαίτερα θεαματική οδηγοί kart με τον κ. Κώστα Χριστόπουλο στον ρόλο εκφωνητή.
Οι Παράγιος Νίκιτας, Σαρακιντσής Δημήτρης, Ταχμαζίδης Γιώργος, Τερζόπουλος Βασίλης, Αβραμίδης Ευγένιος, Βοτζάκης Παύλος, Σίμογλου Χάρης και Κοτανίδης Γιώργος εντυπωσίασαν με τις ικανότητές τους στα μικρά αλλά ταχύτατα 4τροχα.

Στο εντωμεταξύ τα αγωνιστικά άρχισαν να «υποδέχονται τους νικητές των κληρώσεων για την συν-οδήγηση.
Η εμπειρία στο δεξί μπάκετ ενός αγωνιστικού ήταν για την πλειοψηφία των νικητών πρωτόγνωρη και ο ενθουσιασμός έκδηλος στα πρόσωπά τους.
Με τα γραπτά της ειδικής και ένα αναμνηστικό έφευγαν οι συν-οδηγοί για να δώσουν την θέση τους στους επόμενους.
Μια διαδικασία η οποία κράτησε συνολικά πάνω από 2 ώρες, δίνοντας χαρά σε περισσότερους από 50 θεατές.

Το θέαμα και τα δώρα δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό αφού οι συνεχής κληρώσεις έδιναν δώρα στους θεατές και οι πατέρας Γιώργος και κόρη Αντονέλλα Αμπατζιδου με Opel Ascona και BMW Cabriole αντίστοιχα έδιναν θέαμα κάνοντας μια μικρή επίδειξη δεξιοτεχνίας.
Επίδειξη όμως έκανε και ο παλαίμαχος δεξιοτέχνης και πρωταθλητής Ελλάδος Κώστας Οικονομίδης με το μπορντό υπέροχα όμορφο Hillman.

Έκπληξη προκάλεσε σε όλους, ο χρόνος που έκανε η αγωνιστική ομάδα του Νίκου Βάτσου στο εικονικό σέρβις το οποίο παρουσίασε στους θεατές.
Το Renault Clio R3 πήρε «θέση» και οι μηχανικοί της ομάδας του άλλαξαν πίσω άξονα και ελαστικά σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Η εκδήλωση έκλεισε αργά το μεσημέρι με ακόμα μια επίδειξη kart και drift.

Να σημειώσουμε πως στην διάθεση του Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε. έφεραν τα αγωνιστικά τους οι Γιάννης Κωνσταντινίδης, Νίκος Παυλίδης, Παύλος Μπαξεβανάκης, Δημήτρης Κουμποτής, Αντώνης Διαμαντόγλου και Βασίλης Τάσος.

Ο Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε. ευχαριστεί όλους όσους στήριξαν για άλλη μια φορά αυτήν την σημαντική προσπάθεια να φέρουν πιο κοντά στον θεατή τον κόσμο ου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.