ImageΟ καιρός ήταν ο πρωταγωνιστής στο 10 Ράλλυ Σπριντ «Πατάτα Άνω Βροντούς» που έγινε στη διαδρομή Ελαιώνας - Άνω Βροντού. Οι προγνώσεις δικαιώθηκαν και έτσι το ψιλόβροχο και η ομίχλη στο ένα τρίτο της διαδρομής ήταν τα στοιχεία του καιρού που δυσκόλεψαν τα πληρώματα που δεν ήταν κατάλληλα εφοδιασμένα με λάστιχα βροχής, ενώ δεν έλειψαν και τα απρόοπτα. Στο δεύτερο σκέλος σταμάτησε η βροχή, ο δρόμος ήταν υγρός αλλά χωρίς νερά και έτσι και οι χρόνοι βελτιώθηκαν σημαντικά ενώ δικαιώθηκαν και όσοι δοκίμασαν να βγάλουν τα λάστιχα βροχής.

ImageΠολλά τα σκασμένα λάστιχα για αγώνα σπριντ με μεγάλους άτυχους τον Καλούδη που σταμάτησε μέσα στην ειδική για να αλλάξει ελαστικό μιας και είχε 18 χλμ μπροστά του, τον Χριστόφορο και αυτός το έπαθε στο πρώτο σκέλος καθώς και ο Μπίστας που είχε λάστιχο 5 χλμ πριν τον τερματισμό του 2ου σκέλους. Δεν έλειψαν και οι επαφές με τις μπαριέρες. Ο Ανδρεάδης σταμάτησε στο πρώτο σκέλος όταν χτύπησε δυνατά το VW Golf τσαλακώνοντας το εμπρός φτερό, ο Χρυσαφίδης ακούμπησε πιο λίγο στο ίδιο σημείο με τον Ανδρεάδη, ενώ ο Λιθαρής είχε τετακέ που κατέληξε και αυτός στην μπαριέρα και τερμάτισε το 2ο σκέλος χωρίς προφυλακτήρα!

Image

Στους πρωταγωνιστές που εγκατέλειψαν θα πρέπει να προσθέσουμε την εγκατάλειψη του Στρατέλη στο πρώτο σκέλος από μηχανική βλάβη και την εγκατάλειψη του Πάζη στο πρώτο σκέλο από αντλία βενζίνης, ενώ είχαμε και την σοβαρή έξοδο των Πέππα και Σαπταγιάννη με Peugeot 106. Το αυτοκίνητο έφυγε με ταχύτητα σε μια πλαγιά και έσκασε με την οροφή 20 μέτρα κάτω από το δρόμο τσαλακωμένο σε ανησυχητικό βαθμό. Ευτυχώς το νεαρό πλήρωμα από το Βόλο δεν έπαθε κάτι σοβαρό ενώ είδαμε στο σημείο ασθενοφόρο του αγώνα.

Image

Ερχόμενοι στα αποτελέσματα του αγώνα νικητής στην κατηγορία άνω των 2 λίτρων αλλά και της γενικής κατάταξης αναδείχθηκε ο συνδυασμός των αδελφών Τσέλιου με καλή οδήγηση του Ford Escort Cosworth και στα δύο σκέλη του αγώνα, κάνοντας το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για τη νέα χρονιά. Στη δεύτερη θέση γενικής ήρθε ο Ζαχαρίας Μπουμπόπουλος με το Peugeot 106 GrA να δουλεύει φανταστικά και να οδηγείται όπως πρέπει από τον έμπειρο οδηγό από την Αλεξανδρούπολη και συνοδηγό την Ευτυχία Τρυβιζά. Πολύ καλή παρουσία και από τον "John-John" Μπεσλίδη που με συνοδηγό το Χρήστο Νάνο κέρδισε τα δίλιτρα έχοντας και την 3η επίδοση της ημέρας.

Image

Πολύ καλά πήγαν και οι Σερραίοι Χαβενετίδης-Πεγιος και Χριστοφορίδης-Μακινατζής που πήραν τις θέσεις 4-5 στη γενική κατάταξη και 2-3 στην κλάση των 1600 κ.ε. με διαφορά μόλις 1 δευτερόλεπτο μετά από 48 χιλιόμετρα ειδικών! Πολύ καλές επιδόσεις λοιπόν από τα 1600 κ.ε.

Πιο πίσω στους χρόνους ημέρας θα δούμε τους 2ους νικητές της κατηγορίας των 2000 κ.ε. Κωνσταντίνου - Κουμποτή (που άλλαξε μπάκετ) με Peugeot 206 kit car και στην 3η θέση τους Βάτσο - Κωνσταντινίδη με Peugeot 309.

Image

Στα 1400 ξεχώρισε πρώτα από τα περάσματα του και στο τέλος και από την επίδοση ο Δημήτρης Μπρόζος που με συνοδηγό τον Τάσο Βογιαντζή έφερε το Peugeot 106 1300 κ.ε. στην 8η θέση γενικής !!! και νίκησε και την κατηγορία του. Δεύτερος τερμάτισε ο τοπικός Λιθαρής με τον Κολοκοτρώνη παρά το τετακέ και τον προφυλακτήρα που άφησε μέσα στην ειδική και τρίτος με το ανανεωμένο Peugeot 106 Α/5 ο Γιάννης Μπίστας με τον Χρήστο Μπακλώρη και ένα σκασμένο λάστιχο.

Παρά τον κακό καιρό μας έκανε εντύπωση η παρουσία του κόσμου στα καλά σημεία της ειδικής που δεν πτοήθηκε από το πρώτο ψιλόβροχο και έμεινε για να παρακολουθήσει τον αγώνα. Η συνέχεια δόθηκε στο πολιτιστικό κέντρο της Άνω Βροντούς που μετά το γεύμα ακολούθησε και η απονομή των επάθλων στους νικητές μέσα σε πολύ φιλικό κλίμα.

Image
Καλούδης

Επόμενος αγώνας για το Κύπελλο Βορείου Ελλάδος αποτελεί το χωμάτινο Ράλλυ Θερμαϊκού που σίγουρα θα έχει μεγάλη διαφορά στην σύνθεση των πληρωμάτων από αυτή του ασφάλτινου Ράλλυ Σπριντ. Το R40.gr θα δώσει και εκεί δυναμικό παρόν όπως και τώρα μιας και πολλά αγωνιστικά φόρεσαν το αυτοκόλλητο του R40.gr !!! δίνοντας μια διαφορετική νότα στον αγώνα. Εδώ να σημειώσουμε ότι τελικά επαληθεύτηκαν και οι αναγνώστες μας που ψήφισαν Τσέλιο στα προγνωστικά για τον νικητή του Ράλλυ Σπριντ με 80 συμμετοχές !

Δείτε την ανασκόπηση του αγώνα σε video από την τηλεοπτική εκπομπή "Auto Moto Show" του Κώστα Χριστόπουλου. Θα τη βρείτε σε δύο μέρη στην ενότητα Gallery Videos.

Δείτε όλες τις σελίδες για τον αγώνα : Πρόσκληση | Πρόγραμμα | Συμμετοχές | Αποτελέσματα | |Gallery