Το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί τον πρώτο και δεύτερο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, μαζί με τον αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που θα φέρει στη χώρα μας τους αστέρες του WRC.
Η κίνηση αυτή είχε επιτυχία αφού φέτος συμμετέχουν 33 Έλληνες στο Ράλλυ Ακρόπολις από τους οποίους 7 θα ακολουθήσουν το σύνολο του διεθνή αγώνα.
Δείτε στη συνέχεια τα Δελτία Τύπου που έστειλαν ορισμένες από τις Ελληνικές ομάδες.
Nioras Racing Team Οι ΄΄Πρωταθλητές Ελλάδας του 2012΄΄ Γρηγόρης Νιώρας - Κώστας Κακαλής και η ''Nioras Racing Team'', συμμετέχουν με τα χρώματα του ΄΄Ι.ΚΤΕΟ Κόμβος Κηφισίας΄΄, στο Ράλλυ Ακρόπολις 2013 που θα διεξαχθεί από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου.
Το Ράλλυ Ακρόπολις - ο αγώνας πρόκληση για κάθε πλήρωμα και παράλληλα ο αγαπημένος των Γρηγόρη Νιώρα και Κώστα Κακαλή-, προσμετρά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος στο αγωνιστικό ημερολόγιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, αποτελώντας τον 1ο και 2ο γύρο αυτού.
Έτσι μετά την κατάκτηση του ΄΄ 48ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ΄΄, οι Νιώρας – Κακαλής θα βρεθούν και πάλι στα μπάκετ του γνωστού Subaru Impreza ΄΄Ι.ΚΤΕΟ Κόμβος Κηφισίας΄΄ (www.ikteokifisias.gr) της ομάδας N και με το νούμερο 131 στις πόρτες τους και θα αγωνιστούν στις τέσσερις πρώτες ειδικές διαδρομές του Σαββάτου 1 Ιουνίου (Κλένια-Μυκήνες 1, Γυμνό 1, Κεφαλάρι 1 και Ζήρια 1) καθώς και στις τέσσερις ειδικές διαδρομές της Κυριακής 2 Ιουνίου (Πίσσια 1-2, Λουτράκι 1-2), ξεκινώντας πρώτοι αμέσως μετά τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο Ράλλυ Ακρόπολις για το WRC.
Στόχος της ομάδας είναι να επιτύχει ένα καλό αποτέλεσμα κινούμενη γρήγορα και μεθοδικά στις σκληρές ειδικές του 59ου Ενικού μας αγώνα.
Μέγας χορηγός της ''Nioras Racing Team'' είναι το ΄΄Ι.ΚΤΕΟ Κόμβος Κηφισίας΄΄ (www.ikteokifisias.gr), ενώ την προσπάθεια στηρίζουν επίσης η εταιρία ΄΄Λιακάκος Α.Ε.Β.Ε. Ψυκτικά Μηχανήματα και Ανταλλακτικά ΄΄ (www.liakakos.gr ) η Υδρόγειος Ασφαλιστική (www.ydrogios.gr) και η εταιρία αεροπορικών μεταφορών iFly (www.ifly.gr) . Το αυτοκίνητο προετοιμάζεται και θα υποστηρίζεται μηχανικά από την ΄΄Attica Motors Service΄΄ και εμφανισιακά από το ΄΄RAPATAS Body Works΄΄, ενώ τέλος χορηγός επικοινωνίας είναι το www.PeriTroxon.gr.

