Κάποια όμορφα, είναι για να γίνουν παρά τις όποιες αντιξοότητες. Έτσι η 1η Πανελλήνια Εκδήλωση Βετεράνων Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Νοεμβρίου με απόλυτη επιτυχία, δεδομένων των συνθηκών.
Δύο ήταν τα σκέλη που απάρτιζαν αυτήν την προσπάθεια του Α.Ο.Θ. Από την μια η διοργάνωση ενός μίνι - αγώνα σε μια χωμάτινη ειδική διαδρομή κοντά στην πόλη, κάτι που είχε να συμβεί δεκαετίες και από την άλλη η συνεύρεση των παλαίμαχων υποστηρικτών του ομίλου σε ένα χώρο για να θυμηθούν και να τιμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι.

Στο αγωνιστικό μέρος, οι συμμετοχές που συγκεντρώθηκαν ήταν μόλις 11, με τον 84χρονο θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού Γιώργο Ραπτόπουλο  στο τιμόνι ενός λευκού VW Golf III Gti και τον Τσιτσογιανόπουλο Βασίλη  στο δεξί μπάκετ να ξεχωρίζουν.

Πίσω τους οι Σωτηριάδης Γιώργος  – Λυκάκης Γιάννης με το επίσης λευκό Subaru Sti το διασκέδασαν εξίσου όσο και οι Δαμίγος Κωνσταντίνος  – Κέπετζης  Γιάννης με την πανέμορφη και εύηχη Opel Manta 400.

Πανέμορφο κόσμημα και τo Skoda 130 RS, το οποίο «πρόσεξαν» όπως αρμόζει και τερμάτισαν οι Νιζάμης Χρήστος – Νιζάμης Πέτρος. 

Άτυχοι του αγωνιστικού σκέλους οι Χατζηχρήστου Απόστολος – Μπαλτουμάς Δημοσθένης με το καλοδιατηρημένο Renault 11  Turbo που όμως «έμεινε» από ακραξόνιο στην αρχή της ειδικής διαδρομής.

Οι Γκάνος Αντώνης – Κώνστας Πέτρος τερμάτισαν το Peugeot 106 στην τρίτη θέση με δεύτερο το Nissan Micra και πλήρωμα τους  ArmaArmaki με και πρώτο το Toyota Yaris των Pazonen – Βελέζη Νίκο.

Μικρή αλλά άκρως διασκεδαστική ήταν η ειδική διαδρομή και για τους Μπαξεβανάκη Αντώνη – Ρετζούλη Μιχαήλ  που πίεσαν το αδύναμο Suzuki Ignis δίνοντας θέαμα στους θεατές όπως και οι Αλεξανδρίδης Σπύρος – Τσακίρης Νίκος οι οποίοι πρόσφεραν  άφθονη  πλαγιολίσθηση με την Toyota Celica GT.  

Τέλος οι Βάτσος Σωτήρης – Ασλανίδης Ιωάννης αν και με εμφανής  προβλήματα στο Peugeot 205 τερμάτισαν με πλατύ χαμόγελο καθώς όπως παραδέχθηκαν  το ζητούμενο για όλους δεν ήταν ούτε οι χρόνοι ούτε καν ο τερματισμός αλλά η συμμετοχή και μόνο.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό μέρος αυτής της προσπάθειας ήταν η συνεύρεση – βράβευση όλων στο εξοχικό κέντρο στον κισσό Πανοράματος  «Τα Πλατανάκια».

Η συμμετοχή σε αυτό το «κομμάτι» ήταν καθολική. Με τα τραπέζια γεμάτα από παλαίμαχους που είχαν να ειδωθούν χρόνια και νεότερους που θαύμαζαν τους θρύλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού η συγκίνηση και η συναισθηματική φόρτιση ξεχείλιζε.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο «υπεύθυνος» για όλα τα όμορφα που συνέβησαν , Γιάννης Ψηφίδης προεδρεύων ης Επιτροπής Βετεράνων Α.Ο.Θ.  Μίλησε ξεκάθαρα για την δυσμενή θέση στην οποία βρίσκεται ο Α.Ο.Θ. και για την ανάγκη συστράτευσης  νέων και παλιών μελών, αλλά  και  Μ.Ο.Β.Ε., ΛΕ.Κ.Α.Μ. και Α.Ο.Θ.

