Αναρτήθηκε σήμερα αίτηση διαγραφής της ΑΛΕΖακύνθου από την ΟΜΑΕ. H αίτηση έχει ως εξής:
Η λέσχη μας ιδρύθηκε το έτος 2002 και αυτή τη στιγμή αριθμεί εκατόν πενήντα (150) μέλη, μέσα δε στο ελάχιστο αυτό χρονικό διάστημα κατορθώσαμε με δαπάνες των μελών αλλά και ορισμένων ιδιωτών, σε χώρο που μας παραχώρησε ο Δήμος Λαγανά και το Δ.Δ. Λιθακιάς του οποίους ευχαριστούμε θερμά, να δημιουργήσουμε δική μας πίστα.  

Ένα όνειρο ζωής έγινε πραγματικότητα από μια ομάδα οραματιστών και ιδεαλιστών και πάνω σε αυτό το σπουδαίο έργο χτίσαμε τη συνέχειά μας και δομήσαμε τα όνειρά μας για το άθλημα.

Χάρη στα υπερδραστήρια μέλη της λέσχης και του Δ.Σ καταφέραμε σε μικρό χρονικό διάστημα να καταξιωθούμε ως αθλητικό σωματείο στο νησί μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Οι αγωνιζόμενοι μας, έφτασαν και διακρίθηκαν σε όλη την επικράτεια αλλά και εκτός αυτής, με συμμετοχή σε ευρωπαϊκά meeting. Επίσης, καινοτομώντας ακόμη και σε δύσκολους καιρούς διοργανώσαμε επιτυχημένους πρωταθληματικούς αγώνες (rally-sprint χωμάτινα και ασφάλτινα) με σημαντικές παροχές προς τους αγωνιζόμενους και σεβασμό στον θεατή, ποτέ δεν ακυρώσαμε αγώνα, βάζοντας γερές βάσεις για την ανάπτυξή του σπορ στο νησί μας και την Ελλάδα!

Πέρα από την ανάπτυξη του αθλήματος, το σωματείο μας έχει επιδείξει κοινωνική ευαισθησία, στηρίζοντας συμπολίτες και ιδρύματά που έχουν ανάγκη. Αναφορικά, μέσα στα χρόνια λειτουργίας μας, δόθηκαν 20.000 Ε σε συμπολίτη μας με σοβαρό πρόβλημα υγείας, δωρεά κρανών στους δικυκλιστές της τροχαίας, χορηγία στο ετήσιο σεμινάριο της τροχαίας Ζακύνθου, οικονομική βοήθεια στο ειδικό σχολείο της Μπόχαλης, στο κοινωνικό παντοπωλείο Ζακύνθου και άλλες τόσες κινήσεις αλληλεγγύης προς ιδιώτες και οργανισμούς που θεωρήσαμε ότι χρειάζονται τη βοήθεια μας.

Από την αρχή της δημιουργίας της ΑΛΕΖ, στόχος της ήταν η ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού και η δημιουργία αθλητών με συνείδηση και παιδεία. Στην πορεία των πραγμάτων διαπιστώσαμε, ότι η αγνή προσπάθεια που ξεκίνησε από μια παρέα ανθρώπων, απείχε από τη νοοτροπία της παλαιάς ΕΛΠΑ και της νέας ΟΜΑΕ, που όμως σαν γνήσιο τέκνο της πρώτης δεν θα μπορούσε να φύγει απο τη σκιά της. Μια σκιά που σήμερα αποδεικνύεται, πόσα εγκληματικά λάθη έχει κάνει. Η κατάντια των ελληνικών αγώνων, δυστυχώς το αποδεικνύει αυτό.

Τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα να έρθουμε σε σύγκρουση (συμφερόντων από ότι φάνηκε) και να μην νιώθουμε ότι μπορείτε εσείς να εκπροσωπήσετε τα «θέλω» των αθλητών μας και τα πιστεύω όλων μας.

Κύριοι, υπάρχετε και υπάρχουμε για τους αθλητές και τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Χωρίς αυτούς δεν είστε τίποτα. Δεν μπορείτε να περιορίσετε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας, εγκλωβίζοντας μας στο κουτί των πεπαλαιωμένων και αποδεδειγμένα αποτυχημένων πρακτικών και απόψεων σας. Εκπροσωπώντας λοιπόν τις αρχικές ιδέες και τα ιδανικά μας αλλά και τη βούληση των μελών και τα όνειρα της νέας γενιάς που εκπροσωπούμε, παρακαλούμε όπως προχωρήσετε στη διαγραφή του σωματείου μας από την ΟΜΑΕ.

YΓ1: Ποτέ δεν κάναμε εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας, ηθικής, έχουμε οικονομικό αρχείο από την πρώτη μέρα έως και σήμερα. Πάντα κινούμαστε στα νομικά πλαίσια που διέπουν το άθλημα και όλες μας οι κινήσεις και ενέργειες γίνονται υπό το φως του Ηλίου.

ΥΓ2: To 2010, η ΕΛΠΑ-ΕΘΕΑ μας ανακοίνωσε ότι δικαίωμα για τον προγραμματισμό των αγώνων για το 2011 παραχωρήθηκε στην υπό ίδρυση ομοσπονδία ΟΜΑΕ και προϋπόθεση για να πάρει κάποιο σωματείο αγώνα είναι να είναι μέλος της ΟΜΑΕ. Αποδείχτηκε από τις πράξεις σας ο εκβιασμός για τις εγγραφές νέων μελών. Αλήθεια, με ποιες προϋποθέσεις παραχωρήθηκε αυτό το δικαίωμα στη ΟΜΑΕ, ενώ ακόμη και σήμερα τις εγκρίσεις για την διενέργεια των αγώνων τις δίνει η ΕΛΠΑ-ΕΘΕΑ;

Ζάκυνθος, 17 Ιανουαρίου 2013

Για το Δ.Σ, ο πρόεδρος
Κώστας Τυρογαλάς

(αναδημοσίευση από xwmatinos.gr)