Γ. Χατζηρήγας- Μ. Μιχελάκης Ο Γιώργος Χατζηρήγας, επιστρέφει στον αγώνα μετά από 2 συμμετοχές στο παρελθόν (2006, 2012), έχοντας μάλιστα στο δεξί κάθισμα του γνωστού μας MG ZR 105 της κλάσης Α/5, μετά από αρκετό καιρό, το συνοδηγό με τον οποίο πέτυχε σημαντικές διακρίσεις στους ελληνικούς αγώνες, Μίνωα Μιχελάκη. Ο Γιώργος και ο Μίνως λοιπόν, που πρωταγωνίστησαν στις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές της χώρας μας στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, προτού περάσουν και στο χώμα, είναι έτοιμοι για τη δεύτερη συμμετοχή τους ως πλήρωμα, μετά από εκείνη του 2006. Οι δυο τους, θα λάβουν μέρος μαζί με ακόμη 32 ελληνικά πληρώματα στο 59ο Ράλλυ Ακρόπολις το οποίο προσμετρά, ως 2 ξεχωριστοί αγώνες σε βαθμολογικό επίπεδο αλλά με έναν νικητή, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.
Οι Χατζηρήγας-Μιχελάκης λοιπόν, θα λάβουν μέρος σε 4 ειδικές διαδρομές (Κλένια-Μυκήνες, Γυμνό, Κεφαλάρι, Ζήρεια) μήκους 74,78 χιλιομέτρων το Σάββατο 1 Ιουνίου 2013, καθώς επίσης και σε ακόμη 2 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές (Πίσια, Λουτράκι) μήκους 83,22 χιλιομέτρων., την επόμενη ημέρα.
Θυμίζουμε, πως το επίκεντρο του αγώνα βρίσκεται στο Λουτράκι, όπου στεγάζονται ο χώρος επισκευών, η γραμματεία του αγώνα και το γραφείο Τύπου.
Με αυτό τον τρόπο, ο Γιώργος και ο Μίνως θέλουν να συμμετέχουν ενεργά στο σημαντικότερο ελληνικό αγώνα ράλλυ, που αποτελεί τον 6ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και στον οποίο συμμετέχουν οι κορυφαίες ομάδες και οδηγοί του WRC. Παράλληλα, θέλουν να δηλώσουν την έμπρακτη στήριξή τους σε έναν θεσμό, ο οποίος τοποθετεί για λίγες ημέρες τη χώρα μας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε παγκόσμια κλίμακα, προσφέροντας μάλιστα θετικά σχόλια, κάτι που έχουμε όλοι ανάγκη στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Για αυτούς αλλά και πολλούς ακόμη λόγους, είναι σημαντική η παρουσία όλων μας στα βουνά, ώστε να θαυμάσουμε από κοντά τα περάσματα των καλύτερων οδηγών του κόσμου, αλλά και την όμορφη ελληνική ύπαιθρο.
Μεγάλοι χορηγοί της προσπάθειας των Γιώργου Χατζηρήγα-Μίνωα Μιχελάκη, είναι το Ι.ΚΤΕΟ Ηνίοχος σε Γέρακα και Μεταμόρφωση, καθώς και η Εμπορία Αυτοκινήτων MOTOREN-Χατζηρήγας. Την τεχνική υποστήριξη, έχουν αναλάβει η Lourbas Motorsport και η «Ελαστικά Απτόσογλου».
Ο οδηγός του MG ZR 105 Γιώργος Χατζηρήγας, δηλώνει σχετικά με τη συμμετοχή του στον αγώνα: «Το Ράλλυ Ακρόπολις είναι το μοναδικό παγκόσμιας εμβέλειας γεγονός που συμβαίνει φέτος στη χώρα μας. Έτσι, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία ώστε να αποδείξουμε, ότι εμείς οι Έλληνες (θεατές, αγωνιζόμενοι και διοργανωτές), μπορούμε να τα καταφέρουμε κάτω από οποιαδήποτε πίεση και να στείλουμε έτσι ένα μήνυμα ελπίδας σε όλο τον κόσμο. Η χαρά της συμμετοχής σε ένα τέτοιο γεγονός αποτελεί ισχυρό κίνητρο για εμάς, οπότε βρισκόμαστε εδώ χάρη στη στήριξη των χορηγών και υποστηρικτών μας».

Θέμης Χαλκιάς - Λεωνίδας Μαχαίρας
Πάνος Κωνσταντάκος - Θοδωρής Σιδεράκης
Με στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα αλλά και την κατάκτηση μιας τιμητικής θέσης στην κατηγορία "παραγωγής", η RSD RallyTeam συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο RALLY OF GODS.
Η φετινή συμμετοχή είναι πραγματικά ξεχωριστή καθώς αποτελείται από δύο αυτοκίνητα.
Το νεοαποκτηθέν Mitsubishi EVO IX με το Νο 87 στις πόρτες, οδηγό τον Θέμη Χαλκιά και συνοδηγό τον Λεωνίδα Μαχαίρα και το γνωστό Subaru WRX Sti N15 με το Νο 91 στις πόρτες, με οδηγό τον Πάνο Κωνσταντάκο και συνοδηγό τον Θοδωρή Σιδεράκη.
Το εγχείρημα πραγματικά ξεχωριστό (και ίσως σπάνιο) καθώς δύο πολύ απαιτητικά αγωνιστικά αυτοκίνητα (και μάλιστα διαφορετικής μάρκας) θα υποστηριχθούν από μία ομάδα, ταυτόχρονα, σε ένα πολύ δύσκολο αλλά και απαιτητικό αγώνα.
Τίποτα όμως δεν είναι ακατόρθωτο...
Η καλή προετοιμασία, ο λεπτομερής σχεδιασμός αλλά και η εμπειρία των μηχανικών σε "δύσκολες" καταστάσεις αποτελούν τα εφόδια για το εγχείρημα αυτό.
Η δική σας συμπαράσταση και εμψύχωση είναι το κάτι παραπάνω που χρειαζόμαστε.
Σας περιμένουμε όλους, στο Ζάππειο, στις ειδικές (και τις τρεις μέρες)αλλά και στο Service Park.