Αμέσως μετά ο λόγος δόθηκε στον πρώην πρόεδρο του ομίλου κ. Δημήτρη Κουμποτή ο οποίος χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους  και προσκάλεσε όλους να έρθουν κοντά στον όμιλο και να τον βοηθήσουν ο καθένας  όσο και από όποιο μετερίζι μπορεί.

Ο Χρήστος Αραμπατζής, εκπροσωπώντας τον 80+ ετών Μ.Ο.Β.Ε.,  συνομολόγησε την ανάγκη να συμπορευτούν οι φορείς του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Θεσσαλονίκη αναφέροντας μάλιστα κάποιους ιδιόκτητους χώρους του Μ.Ο.Β.Ε. οι οποίοι θα μπορούσαν να στεγάσουν αυτήν την προσπάθεια.

Από τον  αντιδήμαρχο του Δήμου Πυλαίας  -  Χορτιάτη  κ. Κεδίκογλου Γιώργο, παλιού αγωνιζόμενου και ένθερμου υποστηρικτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού δόθηκε η υπόσχεση ενώπιον όλων η συμπαράσταση του δήμου στις προσπάθειες του Α.Ο.Θ. να κρατηθεί ζωντανός και σε ψηλό επίπεδο ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να είναι συνεχής και αμέριστη . Μια υπόσχεση που έχει βάσεις καθώς η βοήθεια του Δήμου Πυλαίας  -  Χορτιάτη  και των υπηρεσιών του στην 1η Πανελλήνια Εκδήλωση Βετεράνων Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου ήταν πέρα από κάθε αμφιβολία πολύτιμες αλλά και καθοριστικές.

Το κλίμα άρχισε να αποκτά ακόμα πιο μεγάλη συναισθηματική φόρτιση όταν το μικρόφωνο πήρε ο Γιάννη Ραπτόπουλος από την Express Service τον πλέον πολύχρονο υποστηρικτή του ομίλου, ο οποίος παραδέχθηκε πως  η  εταιρία θα συνεχίσει να είναι δίπλα στον Α.Ο.Θ. αν και δεν μπορεί να το πράξει αυτό όπως παλιά και όπως θα το ήθελε ο ίδιος. 

Με συνεχόμενο  χειροκρότημα από το σύνολο των παρευρισκομένων, ο παλαίμαχος  Γιώργος Ραπτόπουλος,  συγκίνησε βαθύτατα με την ομιλία του και κατάφερε να βουρκώσει τα μάτια πολλών όταν με πικρία είπε πως παρά τις επιτυχίες που είχε όλες αυτές τις δεκαετίες η ελληνική πολιτεία ποτέ δεν αναγνώρισε επίσημα την προσφορά του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού κ. Δημήτρης Μιχαλεκάκης και ο διευθύνων της Επιτροπής Αγώνων Αυτοκινήτου κ. Παπασταθόπουλος. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας  αφού βράβευσε τους πρώτους γενικής είπε πως η ΟΜΑΕ περιμένει πολλά από την Βόρεια Ελλάδα και πως θα βοηθήσει όσο μπορεί.

Όπως έπραξε εξάλλου σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό  για την πραγματοποίηση της  1η Πανελλήνιας Εκδήλωσης Βετεράνων Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου. Η εκδήλωση τελείωσε αργά το απόγευμα αφού ολοκληρώθηκε η βράβευση όλων των πληρωμάτων με αναμνηστικές πλακέτες.

(Δελτίο Τύπου ΑΟΘ)