d1_solberg.jpg Oλοκληρώθηκε η 1η μέρα του Acropolis Rally και το πλήρωμα που κυριολεκτικά διέλυσε τον συναγωνισμό ήταν οι P.Solberg/Patterson με την "ιδιωτική" Citroen DS3 WRC που έγραψαν εξαιρετικούς χρόνους καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας κερδίζοντας τις 4 από τις 6 ε.δ. αυτής. Δεν αντιμετώπισαν προβλήματα και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την σειρά εκκίνησης δημιουργώντας από την 2η κιόλας ε.δ. μια σημαντική διαφορά την οποία μέχρι το τέλος της ημέρας την διπλασίασαν! Έτσι λοιπόν αύριο θα μπουν στις ε.δ. με 51''7 διαφορά από τους 2ους και ελπίζουν ότι διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό θα καταφέρουν να επιστρέψουν στο τέλος της ημέρας και πάλι στην 1η θέση.
d1_loeb.jpg

Στην 2η θέση βρίσκονται οι Loeb/Elena με την εργοστασιακή Citroen DS3 WRC οι οποίοι μάλλον ευχαριστημένοι πρέπει να είναι με αυτή καθώς στην 5η ε.δ. αναγκάστηκαν να οδηγήσουν για πάνω από 10 χλμ. με εμπρός δεξιό κλατάρισμα χάνοντας αρκετό χρόνο. Παρά του ότι "καθάριζαν" τις ε.δ. σήμερα κατάφεραν να κερδίσουν την τελευταία ε.δ. της ημέρας και είναι αισιόδοξοι ότι αύριο θα μπορέσουν να μειώσουν την διαφορά και να διεκδικήσουν στο τέλος τη νίκη.

Οι "τακτικές" που ακολούθησαν τα πληρώματα στην τελευταία ε.δ. έφεραν τα πληρώματα στις θέσεις 2, 3, και 4 να έχουν πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους. Έτσι οι Hirvonen/Lehtinen με το εργοστασιακό Ford Fiesta WRC τερμάτισαν την ημέρα 3''7 πίσω από τον Loeb χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα ενώ άλλα 1''9 πίσω βρίσκονται οι Ogier/Ingrassia με την 2η εργοστασιακή Citroen DS3 WRC οι οποίοι ξεκίνησαν την ημέρα χωρίς να είναι ικανοποιημένοι από την συμπεριφορά του DS3 το οποίο στην συνέχεια βελτίωσαν ενώ είχαν και κλατάρισμα στην 2η ε.δ..

Αρκετά πιο πίσω σε χρόνο στην 5η θέση τερμάτισαν οι H.Solberg/Minor με το Ford Fiesta WRC της Stobart ενώ τους ακολούθησαν οι Wilson/Martin με ακόμα ένα Ford Fiesta WRC της ίδιας ομάδας.

Καταπληκτική εμφάνιση πραγματοποιούν για ακόμα έναν αγώνα οι Εσθονοί Tanak/Sikk που οδηγώντας εξαιρετικά γρήγορα το Ford Fiesta S2000 και εκτός του ότι βρίσκονται 1οι για το SWRC, είναι και στην 7η θέση της γενικής.

Μόλις 8οι τερμάτισαν οι Latvala/Anttila με το εργοστασιακό Ford Fiesta WRC οι οποίοι βρισκόταν στην 2η θέση μέχρι και την πρότελευταία ε.δ. της ημέρας καθώς στην τελευταία αντιμετώπισαν πρόβλημα με το διαφορικό του Fiesta χάνοντας περισσότερο από 3 λεπτά.

Όσον αφορά το SWRC, τον 1ο Tanak, ακολουθούν οι Hanninen/Markkula με το Skoda Fabia S2000 στην 9η θέση της γενικής και οι Sousa/Costa με Ford Fiesta S2000 στην 11η θέση της γενικής.

1οι Έλληνες τερμάτισαν οι Ψύλλος/Κόντος με το Mitsubishi Lancer RS Evolution IX στην 20η θέση της γενικής ενώ 2οι Έλληνες είναι οι Κωνσταντάκος/Σιδεράκης με το Subaru Impreza WRX N14 στην 28η θέση της γενικής.

Στους άτυχους της ημέρας συμπεριλαμβάνονται οι Aθανασσούλας/Ζακχαίος με το Ford Fiesta WRC που εγκατέλειψαν από σπασμένο εμπρός δεξί ψαλίδι στην 2η ε.δ. ενώ για τον ίδιο λόγο και στην ίδια ε.δ. εγκατέλειψαν και οι Novikov/Prevot με ίδιο αυτοκίνητο ενώ στην 1η ε.δ. βρέθηκαν 3οι γενικής. Επίσης εγκατέλειψαν οι Van Merksteijn Jnr/Chevallier στην 3η ε.δ. από έξοδο με τον συνοδηγό να παραπονιέται για πόνους στην πλάτη και διεκομίσθει στο νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο ενώ η ε.δ. μετά από αυτό το συμβάν μετατράπηκε σε απλή.  Τα 2 πρώτα πληρώματα θα επανεκκινήσουν αύριο με super rally.

Η αυριανή ημέρα περιλαμβάνει 7 ε.δ., 3 επαναλαμβανόμενες και την νυχτερινή ε.δ. της Νέας Πολιτείας.

Δείτε το ωράριο και τις προσβάσεις της αυριανής ημέρας:

http://www.acropolisrally.gr/GR/2011/event-2011/itinerary-2011/

 

http://www.acropolisrally.gr/GR/2011/spectators-2011/acces_to_ss-2011/

 

d1_hirvonen.jpg
d1_tanak.jpg
d1_psilos.jpg