Politis rally team Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Politis rally team θα συμμετέχει στης δυο μέρες του Rally Acropolis που μετράει για το Ελληνικό πρωτάθλημα.
Στο περσινό καταφέραμε να κάνουμε το όνειρο μας πραγματικότητα,να το διασκεδάσουμε και να τερματίσουμε στο βάθρο της Α5 με το Toyota Yaris.
Φέτος ο στόχος παραμένει ο ίδιος, να περάσουμε όμορφα εμείς και οι φίλοι μας που θα βρεθούν κοντά μας στις ειδικές και να φτάσουμε στην ράμπα με το νέο μας αυτοκίνητο, ένα Nissan Almera GTI της κατηγορίας Α7.
Κοντά μας και υποστηρικτές στην προσπάθειά μας και φέτος είναι, η Evolution motor car του Κώστα Σπύρου που προετοίμασε το αυτοκίνητο, το racing tv.gr και το racing video.gr του Πάνου Παναγιωτόπουλου, τα ελαστικά Μπαλόκας που είναι και συνοδηγός μου και η εταιρία Garden Works.
Ραντεβού στην εκκίνηση στο Ζάππειο, στις ειδικές του Σ/Κ αλλά και στο service park στο Λουτράκι. 

 Σάββας Λευκαδίτης - Βαγγέλης Ακράτος  Οι Σάββας Λευκαδίτης και Βαγγέλης Ακράτος έχοντας στη διάθεση τους ένα Peugeot 206 kit car, με την υποστήριξη της εμπορικής ανταλλακτικών αυτοκινήτων Λουκάκης-Στεφανάκης Ο.Ε (www.l-s.gr), συμμετέχουν στα πλαίσια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο 59ο Ράλλυ Ακρόπολις.
Οι Πρωταθλητές F2 για το 2012 θα προσπαθήσουν για το καλύτερο στον δύσκολο και απαιτητικό αγώνα έχοντας στο πλάι τους ακόμα το www.fastkey.gr, καθώς και τη Peugeot ΓΚΑΛΛΟ.
Την ευθύνη της προετοιμασίας και της τεχνικής υποστήριξης του αυτοκινήτου έχει η LEFKADITIS motorsport.
Όλα τα μέλη της ομάδας εύχονται σε όλους, συμμετέχοντες, οργανωτές και θεατές ένα καλό αγώνα.

Γιάννης Γιώτης - Γιώργος Βότσης  H Rally Art Technology θα συμμετέχει στο 59ο Rally Acropolis για τις 2 ημέρες που προσμετρούν στο ελληνικό πρωτάθλημα ραλλυ.
Η ομάδα έπειτα από προσπάθειες πολλών χρόνων κατάφερε φέτος με την συμπαράσταση των χορηγών της να συγκεντρώσει το απαραίτητο μπατζετ έτσι ώστε να συμμετέχει στο απαιτητικό αλλά και πολύ σκληρό Rally Acropolis.
To πλήρωμα με οδηγό τον Γιάννη Γιώτη και συνοδηγό τον Γιώργο Βότση αλλά και το Hyundai Accent της κατηγορίας Α6 θα σας δώσουν ραντεβού στα βουνά της Πελοποννήσου το Σάββατο 01/06 και στις ειδικές Κλενια –Μυκήνες, Γυμνό, Κεφαλάρι, και Ζήρεια και την Κυριακή 02/06 στα Πίσσια και το Λουτράκι.
Η ομάδα και το πλήρωμα θα ήθελε να ευχαριστήσει τους χορηγούς της που είναι για ακόμα μια φορά δίπλα της και την στηρίζουν στην προσπάθεια που θα κάνει: ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΗΡΕΙΑΣ, GASKO υγραεριοκίνηση Νέας Φιλαδέλφειας, TATTOO STUDIO DERΜAGRAFICS στον Κορυδαλλό, το E-TATTOO SUPPLIES.GR, την Μεταφορική εταιρία ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΕΤΗΣ, το club MONOTWO στη Γλυφάδα και το πρατήριο υγρών καυσίμων BP Χ. ΖΑΓΟΥΡΑ στη Βουλιαγμένη.
Xορηγοί επικοινωνίας www.xwmatinos.gr, www.racingnews.gr, καθώς και ο ιντερνετικός σταθμός ifeel radio.
Σκοπός της ομάδας μας είναι η διασκέδαση αλλά και το θέαμα. Η ομάδα και το πλήρωμα εύχεται σε όλα τα πληρώματα καλό αγώνα και κάλο τερματισμό.